家事百科

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

淺藍色梳化被原子筆劃花了! 點算好?

如題

大宅

Re: 淺藍色梳化被原子筆劃花了! 點算好?

係咪皮梳化?如果係,你可以去日本城買一隻叫"激x落"的海綿,浸水拎乾,就咁係梳化度擦就得架啦!

洋房

有冇試過有沙膠去擦下佢 ?

男爵府

如果是劃花在坐位上面,坐坐下自然會冇左, :-P :-P

複式洋房

小合 寫道:
係咪皮梳化?如果係,你可以去日本城買一隻叫"激x落"的海綿,浸水拎乾,就咁係梳化度擦就得架啦!

小合,
真係掂呀, 但而家有個新問題 : 指甲油整左落去呀, 我用洗指甲水係d鬼鼠試過喇會退色同皮會爛呀,
你有無計仔 ??請指教!

大宅

fannyyeung:

嘩,咩你咁唔小心,成日都整花張梳化?
指甲油我又唔知喎???慢慢刮得唔得呀?

民房

試下用jif-好似係叫萬潔靈,

複式洋房

小合 寫道:
fannyyeung:

嘩,咩你咁唔小心,成日都整花張梳化?
指甲油我又唔知喎???慢慢刮得唔得呀?

小合,

呢d傑作梗係出自我個貪靚鬼(大女)喇, 佢得個5歲幾6歲,就88掛掛, 成日要查唇膏,cream,香水,....真無佢收

大宅

fannyyeung:

哈哈,生女真係好,可以同佢一齊去shopping扮靚靚,真係辛福啦~~~ :-P

首頁

尾頁

跳至