論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

有無好僱傭中心介紹

有無好僱傭中心介紹,我個BB9月出細啦.......急
最好近元朗區 :-( 印印賓賓都得

民房

Re: 有無好僱傭中心介紹

我最近陪個朋友在洪水橋那間威信(Abadi)請了個印印,雖然工人未到,但個Agent都幾nice,而且好多工人選擇,我遲D換工人,都應該去幫襯佢。

男爵府

睛靈勳章 BK Milk勳章

我個朋友係做agent的,因為佢自己係印尼華僑所以做印印比較多d,同埋會跟得好d,你可以聯絡佢問佢囉d工人
o既資料睇吓比較吓。
我會pm她的tel給你的。
靚太唔易做!!

民房

May i have the tel no.
Thanks.

Andrew

男爵府

May I have a number as well coz I am looking for an Indonesian maid to take care of my newborn. My EDD is end of July.

My e-mail: [email protected]

Thanks
Mickeykid

民房

我家有個菲律賓工人會在八月尾到期, 因為我兩個女兒都大了,所以無同佢續約. 但係佢好好咖!!!她在我家四年,一直都好好, 我細女都係由佢帶到大.

佢話想在香港繼續工作, 睇吓你哋有無需要!!!

有意的話,please email me at [email protected]

複式洋房

Could you please send the detail about your maid and her photo (if any) for me. thank you. My email is [email protected]

大宅

kc,

可否pm她的tel給我, thank you!!
kc 寫道:
我個朋友係做agent的,因為佢自己係印尼華僑所以做印印比較多d,同埋會跟得好d,你可以聯絡佢問佢囉d工人
o既資料睇吓比較吓。
我會pm她的tel給你的。

民房

我現時用緊那間僱傭公司都幾好,佢雖然價錢貴D,但公司都算幾中肯,唔會話淨幫工人或淨幫僱主, 係會講道理,亦唔會比僱主理虧. 我最鍾意係有售後服務,仲跟足兩年. 我現時個工人在之前兩年中間曾有D問題, 我打去同agent講, 佢會搵個翻譯來話個工人, 佢地有佢個方法去嚇佢地, 之後, 工人亦乖乖地唔敢亂黎. 當然選工人就係撞手神, 睇你好唔好彩,好似選電器咁. 你可參考吓同問吓.

公司名稱:Wellmark
電話:21392828 (hk)
26812680 (nt)-Gloria

大宅

dkchoieva,

你個時agent介紹費,印印人工$,方便pm to me??

thank you!!

民房

我個印印工人第一個約時就係$2,500 agent fee 包埋保險及驗身,而家續個工人第二個約,個agent fee仲貴左D,$3,000(已講價),因現時印印工人續約係比賓賓的程序複雜,所以貴D.你自己決定!

民房

我個印印的人工係跟正價, 即日3,270. agent fee則$2,000.資料更新,因Gloria已調往藍田分店,最好揾Gloria幫手,因她較為忠實,唔會幫工人,她藍田分店電話:2305-1333. :-P

子爵府

kc,

可以pm資料比我嘛?

侯爵府

KC,

可否也pm我呢!謝謝!

複式洋房

我同我媽咪用左差不多十年
我既尼泊爾工人及媽咪幾個菲傭都係搵佢地幚手
此agent在元朗貿易中心
tel no : 24777998 :lol:

洋房

Wing Lung - Focus on Indonesian maid
Ms. Chan (She is Indonesian Chinese and can speak fluent Indonesian)
Tel:26902416

I had 2 daughters, one at 3.5 years old and the other only 5 months old. But I've tried about 7-8 agencies (some are big and famous, like Tak Shing, A-1....) and have changed about 10-12 maids (I've tried Chinese, Phillipinno and Indonesian) so far.

Now I am using an Indonesian by Wing Lung for about 6 months already. Of course, I came through some difficulties between my maid and myself, but Ms. Chan had help us a lot so far. She's reliable and good follow up.

When you hire a maid, most important is the agent can give you a helping hand. Expecially when you use Indonesian, the communication is very important.

If you want more details or cases for your information, pls personal email me at [email protected]

洋房

HI KC

請PM 我.

我想找工人,take care 我女3歲(1個)及家務煮飯.現用賓賓
前3個月開始已越來越過份,可能就滿約.而家已好驚再請賓賓,已心灰意冷,好心淡,
但沒辨法要返工.只可靠人介詔可增加多d信心.希望妳能幫,

別墅

del

洋房

hi saram

我想找工人,take care 我女3歲(1個)及家務煮飯.現用賓賓
前3個月開始已越來越過份,可能就滿約.而家已好驚再請賓賓,已心灰意冷,好心淡,
但沒辨法要返工.只可靠人介詔可增加多d信心.希望妳能幫,

洋房

我和同事也是找(康樂居),她們有些用同一個印傭用3張contract,最少都2張,我請這個也不錯,放假也不外出,因為我在大肚時請,有醫生紙所以一個月就到,你可以上網睇,www.hlc.com如果我無記錯的話!

首頁

尾頁

跳至