自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

我想死
上個月電話公司迫我轉6GB 一個月
佢話查到我平時無用多過6GB,我話無可能。
但最後叫我用下先,又話加GB都好平。
家下一星期已7.2GB。
又緊張又失落又灰。
我家鑽石形,我房完全收唔到廳個wifi 。
我都唔知點算好。
我想知有無咩公司可無限上網?

子爵府

引用:我想死上個月電話公司迫我轉6GB 一個月佢話

原帖由 dorawongwong 於 15-09-17 發表
我想死
我都想知

大宅

回覆:好灰,迫人轉左6GB,我用一星期已爆

無限但限速

複式洋房

用係邊 咁多

子爵府

引用:我想死上個月電話公司迫我轉6GB+一個月佢話

原帖由 dorawongwong 於 15-09-17 發表
我想死
係屋企加repeater

複式洋房

我想死
係房加多一個接收器 接受你聽wifi

珍珠宮

2024年龍年勳章

dorawongwong 發表於 15-9-17 19:39
我想死

咁你以前個plan係包幾多GB一個月? 是否4G plan?
你張statement無講你每月用幾多咩?

公爵府

我想死
鑽石形je係wifi同房有幾多牆?我房同router有兩“福\"實心牆都ok,我叫c6買個勁d, 因為我得2gb

大宅

應該係set 過屋企networking 好d 啵。

funfun759    發表於 15-9-18 16:52
wcpcelia    發表於 15-9-18 08:45

伯爵府

一星期用6GB

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

6GB點用

王國長老

王國長老

我想死
你買個honeplug, 會跟電線放wi-fi出客廳,好簡單! 咁就唔駛爆quota

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

男爵府

同路人 !!
我之前用1G都唔爆(勁慳),今個月轉左6G之後(也算慳住用),19日已經用咗5G😓😓

王國長老

王國長老

引用:Quote:原帖由 dorawongwong 於 15-09-17 發

原帖由 edea 於 15-09-17 發表
你買個honeplug, 會跟電線放wi-fi出客廳,好簡單! 咁就唔駛爆quota
打錯字,係homeplug

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

水晶宮

我想死
試下用dlinx 至頂級嗰啲model, 可穿幾牆, 有六條天線!!!

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一星期爆6gb? 你用黎做咩多? 睇電影睇劇集?
如果房收唔到wifi, 不如你出廳上網啦, 或者出廳download晒要睇既電影/劇集, 先返入房慢慢煲, 咁咪唔爆囉

王國長老

王國長老

深水埗黃金都好多tplink homeplug, 400蚊樓下(大約), 一個連router, 一個出客廳插牆,好方便易用,成屋都收到wifi!

侯爵府

我想死
咁你以前無留意用幾多咩?人地話你平時唔過6 gb 但你一個星期就爆?你點知你一星期用咗7 gb ?你呢幾日狂download 戲/youtube 咩?會唔會睇多個零咖

男爵府

熱血勳章

我一個月20GB family plan, 轉左iPhone6 plus加4G真係不得了,公司同屋企都有wifi,都可以一星期用左幾GB data, 後來off 4GB,轉行3G,分別係一個月十幾GB變返5GB左右,仲有,sales同我講太多人4G, 所以如果行3G反而會順好多添呀,我試過用4G聽收音機,由柴灣去中環不停斷,用3G全程唔斷

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:我想死上個月電話公司迫我轉6GB+一個月佢話

我想死
哇咁誇,我一個月過1G 少少咋

首頁
12345...9

尾頁

跳至