跳至
[2008年] bb頭髪問題?

首頁

尾頁

大宅

月餅勳章 好媽媽勳章

唔知點解我囡囡d頭髪仲係咁小!
想問各位媽咪 d bb 2 個月大時 d 頭髪係
都係咁小呢?

大宅

係呀!我個囡都係好小頭髪架,出街D人成日問我個B係咪男仔呀

大宅

我個囡剛好相反,一出世已經好多HAIR,生緊時,只係出緊個頭D姑娘已經話好多HAIR.但全部自動企曬起身,成雙箭豬咁..依家2個半月,HAIR都有3吋長到啦,但咁長都唔識向下,成日怒HAIR衝冠

大宅

月餅勳章 好媽媽勳章

原文章由 yu-yu 於 08-7-8 18:51 發表
係呀!我個囡都係好小頭髪架,出街D人成日問我個B係咪男仔呀

就係呢個問題la!
d路人見到佢都問"係咪男仔黎架"!
感覺好似怪怪咁,成日都諗......佢大個
會唔會似男仔頭呢?

伯爵府

吾會,BB頭髮到了一、兩歲就會好濃密。我BB都無咩頭髮,我媽媽話我細個都係甘,大D就出得多。

複式洋房

我仔仔一出世就好多頭髮了, 兩個月已經好長, 成日俾人話佢似女仔, 剪完即時靚仔曬.

禁止訪問

大宅

我阿b女四月尾出世, 但呢2個幾月, d頭髮都好似無生長過, 差不多同出世時一樣咁多, 只係長左少少, 係咪要幫佢剃左先會生得多d呢? 如果要幫阿b剃頭, 去一般髮型屋有無得剃? 有無人自己幫阿b剃頭??

大宅

我個女都係好少頭髮
都有人問係咪男仔
已經成日穿粉紅色
我無打算幫BB剃頭
一來佢頭頂有度頭骨仲未硬
驚危險
二來剃完未生頭髮個樣
似光頭仔咪仲唔靚:

大宅

月餅勳章 好媽媽勳章

原文章由 wheelbread 於 08-7-18 16:52 發表
我阿b女四月尾出世, 但呢2個幾月, d頭髮都好似無生長過, 差不多同出世時一樣咁多, 只係長左少少, 係咪要幫佢剃左先會生得多d呢? 如果要幫阿b剃頭, 去一般髮型屋有無得剃? 有無人自己幫阿b剃頭?? ...

我坐月期間佢前面頭頂曾經甩哂D頭髪,成個清朝人咁,當時嚇死我呀!核突到死, 而家慢慢生番出黎,好好多la!
我都有諗過想同佢剃頭,但我先生話唔好喎,因為佢D頭
髪仲好小,唔駛住喎!

複式洋房

我個仔甩淨後尾枕個執
前面就光曬...
成個咸濕經理禁

複式洋房

我個囝出世時好多頭髮,
但係最近甩得好勁,
變左地中海,而且邊圍仲好稀疏,
唔知幾時先生番d頭髮呢?

大宅

原文章由 HelloMickeyBB 於 08-7-8 19:25 發表
我個囡剛好相反,一出世已經好多HAIR,生緊時,只係出緊個頭D姑娘已經話好多HAIR.但全部自動企曬起身,成雙箭豬咁..依家2個半月,HAIR都有3吋長到啦,但咁長都唔識向下,成日怒HAIR衝冠 ...

我女女同你女女一樣..而家d頭髮都唔貼..

大宅

月餅勳章 好媽媽勳章

[quote]原文章由 piglet_baby3 於 08-7-25 10:56 發表
我個囝出世時好多頭髮,
但係最近甩得好勁,
變左地中海,而且邊圍仲好稀疏,
唔知幾時先生番d頭髮呢? [/quote

我個囡囡原本出世已經無乜頭髪架啦!
坐月嗰陣前面D頭髪仲甩哂tim,
而家終於等到佢生番出黎嘞!
點知又倫到後面甩
我都唔知要等到幾時先見到佢長頭髪!

大宅

想問係咪一定要幫小朋友剪光頭, 頭髮先會生得長些?

大宅

我bb又係愈來愈少頭髮~都唔知點解...........d人話剃左好d~但又怕危險喎~都唔知點好~

大宅

我都覺如果剃晒為頭好似會整親他的皮咁, 所以都唔知點好

大宅

月餅勳章 好媽媽勳章

我呀妹話如果係女仔既話最好唔好剃,
因為剃完之後會好粗同好硬,但係男仔就
唔怕喎!唔知係咪呢?

大宅

但係有無邊度地方可以幫bb剃光?

大宅

我bb就冇呢個問題, 但我記得我細個時頭髮都好少, 得幾條毛仔, 我嫲嫲就用 "白蘭地" 同我搽, 我依家d頭髮好多!

首頁

尾頁

跳至