親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

yanmmm 發表於 15-9-24 20:21
回覆 ccyin 的帖子

我連續三年馬拉啦!
連續三年馬拉係去左邊?如果淨係吉隆坡,我會悶死btw我都勉強算連續兩年馬拉,舊年就檳城,今年就Legoland。

大宅

回覆 MissMaMa 的帖子

1 Legoland
2 KK

3 KL

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:我上年都去吉隆坡,因為之前去新加坡時無玩

原帖由 hirolin 於 15-09-24 發表
我上年都去吉隆坡,因為之前去新加坡時無玩legoland,所以上年去吉隆坡時,要專登坐車落埋去legoland玩2日。 ...
由吉隆坡坐車去legoland 要幾多小時?

大宅

I suggest District 21 in a shopping mall in KL. Super Fun there. My 9 year old daughter loves there a lot and can play all day there. I don't think you can find that kinds of indoor playroom in HK with only about RM58. For parents if not playing, pay RM10 for watching. Strongly recommended.

http://www.district21.com.my

大宅

Please also note that Fox Theme Park is now building in Genting, KL. It targets to open in 2016.

http://www.thestar.com.my/News/N ... ury-Fox-theme-park/

男爵府

引用:Quote:原帖由 hirolin 於 15-09-24 發表我

原帖由 maymay220hk 於 15-09-30 發表
由吉隆坡坐車去legoland 要幾多小時?
要4個鐘,中途會去加油站停下去下洗水間

子爵府

hirolin 發表於 15-9-30 20:31
要4個鐘,中途會去加油站停下去下洗水間
我計緊用包車好, 還是飛機好 !
包車就吉隆坡就直去legoland約3.5~4小時
飛機就車程1小時去機場, 要早1小時半到達, 坐1小時機場, 要坐半小時去legoland

男爵府

引用:Quote:hirolin 發表於 15-9-30 20:31 要4個

原帖由 技安 於 15-12-01 發表
我計緊用包車好, 還是飛機好 !
包車就吉隆坡就直去legoland約3.5~4小時
飛機就車程1小時去機場, 要早1小時 ...
酒店門口有架巴士直接落legoland的,同包車無分別,我之前2者都計算過,覺得坐飛機要用既時間多過巴士,而且我住的酒店門口又有巴士直達,我只要一早6點起身check out ,跟住寄存行李係酒店,食個早餐就去坐車,第2日下午玩完番黎直接係酒店落車再check in,拉番行李上房就可以,好方便。

子爵府

引用:Quote:原帖由 技安 於 15-12-01 發表我計緊

原帖由 hirolin 於 15-12-02 發表
酒店門口有架巴士直接落legoland的,同包車無分別,我之前2者都計算過,覺得坐飛機要用既時間多過巴士,而 ...
請問你住邊間酒店?從酒店出發用了多少時間去到legoland? 是那間客運公司?要預先購票嗎?單程收費多少?

吾好意思!我太多問題!

玩過新加坡+legoland,又試過檳城飛新山去legoland,今次小孩也有12位 所以要計劃好,才出發!
謝謝!

男爵府

引用:Quote:原帖由 hirolin 於 15-12-02 發表酒

原帖由 技安 於 15-12-02 發表
請問你住邊間酒店?從酒店出發用了多少時間去到legoland? 是那間客運公司?要預先購票嗎?單程收費多少?

...
我住Royale Bintang Hotel, 車程預4小時左右,但你有12個小朋友,我怕坐得好辛苦,因為時間太耐了,你可以入去www.causewaylink.com.my 訂車票訂位,因為每日只有一班車來回,因預先book

子爵府

引用:Quote:原帖由 技安 於 15-12-02 發表請問你

我住Royale Bintang Hotel, 車程預4小時左右,但你有12個小朋友,我怕坐得好辛苦,因為時間太耐了,你可以 ...
謝謝你呀!

等我再了解吓先

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 技安 於 15-12-01 發表我計緊

酒店門口有架巴士直接落legoland的,同包車無分別,我之前2者都計算過,覺得坐飛機要用既時間多過巴士,而 ...
我打算由香港飛新加坡,去legoland.。
回程由那7來西亞回港。咁會唔會順路d?

別墅

引用:I suggest District 21 in a shopping mall

原帖由 Biancamama 於 15-09-30 發表
I suggest District 21 in a shopping mall in KL. Super Fun there. My 9 year old daughter loves ther ...
請問由吉隆坡去撘咩車? 要幾耐呢? 1歲小朋友有冇野玩?

別墅

回覆:2016暑假吉隆坡之旅

請問KL有無包車?想由機場送往酒店,我會復活節去3大3小,但到KL機場已經是零晨。

別墅

回覆:kingc 的帖子

我都想知

大宅

Regarding District 21, District 21 is located in a big shopping centre. For me, my relatives in KL drive me there. I think it is better to take taxi there, as I can't see a lot of public transport there. You can spend a day there. Hope it helps.

大宅

引用:Quote:原帖由 hirolin 於 15-12-02 發表我

原帖由 技安 於 15-12-03 發表
謝謝你呀!

等我再了解吓先
Hihi,如需馬來西亞吉隆坡包車資料,pls PM me, thanks

別墅

馬來西亞的高腳樹屋好住嗎?

大宅

引用:請問KL有無包車?想由機場送往酒店,我會復

原帖由 mslamlam 於 16-01-16 發表
請問KL有無包車?想由機場送往酒店,我會復活節去3大3小,但到KL機場已經是零晨。

...
請問你搵到包車未?我下星期六飛都係3大3小,現在諗緊搭的士好包車由機場返酒店

侯爵府

引用:請問KL有無包車?想由機場送往酒店,我會復

原帖由 mslamlam 於 16-01-16 發表

...
請問你最後有冇包車機場接送呀? 定坐的士? 我都係3大3小暑假去, 如有資料, 請問可以pm給我嗎? thanks

首頁
12345...7

尾頁

跳至