跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

囡囡出年讀N1, 以下3間近天盛的幼稚园點選擇, 有什麼特點 ? 他們派的小學好嗎 ?
- 幼聯主辦安泰幼兒學校
- 基督教聖約教會小天使(天盛)幼稚園
- 天主教聖葉理諾幼稚園

男爵府

n1定k1呀
聖葉理諾無n1 ga wor
我女讀緊聖葉理諾
老師好有愛心, 校舍超乾淨

侯爵府

2024年龍年勳章

是N1, 因我不知聖葉理諾無N1

原文章由 blee427 於 08-7-7 16:34 發表
n1定k1呀
聖葉理諾無n1 ga wor
我女讀緊聖葉理諾
老師好有愛心, 校舍超乾淨

複式洋房

回覆 #1 jadepearl 的文章

我個女n1時都係讀基督教聖約教會小天使(天盛)幼稚園,d老師幾好,我個女都好鍾意返學
tim.

男爵府

2024勳章 BK Milk勳章

仲有 "仁濟醫院林李婉冰幼稚園" 近消防局shutter bus站

http://chsc.edb.hkedcity.net/kindergarten/
大個仔是"華"

侯爵府

2024年龍年勳章

請問那間口碑好d ?

男爵府

小女以前讀 - 幼聯主辦安泰幼兒學校
喜歡活動教學係唔錯選擇, 人唔多老師容易take care, 又時時安排出外參觀活動, ...現時好多小學都係由幼聯提供故事書教英文方法

複式洋房

我見幼聯主辦安泰幼兒學校只有全日班, 同埋d小朋友返學時個個都好閞心, 好似幾好..

而好少見到d基督教聖約教會小天使(天盛)幼稚園的小朋友???
請問這間好吾好呢?? 因它有半日, 我想個囡返半日.

禁止訪問

男爵府

jaja

幼聯主辦安泰幼兒學校 --- 是咪由學校自己D老師教英文?
大個仔是"華"

大宅

畀面勳章

我女讀

基督教聖約教會小天使(天盛)幼稚園

老師好有愛心~~
時時安排出外參觀活動~~~
親子活動~~~~

侯爵府

2024年龍年勳章

幼聯主辦安泰功課寫字多吾多 ?

原文章由 jaja 於 08-7-10 12:47 發表
小女以前讀 - 幼聯主辦安泰幼兒學校
喜歡活動教學係唔錯選擇, 人唔多老師容易take care, 又時時安排出外參觀活動, ...現時好多小學都係由幼聯提供故事書教英文方法 ...

侯爵府

2024年龍年勳章

幼聯主辦安泰功課寫字多吾多 ?

男爵府

原文章由 hkdaisyhk 於 08-7-14 10:43 發表
jaja

幼聯主辦安泰幼兒學校 --- 是咪由學校自己D老師教英文?

小女在時升小四, 現時唔知有沒有改變, 佢地一星期有一日係外藉老師....另一日係普通話又係另一個老師, 佢地主張小朋友唔好禁快學寫字, 因為好易學壞手, 初初先訓練佢地手指...功課會慢慢增加N.4才感到多功課吧
最記得佢地非常多出外參觀, 令小朋友看看出面世界吧

familyfamily...唔好意思, "女仔dance"無完全檔...我都係其他網抄架咋

伯爵府

原文章由 jaja 於 08-7-22 15:46 發表

小女在時升小四, 現時唔知有沒有改變, 佢地一星期有一日係外藉老師....另一日係普通話又係另一個老師, 佢地主張小朋友唔好禁快學寫字, 因為好易學壞手, 初初先訓練佢地手指...功課會慢慢增加N.4才感到多功課吧
最記 ...

我好應同jaja 所講既野 , 我個仔8月份就讀N.3 啦
(即你們叫K.2) 在N.2時候功課全部是線條練習, 未學寫字, 聽高年班家長話會升讀N.3 下學期先WOO

英文老師 & 國語老師也是從外面請回來的 , 國語老師是北方人
她好Nice , 學校觀課時候過她一面啦

男爵府

英文老師 & 國語老師也是從外面請回來的------要N3 定 N4 = K2 / K3 才有得上會話嗎?

如果BB是N1 (age:2) 是咪無外面請回來老師同bb會話?
大個仔是"華"

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至