在職全職

跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

回覆:75-76 或70後媽媽入來傾下啦!我又回來了!

大家好,我囡F.3, 子女讀緊中學嘅jm, 你地仲有無跟功課?

珍珠宮

回覆:sammie_leung 的帖子

冇跟啦,咁多野,點跟呀?

大宅

引用:冇跟啦,咁多野,點跟呀?

原帖由 bik1229 於 15-10-02 發表
冇跟啦,咁多野,點跟呀?
我都無跟喇,佢自己攪掂哂就唔理得咁多

大宅

引用:我個仔小六、女小二。兩個晚晚都對功課;超

原帖由 waiwai1234 於 15-09-25 發表
我個仔小六、女小二。兩個晚晚都對功課;超級忙
小學都要擺時間去跟功課呀,升上中學就自動波啟動

大宅

我一個4歲,一個8個半月4歲阿囡已成日bargain D嘢,返到公司又遇著個同工作有直接關係D老See food,唔關佢事既都要罵一餐,成發癲⋯⋯真係煩!

大宅

我個囡2歲,啱啱讀N班

大宅

回覆:celialing 的帖子

我過多兩三年就四字,出年好想生多個,但好似吾知點做好,現有一個囡,得二歲九個月,大家點睇?

複式洋房

一個小朋友好lonely,多生一個好D

大宅

我比較早婚,我女女就黎18歲啦,時間過得好快

大宅

我女先得三歲多,有排捱,年紀大先生女,身理同心理都好吃力

男爵府

你地真好。我囡3歲未夠,但仲要為追多個要苦惱

大宅

引用:Quote:katf123 發表於 15-9-25 13:48 我都

原帖由 celialing 於 15-09-25 發表
HELLO!
你兩個仲大喎!今年小六非常時期呀! 亞仔諗好中學未呀
仲未諗定, 等考完第二次程分先可決定

別墅

報到!我仔先21 month,有排捱!

大宅

我又報到,我大果個小一,細果個n班喳
每日晚上,只能用「攰c人」來形容
我感覺自己老咗好多,白頭髪多咗好多,對眼dup咗好多,唉

侯爵府

回覆:happyritamama 的帖子

Hi, 我大女k3, 细既兩歲,近日忙報小一及k1, 好大壓力
大女又lazy 又扭計,日日同佢串吓學校少少生字也要勞氣,我真係好擔心出年升小攪唔掂
同大女温習细女又跟住來,大女因此又分心,老公又幫唔到手,老公成日覺得我過份緊張………………冇人同我share, 好想喊!

大宅

回覆 katrinamama 的帖子

我同你差不多,但阿囡k2,出年先煩升小學d嘢. 但返工忙,返到屋企一樣咁忙.....好多激心事,不過都冇法.唯有努力靠自己!大家一齊加油. 你邊區返工,我係荃灣

大宅

katf123 發表於 15-9-25 13:48
我都有兩個小朋友, 大女F.3, 細仔小六
你同我一樣﹐我仔都係今年F3﹐不過我就得一個。

大宅

可能我個係懶惰仔﹐佢上咗中學之後係佢CALL HELP我先幫下佢睇佢D功課。

侯爵府

回覆:smallmama 的帖子

現在我靠返工lunch time 出去食餐好relax 吓,
因小朋友仲细,平時出街食飯冇啖好食

侯爵府

引用:回覆 katrinamama 的帖子我同你差不多,但阿

原帖由 winniecat~ 於 15-10-05 發表
回覆 katrinamama 的帖子

我同你差不多,但阿囡k2,出年先煩升小學d嘢. 但返工忙,返到屋企一樣咁忙.....好多 ...
我在北角返工

首頁
12345...12

尾頁

跳至