嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日5w,照到異卵孖。請問有無係屯門醫院生孖B 既jm可以分享下,係咪多數都係開刀定可以順產?醫生姑娘好唔好,因為第一胎咩都唔識,好緊張~

珍珠宮

回覆:屯門醫院生孖B

可以揀開刀或順產,產檢同產前房醫生同護士都好好人,意外地產後房姑娘都幾好

別墅

回覆:dolphinwl 的帖子

我已經進入33周,屯醫在多胎部E1特別座,因我同卵,有左3個月後每2-3星期去覆診照b照,28周後期都1星期去一次,d護士比我想像中超好,又有禮貌又親切。醫生十次睇九次都係同一個醫生,她cool cool 地開初我點問野,但後期都問多左少少。感覺上產前檢查好好,不過驗唐氏孖b 不抽血只量頸皮得70%準確,同照結構醫生沒有詳細解釋,所以唐氏+結構我都去了私家醫生再做多一次!還有一樣有心理準備,每次屯醫產檢都差不多要等2-3個鐘的,不過我已經習慣了,有一次還等了4個鐘。

大宅

引用:我已經進入33周,屯醫在多胎部E1特別座,因

原帖由 evawong216 於 15-09-15 發表
我已經進入33周,屯醫在多胎部E1特別座,因我同卵,有左3個月後每2-3星期去覆診照b照,28周後期都1星期去一 ...
咁我咪可以唔洗去度頸皮直接去私家check,請問你係咪做T21定nifty,大約幾錢?你選擇開刀定順產,咁開刀係咪半身麻醉架呢?

別墅

回覆:dolphinwl 的帖子

我都有係屯醫量頸皮,再去做nifty,nifty孖胎做8仟。屯醫32周比我選開刀定順產,我決定開刀,但全麻定半麻要開刀前入院見麻醉師才傾.

洋房

回覆:evawong216 的帖子

如果開刀。老公有冇得陪產?

首頁

尾頁

跳至