跳至

首頁
23456...53

尾頁

大宅

IVY,
返工就真係冇咩可能嘅...
2個寶貝~雅詠&灝泯

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原文章由 angelmak 於 08-7-11 11:21 發表
Ivy,
妳要加油呀~ 我嗰冇返工湊住個女, 都比佢飲人奶飲到3歲呀~ 不過之後連個胸都縮咗水...

waisin,
妳得閒至搵我啦~

勁呀

大宅

WW,
我 add 左你啦
原文章由 WW 於 08-7-11 10:49 發表
angelmak,

妳都有 MSN 咩, 可以 ADD 我喎, [email protected]

大宅

好呀好呀~ 咁我e+會多d開個MSN...

2個寶貝~雅詠&灝泯

子爵府

angelmak

你擒日冇叫個女起身返學係精明之舉。出面好多地方水浸, 沚淘架校車遲咗半個鍾先到。
你先生揸架車去邊樹返工?

係呀, 你有時間請幫忙copy番錦田媽咪寶寶list同埋啲實用資料去頭版吖。

仲有呢, 凡有新人我地都會add佢地落個list到, confirmed 比踢入會。

thanks!
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

子爵府

angelmak

你擒日冇叫個女起身返學係精明之舉。出面好多地方水浸, 沚淘架校車遲咗半個鍾先到。
你先生揸架車去邊樹返工?
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

伯爵府

畀面勳章

原文章由 angelmak 於 08-7-11 11:21 發表
Ivy,
妳要加油呀~ 我嗰冇返工湊住個女, 都比佢飲人奶飲到3歲呀~ 不過之後連個胸都縮咗水...

waisin,
妳得閒至搵我啦~

嘩.....餵到 3 歲!!!厲害>>>> angel 你最後點同阿女介 mama milk 呀 我現在想同 chloe 介 mama milk 但係都佢唔係好肯介......

大宅

forty,
OKEY~ 我得閒整整佢!

Bunny,
我咪唔比佢飲囉~ 其實佢到3歲咁大, 都淨係夜晚一定要飲飽飽至瞓, 嗰陣佢一到夜晚就會扭要食, 又氹吓我又攬吓我又會打吓我, 扭扭吓就瞓, 佢大約1 week之後就冇扭話要飲啦! 我轉咗奶粉比佢飲!
2個寶貝~雅詠&灝泯

大宅

forty,
我整好啦! 妳睇睇有冇問題?
係bor, 妳嘅決定係點呀? 我諗妳都係轉咗校啦~ hee hee...
我見噚日朝真係好大雨, 而且Barbie返學都冇咩嘢做o家啦! 咁咪大家一齊瞓晏d... 我老公每日都係搭西鐵, 平時我就有揸車車佢去西鐵站, 但噚日我就諗住我都唔會出門口, 所以叫佢自己揸車返工囉! 佢都話好多地方水浸, 又見到d車c火停晒喺喥...
2個寶貝~雅詠&灝泯

公爵府

畀面勳章

今日收到信派天 晴邨呀!! 下個月搬啦!!

[ 本文章最後由 noodles9112002 於 08-7-11 19:01 編輯 ]

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

noodles:
恭喜!恭喜!咁小雄咪要揾過第二間幼稚園囉!
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

公爵府

畀面勳章

其實我都未幫個仔搵學校 佢最遲可以0909先返學, 我咪懶懶閒囉
原文章由 reego 於 08-7-11 19:13 發表
noodles:
恭喜!恭喜!咁小雄咪要揾過第二間幼稚園囉!

公爵府

畀面勳章

深圳大飽口褔加左價, 自助午餐一至五108元六日要128元

子爵府

恭喜晒呀noodles,
天 晴邨喺咪喺天水圍呀!
下個月咁快搬, 唔駛執執間屋咩?

子爵府

angelmak

係呀, 決定咗 - 暫時.讀吓真光睇吓點先。

唔該晒你copy番份清單過嚟。

可唔可以copy埋份搵食篇方便大家搵食呀?

公爵府

畀面勳章

22號攞key 8月5日起租啦!! 諗住呢到租埋8月份, 裝修好就搬囉, 最開心係趕到公屋8月份免一個月租, 同埋9月開始果1800蚊電費, 多左兩粒糖
我講明先我仲係成日黎搭咀架
原文章由 forty+ 於 08-7-11 22:28 發表
恭喜晒呀noodles,
天 晴邨喺咪喺天水圍呀!
下個月咁快搬, 唔駛執執間屋咩?

男爵府

嘩! 估唔到錦田咁多奶媽. 你地有冇覺得奶媽B係咪真係"痴"身D呀? 我大仔果時mix feed到14個月先同佢totally quit 媽媽奶, 細仔全人奶到10個月先mix feed, 細佬真係好痴我, 唔知關唔關事

angel,
你好勁, 餵到3歲! 做奶媽/泵奶既日子真係好難捱又好回味.

ivy,
我一向都用奶袋架, 因為唔想買咁多樽, 奶袋載滿一餐要放上冰格, 用之前一晚要放番落下面解凍, 第二日就倒落樽再座番熱.

noodles,
好野, 有新屋住, 8月唔好搬屋呀, 老人家話農曆7月唔好入伙呀, 所以我都係7月尾移民到錦田.

sallymama and 其他真光媽咪,
我想問真光係咪真係好好架? 我見佢website有2間校舍, 咁你地讀邊間? 佢班制只有幼兒班, 低班, 高班, 咁呢個即係N1, K1, K2 定K1, K2, K3呀? 外語方面有足夠資源嗎? 我見國語同英語老師各2個, 好似少左D咁. 佢地小學派位好嗎? 我唸緊細佬N1讀邊間, nik間英藝係私校, 比較貴, 仲要出年開始唔收學劵. 但佢地唔跟教署指引, 課程比一般Kinda深, K1已經寫字, 做評估 (=exam), 佢上全日國際班, 上午中文為主, 下午由外籍老師教english. 但私校比我既感覺始終商業味濃左D.

[ 本文章最後由 niklaus903 於 08-7-11 23:30 編輯 ]

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原文章由 noodles9112002 於 08-7-11 18:56 發表

如你所願搬到去天水圍.....天x邨係咪係天水圍架,係咪近天富果到新起果d 呀 ?

公爵府

畀面勳章

白白豬
係新樓黎架, 近邊我未知
你介紹個醫生真係好得, $190三日葯~底

伯爵府

畀面勳章

原文章由 noodles9112002 於 08-7-11 18:56 發表

恭喜恭喜

首頁
23456...53

尾頁

跳至