自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

回覆:中國老師決戰英格蘭

我都有睇.呢個節目其實好值得反思一下.但我好鐘意校長同訓導主任睇完佢地上課之後的對話.

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

最後一集阿仔同埋ㄧ齊睇~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

公爵府

+3金熱血 畀面勳章 BK Milk勳章

公爵府

引用:+本帖最後由+櫺囹桼+於+15-9-25+19:07+編輯

原帖由 櫺囹桼 於 15-09-25 發表

琥珀宮

珊瑚宮

cffw 發表於 15-10-13 15:10
要各取所長,因材施教。班上有個女同學係完美主義者,佢正正覺得好似部機器咁抄抄係好,又鍾意人逼。不過你 ...
我覺得上電視係一個"出位"催化劑

cffw    發表於 15-10-13 17:41

禁止訪問

引用:Quote:cffw+發表於+15-10-13+15:10+要各取

珊瑚宮

cffw 發表於 15-10-13 17:43
英國報紙有人爆料,話隊crew有叫某d人強化某d行為同情緒,畢竟呢套不是documentary : ...
我覺得英國學生係曳過香港架, 但上到中學使咩係上堂搞呢啲? 當仲要當眾喊?
呢樣反而我係香港讀書時有同學同老師上堂對罵後, 兩個都淚洒當塲。
但大小小, 我地覺得老師"廢" 一係SKIVE, 一係去學校圖書館自修啦最唔同係一個記過, 一個唔使喎, 但兩樣都甭同老師"對決"。

而且呢, 當校長同訓導巡課介入時, 兩下就馴晒班學生, 反而令我覺得呢下拍出班中國老師似唔夠經驗多/有如溫室小花。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:應該教唔到啦, 之前郎平去美國教波, 都叫哂

原帖由 sumlam 於 15-10-13 發表
應該教唔到啦, 之前郎平去美國教波, 都叫哂救命, 話啲人懶過咩, 成日都唔去練波

...
最後教到美國隊波拿冠軍~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

引用:民主自由都要有底線,+自由得黎有禮貌同一味

禁止訪問

大宅

回覆:櫺囹桼 的帖子

呢個好睇,我睇左

子爵府

啲鬼仔同竹昇仔勁難教,唔教到吐血先奇

首頁

尾頁

跳至