興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

諗諗下好驚俾人呃左⋯

事源前晚部iphone5 突然死機,差極電都開唔到,咁今天咪諗住去睇下d新機,咁啱入左一間先達買賣機既舖頭問下其實部5有冇得維修啦

佢睇一睇部機,跟著問有冇入過水或跌過,我話冇,咁佢話可能係電路板或電池故障啦,咁check 機就免費,30分鐘內知結果,知咩問題後維修費大概$280 for 5。當時,我不虞有詐,無咩點諗,只係覺得有個機會可以試試救唔救得番都好,咪俾左部機佢。

一俾完之後,又覺得有d唔對路,打左俾c6講,之後即刻返去舖頭想話攞番部機,佢(另一個店員)話已經攞左去check, 三十秒唔到,我出舖頭又撞番第一個店員,同佢講話唔check ,佢又即刻去攞番部機俾我喎!

成件事前後不過十分鐘、check 機可能佔少過五分鐘度,但事後諗番又好驚佢已經做左d咩手腳,例如換左我張SIM card 或零件等⋯⋯ Apple 維修又好難排!而家完全唔知點算好!?好迷惘、好憺心!

好想請教一下有類似經驗既jm點睇,thanks

複式洋房

回覆:想問關於先達舖頭既維修

換零件都要拆開部機啦 10分鐘點拆得開又裝得番哂比你

大宅

回覆:kakaxdchan 的帖子

我都係咁認為既、可能只係自己之前諗多左暏!

珍珠宮

引用:我都係咁認為既、可能只係自己之前諗多左暏

原帖由 flyer2003 於 15-09-25 發表
我都係咁認為既、可能只係自己之前諗多左暏!
你夠膽入先達啲鋪頭,你都好勇喎

男爵府

先達整機大致上OK嘅,但係如果我幫趁呢啲舖,無論檢查又好,整機又好,我一定要佢即時打開整,點都唔會離開自己視線。小心啲好。

大宅

回覆:siangsang 的帖子

感謝你們的回覆!

部機已經拎左去蘋果維修, 但都開唔到機,所以換左另一部俾我~~

男爵府

回覆 flyer2003 的帖子

咁就最理想啦。駛唔駛比錢?仲有保養?

禁止訪問

回覆:想問關於先達舖頭既維修

首頁

尾頁

跳至