跳至

首頁

尾頁

男爵府

姐妹們,呢邊啦喂

大家開始搵學校既資料未呀

大宅

報到la....
開始la, 但 no idea yet....

原文章由 chapman媽 於 08-7-8 14:01 發表
姐妹們,呢邊啦喂大家開始搵學校既資料未呀

大宅

我都到La!!

原文章由 Christyc 於 08-7-8 14:09 發表
報到la....
開始la, 但 no idea yet....

男爵府

開始留意d nursery 啦~ 但我地bb係細b, 2歲半先返N1, 會唔會好D?

三個人, 一 條心

男爵府

咁要睇想點啦...比較長篇等我發下up phone先...有好多Kindergarten係唔會收超大仔既,即係好似我地既BB咁,佢只會收我地既BB2010年九月讀K1=2007年出世既BB佢地只會2010收讀K1,就算你想佢做大仔(遲一年)都唔得...如果你諗住兩歲半先比BB讀Nursery, 你就要問定你有興趣既Kindergarten係點...我個大仔既學校就係咁,所以唔洗煩一定做細仔囉...同埋多數既nursery係一到兩歲就可以開學,以我地既BB黎講,即係2009年十月開學喇
原文章由 onelokgor 於 08-7-8 14:19 發表
開始留意d nursery 啦~ 但我地bb係細b, 2歲半先返N1, 會唔會好D?

男爵府

我都情願做細仔,side一年好無謂咁.
想當年我都係細仔,都追到啦!

男爵府

點止追到呀, 仲好叻女添...好耐冇chat啦,最近有冇去邊樹玩呀,有冇諗住summer一家去邊holiday呀?我可能只係去Gold Coast.......Hotel兩日旅咋
原文章由 w2b 於 08-7-8 14:37 發表

大宅

我都想去 short trip, Gold Coast好咩?

原文章由 chapman媽 於 08-7-8 14:40 發表
點止追到呀, 仲好叻女添...好耐冇chat啦,最近有冇去邊樹玩呀,有冇諗住summer一家去邊holiday呀?我可能只係去Gold Coast.......Hotel兩日旅咋 ...

男爵府

原文章由 w2b 於 08-7-8 14:37 發表

其實我都想BB做細女, 同埋女仔應該好D掛
三個人, 一 條心

男爵府

原文章由 chapman媽 於 08-7-8 14:28 發表
咁要睇想點啦...比較長篇等我發下up phone先...有好多Kindergarten係唔會收超大仔既,即係好似我地既BB咁,佢只會收我地既BB2010年九月讀K1=2007年出世既BB佢地只會2010收讀K1,就算你想佢做大仔(遲一年)都唔得...如果你諗住兩歲半先比BB讀 ...

對於我地呢講 THINK 太貴啦~ 所以E家都搵下九龍塘果區既N1
三個人, 一 條心

別墅

買左本幼稚園資料天書, 不過未睇

男爵府

咁你要留意下除左學費仲有乜野雜費,有D夠擔C$1xxx茶點加書簿費,加加埋埋可能差不多架...
原文章由 onelokgor 於 08-7-8 14:48 發表

對於我地呢講 THINK 太貴啦~ 所以E家都搵下九龍塘果區既N1

男爵府

哈哈哈哈,因為我八月冇假放,咁咪只可以weekend去玩兩日游下水咁囉...去Gold Coast..........hotel,可以豪D book兩間房,同埋姐姐一齊去囉 仲可以去D屯門媽咪屋企食飯 都慳番唔小架 ...

屯門媽咪收到冇
原文章由 lswkaren 於 08-7-8 14:42 發表
我都想去 short trip, Gold Coast好咩?

男爵府

plan 緊呀.想9月去Bali or Phuket.
呀仔10月開學,所以想9月去but nothing confirm.要等new maid on board ah.
btw, thanks for introducing the agency to me. They are very helpful.

原文章由 chapman媽 於 08-7-8 14:40 發表
點止追到呀, 仲好叻女添...好耐冇chat啦,最近有冇去邊樹玩呀,有冇諗住summer一家去邊holiday呀?我可能只係去Gold Coast.......Hotel兩日旅咋 ...

大宅

以前每年都去 bali or phuket...但上年開始就斷咗 la
今年C6 要做o個個 "5環 Game"....又冇得去la...

原文章由 w2b 於 08-7-8 14:57 發表
呀仔10月開學,所以想9月去but nothing confirm.要等new maid on board ah.
btw, thanks for introducing the agency to me. They are very helpful.

男爵府

佢就緊係啦,連我呢D small potato都冇得放呀 ,九月啦,九月咪有得放囉...BTW,乜你八月可以放假咩?我想閃幾日都唔比呀
原文章由 Christyc 於 08-7-8 15:06 發表
以前每年都去 bali or phuket...但上年開始就斷咗 la
今年C6 要做o個個 "5環 Game"....又冇得去la...

男爵府

唔洗客氣,你如果唔趕用人,你就放個新姐姐係佢個樹train番幾日,呢個係我既special request,我既朋友佢都照做架
原文章由 w2b 於 08-7-8 14:57 發表

大宅

報到.........................

原文章由 chapman媽 於 08-7-8 14:01 發表
姐妹們,呢邊啦喂大家開始搵學校既資料未呀

男爵府

oo 報到先

我都想 kimmy 做細女呀.. 佢超級 active..
想佢番 nursery 消耗吓佢 d energy

咁係咪要打比 d nursery one by one 咁問佢地收唔收細 b 呀?

大宅

hi all,
我都黎報到先啦!

搵幼兒園 / 幼稚園, 我暫時都冇咩頭緒! mouth:
只係姑奶個女讀啟思(一條龍), 同埋朋友個女讀禮賢會(好似都係有幼稚園同小學), 其他都未認真睇, 有冇邊本搵幼稚園書好介紹呀? 還是上網搵資料先呀?

你地係咪都會比bb讀幼兒園呀? 如果讀, 出年就番學, 好似好快咁! 但如果我自己教bb, 又唔知自己識唔識教, 真係未諗掂!

首頁

尾頁

跳至