自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

伯爵府

回覆:點應付搶功勞,過橋抽板既細妹?

1. 一拍兩散唔開
2. 還錢比父母,當佢地無資助過,咁就唔洗理佢地講咩。

greenpea    發表於 15-9-26 19:07
nieualma    發表於 15-9-26 14:23
柏仔媽咪    發表於 15-9-26 11:37
jpangel    發表於 15-9-26 07:50

大宅

末開ball 都咁,好難其利斷金。

greenpea    發表於 15-9-26 19:08

珍珠宮

2020勳章 2018復活節勳章

第日怕仲多爭拗,未開始已…………

子爵府

2020勳章

同意還錢俾父母,之後。。。踢你細妹出局吧

大宅

回覆:Viviens 的帖子

趁未有太多利益衝突,早D拆夥啦。就算你今次讓佢,你個妹呢種性格,相信遲早反面,除非你可以一直就哂佢啦。

至於你爸媽,同佢地講你同阿妹做生意唔係好夾,唔想將來為左錢,姊妹都無得做。

Makeupforever    發表於 15-9-26 07:42

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:1.+一拍兩散唔開2.+還錢比父母,當佢地無資

原帖由 meinatmn 於 15-09-26 發表
1. 一拍兩散唔開
2. 還錢比父母,當佢地無資助過,咁就唔洗理佢地講咩。
同意

男爵府

Viviens 發表於 15-9-26 01:32
最近我自資搞梗生意,係我自小既夢想,我爸媽只係sponsor好小部分,但就要預埋我細妹,佢近年加拿大讀完書 ...
咁你父母睇到你內向,佢外向d先想你地拍住上,搵細妹講清楚,如果佢咁做就話no 你話佢地幫左小小,咁係幾多,如果話30 %咪比30%你個妹,
同你父母講佢地冇幫你,佢借錢係比左妹

伯爵府

可以寫包單, 到盤生意穩定左, 上軌道,就會俾佢吞左! 你好趁未成事拆伙, 呢一刻,佢無左你一定搞唔掂。 如果之後出事先來拆, 你後悔都無用。

最多自己儲多兩年錢, 反正唔等都等左咁多年。

吞親人既生意, 我見太多了

fanny3315    發表於 15-9-26 11:33

珍珠宮

2020勳章

同父母講做生意太煩,遲啲再請個外向嘅幫手,飛甩呀妹。

伯爵府

2020勳章

引用:趁未有太多利益衝突,早D拆夥啦。就算你今

原帖由 kk1220 於 15-09-26 發表
趁未有太多利益衝突,早D拆夥啦。就算你今次讓佢,你個妹呢種性格,相信遲早反面,除非你可以一直就哂佢啦 ...

珍珠宮

2020勳章

引用:趁未有太多利益衝突,早D拆夥啦。就算你今

原帖由 kk1220 於 15-09-26 發表
趁未有太多利益衝突,早D拆夥啦。就算你今次讓佢,你個妹呢種性格,相信遲早反面,除非你可以一直就哂佢啦 ...

男爵府

仲做?咪咁膠啦

公爵府

2020勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

無需應付,因無可能繼續合作!

公爵府

唔好搞,有排你受。

又或者,同你妹讲,你自觉做得唔好,而家退出。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

水晶宮

2020勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

襯還未成氣候分手吧! 錢同父母講當問佢地借,寫返借條比佢地,話阿妹在外面闖應有更大作為,佢marketing skill很好,係你公司做係屈就佢啦!

伯爵府

2020勳章

引用:可以寫包單, 到盤生意穩定左, 上軌道,就

原帖由 moniko 於 15-09-26 發表
可以寫包單, 到盤生意穩定左, 上軌道,就會俾佢吞左! 你好趁未成事拆伙, 呢一刻,佢無左你一定搞唔掂。 ...
agree

琥珀宮

2020勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

佢中傷你, 仲可以搞落去?

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

快D飛起佢,否則後悔莫及

子爵府

有冇聽過蠍子過河的故事?
你妹一定搶你生意 因本性如此。
同父母講要獨資 父母俾的你當借錢
不要做家族生意。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題