跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Hihi,Desmond 媽,景愉媽,家悅爸爸,你地響度嗎?
唔知仲有無其他同班同學既爸爸媽媽係 bk member 呢?

我想開個 topic 同大家多多溝通,講講小朋友既學習情況呀

如果有 N3A 既家長入來見到都可以參加架!

[ 本文章最後由 googoo 於 08-8-28 12:05 編輯 ]

洋房

家悅爸爸 present.

子爵府

原文章由 shadowdaniel 於 08-7-8 10:07 發表
家悅爸爸 present.

家悅有無上興趣班?

Lucas e+上緊珠心算同 tomlee 既 junior music course,佢上得好開心,但我同爸爸就覺得要帶佢去上堂好辛苦

大宅

善行媽媽present

子爵府

原文章由 churman 於 08-7-8 12:34 發表
善行媽媽present

welcome welcome!
我係 lucas 媽媽

善行有無返興趣班?

[ 本文章最後由 googoo 於 08-7-8 13:10 編輯 ]

男爵府

重有皓茵媽,放假你们帶小朋友去那處玩多呢?

大宅

原文章由 googoo 於 08-7-8 13:09 發表

welcome welcome!
我係 lucas 媽媽

善行有無返興趣班?

善行還沒有報興趣班,不過打算4歲會找游泳班學游水。
原來N2B也有很多BK MEMBER在,各位同學仔家長您好!

男爵府

googoo:

n2A 熹熹媽媽。。。

Lucas 錦快上緊珠心算??

[ 本文章最後由 chrisitne 於 08-7-8 14:02 編輯 ]

子爵府

Hello, 皓茵媽媽!

我地 d 小朋友都做左差不多一年同學啦,但我好少參加學校 d 活動,唔識大家,所以想用 bk 呢個平臺,聯係下

hihi 熹熹媽媽,
Lucas 差不多上完一期 (十堂),因爲佢早排係咁問我,1+1 係幾多,二加二係幾多,2+3呢? 3+5呢? 我唔知學校會點教,又驚搞亂佢d 方法,啱啱有朋友個仔話學得幾好,咪比佢去試下 lor。 真係幾好,so far lucas 都係覺得計數係好好玩

熹熹鍾意返學嗎?我有時會8卦睇下 n2A 班 d課室日誌,發覺完來兩班雖然同級,但 cover d 野完來唔同 ,我地 project approach 既交通工具 end up 係做巴士,你地係做船,係咪?

子爵府

原文章由 churman 於 08-7-8 13:36 發表

善行還沒有報興趣班,不過打算4歲會找游泳班學游水。
原來N2B也有很多BK MEMBER在,各位同學仔家長您好!

我都想同 lucas 報泳班,但屋企樓下 d班 d 時間唔係好啱,禮拜六日上晝又已經學緊野,懊惱中

男爵府

googoo:

其實我都好想了解熹熹學校生活, 互相交流下。

Lucas 對數好敏感wor, + 數已經有學。
你係邊間學??
熹熹對數只可以數1-100.

我地今次project 係船, 打風関係出外參觀已改期2次。

原文章由 googoo 於 08-7-8 14:35 發表
Hello, 皓茵媽媽!

我地 d 小朋友都做左差不多一年同學啦,但我好少參加學校 d 活動,唔識大家,所以想用 bk 呢個平臺,聯係下

hihi 熹熹媽媽,
Lucas 差不多上完一期 (十堂),因爲佢早排係咁問我,1+1 係幾多,二加二係 ...

[ 本文章最後由 chrisitne 於 08-7-8 16:19 編輯 ]

子爵府

原文章由 chrisitne 於 08-7-8 16:17 發表
googoo:

其實我都好想了解熹熹學校生活, 互相交流下。

Lucas 對數好敏感wor, + 數已經有學。
你係邊間學??
熹熹對數只可以數1-100.

我地今次project 係船, 打風関係出外參觀已改期2次。

...

可能佢聼表哥表姐講得多,佢問我時佢已經知道1+1=2, 2+2=4。 佢響屋企附近間幼稚園 d 興趣班上咋

我地參觀巴士都改左一次期

男爵府

仲有雅諾媽咪...
不過我依家好少上黎發表lor.多數睇post多.

雅諾學緊ballet+jazz 同埋返畫班.

子爵府

原文章由 francisca 於 08-7-10 17:51 發表
仲有雅諾媽咪...
不過我依家好少上黎發表lor.多數睇post多.

雅諾學緊ballet+jazz 同埋返畫班.

hello, 雅諾媽咪!
雅諾係咪好鍾意跳舞?

你地 d 小朋友又無同你地講佢鍾意同邊個玩?
Lucas 就成日都話同家悅同家傑玩,以前都成日同家謙玩,尋晚問佢,佢就話家謙 e + 同景愉玩 wor ,我話咁你都可以同景愉一起玩啦,佢話唔得 wor

別墅

原文章由 googoo 於 08-7-11 13:04 發表

hello, 雅諾媽咪!
雅諾係咪好鍾意跳舞?

你地 d 小朋友又無同你地講佢鍾意同邊個玩?
Lucas 就成日都話同家悅同家傑玩,以前都成日同家謙玩,尋晚問佢,佢就話家謙 e + 同景愉玩 wor ,我話咁你都可以同景愉一起玩啦,佢話唔得 ...

我慢幾拍..景愉到...!
見到你囝囝咁講好攪笑...好早前都有問過,囝囝同邊個最friend..當時話係lucas..而家係家謙(可能一齊搭校車) ..囝囝早前都學佐幾個月畫(其實係填顏色)..而家唔學住..下個月joint康民處親子游水班..會等9月至冧同佢報o的乜野學下.!(都好煩)

洋房

Let me count our parents.

googoo: Lucas
churman: 善行
chrisitne: 熹熹
francisca: 雅諾
ricky22: 皓茵

shadowdaniel: 家悅

How to encourage more parents to join our forum?
Could we organize some activity? Any Suggstion?

別墅

原文章由 shadowdaniel 於 08-7-15 00:01 發表
Let me count our parents.

googoo: Lucas
churman: 善行
chrisitne: 熹熹
francisca: 雅諾
ricky22: 皓茵
maymei: 景愉
shadowdaniel: 家悅

How to encourage more parents to join our forum?
Could we organize some ...

仲有我丫:;pppp:

洋房

Maymei: Sorry, I miss you. Your son looks like you so much. My daughter likes to play with him.

Where do you live? Do you like swimming? we go to swimming pool together?

別墅

原文章由 shadowdaniel 於 08-7-16 00:06 發表
Maymei: Sorry, I miss you. Your son looks like you so much. My daughter likes to play with him.

Where do you live? Do you like swimming? we go to swimming pool together?

googoo..你去佐邊 開佐topic就走佐去
shadowdaniel..上次參觀巴士站..我咁啱帶你囡囡..佢好乖
我囝囝好鍾意游水(係玩水)..次次都係老公同囝囝去(我唔like
swimming) .你有冇去荃景圍胡仲游..o個都好小人

子爵府

原文章由 maymei 於 08-7-17 12:37 發表

googoo..你去佐邊 開佐topic就走佐去
...

here here! 我去左..去左..旅旅旅..旅行丫mar
去左北海道5 日,剛剛尋晚先返到香港咋。

咦,你知唔知小麵麵去左邊?

首頁

尾頁

跳至