論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

完左約要番菲律賓 我見cebu 平好多 又有20kgs baggage, 就諗住book. 點知工人話啲人唔太好 又成日delay , 有冇人知係咪呀

伯爵府

回覆:工人話cebu pacific唔好 係咪真既?

我工人成日搭,冇問題
BTW 行李唔included, 要用錢買的

複式洋房

我坐過ok,其實作為顧主,平就可以啦

大宅

luckyyanb 發表於 15-9-18 21:49
完左約要番菲律賓 我見cebu 平好多 又有20kgs baggage, 就諗住book. 點知工人話啲人唔太好 又成日delay , ...

喺有問題又點, 你的責任喺俾機票送佢回菲, 佢不如話坐頭等.

子爵府

你工人係將Cebu Pacific同世界排名第一既航空公司比較,當然吾好啦,廉航比晒最好服務你仲需要叫廉航嗎?我識個人千萬家產成日去菲律賓做生意咪一樣搭Cebu Pacific。你工人不過想從你呢度得到最好的顧主服務

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

梗係唔好啦, 以佢地, 你比錢嘅, 梗係想 CX頭等呀馬

大宅

引用:Quote:luckyyanb 發表於 15-9-18 21:49 完

原帖由 sallyshlau2 於 15-09-19 發表
喺有問題又點, 你的責任喺俾機票送佢回菲, 佢不如話坐頭等.
我其實都同佢續約 所以諗緊好唔好轉菲航

大宅

引用:你工人係將Cebu Pacific同世界排名第一既航

原帖由 PonyMom 於 15-09-19 發表
你工人係將Cebu Pacific同世界排名第一既航空公司比較,當然吾好啦,廉航比晒最好服務你仲需要叫廉航嗎?我 ...
價錢係一個double 呀 如果轉番菲航

男爵府

如果

男爵府

引用:Quote:原帖由+PonyMom+於+15-09-19+發表你

原帖由 luckyyanb 於 15-09-19 發表
價錢係一個double 呀 如果轉番菲航
如果轉菲航要double,我情願將個差額比姐姐返港後當bonus 出比佢,好過比航空公司

當然如果比著係我,我會比佢睇返兩個價錢既分別,如果你姐姐係好既,佢應該唔會堅持要菲航。

大宅

以前Cebu係平,但計埋行李一d都唔平;最近買Cathay 工人飛一d都唔貴,返去仲有30kg! 結論:炒工人買Cebu 唔包行李,會續約嘅買 Cathay 等佢可以帶多d嘢返鄉下。

伯爵府

引用:以前Cebu係平,但計埋行李一d都唔平;最近

原帖由 momama 於 15-09-19 發表
以前Cebu係平,但計埋行李一d都唔平;最近買Cathay 工人飛一d都唔貴,返去仲有30kg! 結論:炒工人買Cebu ...
但唔係所有工人去Manila嘛
我工人住Iloilo 我買cebu有direct flight,同有promo 真係好平。

大宅

引用:完左約要番菲律賓+我見cebu+平好多+又有20k

原帖由 luckyyanb 於 15-09-18 發表
完左約要番菲律賓 我見cebu 平好多 又有20kgs baggage, 就諗住book. 點知工人話啲人唔太好 又成日delay , ...
強國人去菲律賓旅行都坐Cebu,點唔好呀!

水晶宮

引用:以前Cebu係平,但計埋行李一d都唔平;最近

原帖由 momama 於 15-09-19 發表
以前Cebu係平,但計埋行李一d都唔平;最近買Cathay 工人飛一d都唔貴,返去仲有30kg! 結論:炒工人買Cebu ...
好提議!

伯爵府

剛剛個暑假,我姐姐經manila返butan,我買菲航竟然平過cebu

公爵府

引用:梗係唔好啦,+以佢地,+你比錢嘅,+梗係想+CX

原帖由 lily-of-valley 於 15-09-19 發表
梗係唔好啦, 以佢地, 你比錢嘅, 梗係想 CX頭等呀馬
咪係,莫非CX頭等才滿意?佢地真係好有要求,只是個多鐘頭飛機,也不坐某航空?法例上,僱主冇必要提供最昂貴機票

大宅

回覆:luckyyanb 的帖子

好簡單,check 下菲航幾錢張飛,然後將個差額比姐姐,同佢講本來打算比bonus 你,如果你鐘意菲航,不如我用呢舊錢去轉,睇佢點揀

子爵府

我之前比較過cathay工人機票反而最平

水晶宮

引用:我之前比較過cathay工人機票反而最平

原帖由 964000 於 15-09-20 發表
我之前比較過cathay工人機票反而最平
由香港去馬尼拉(單程或來回),CX 工人机票係平,不過如要從馬尼拉轉内陸机,及旅程需要超過14天,CX 價錢就唔平!

子爵府

引用:Quote:原帖由+964000+於+15-09-20+發表我之

原帖由 birdbird 於 15-09-20 發表
由香港去馬尼拉(單程或來回),CX 工人机票係平,不過如要從馬尼拉轉内陸机,及旅程需要超過14天,CX 價錢 ...
內陸機我叫工人自己在菲買

首頁

尾頁

跳至