單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

現在分居攪緊離婚,剛剛上咗第一次聆訊,對方堅持要爭撫養權同管養權。而家爸爸和佢屋企人成日都想帶阿仔去佢爺爺奶奶屋企,適應環境,因為有一次工人姐姐跟佢哋去,工人姐姐聽話我知呀仔眼瞓要瞓下午覺,佢哋夾硬迫佢係個度訓,但係我個仔習慣返屋企瞓,佢哋又唔比,係咁比新玩具佢玩。爺爺嫲嫲有冇權係爸爸不在港時,夾硬未經我同意下帶個孫出街?我個仔只有兩歲,佢哋都未曾照顧我個仔。我可否報警?我自問對佢哋家人到今時今日都好好,成日都比佢哋見果孫。BB爸爸上庭前要求可以共同撫養撫養,我都冇問題,但佢上庭時就話唔同意離婚和要爭撫養權和管養權。係呢件事上佢哋屋企人真係對我做到好絕,我老爺曾經講過會玩我,令一冇所有。好唔開心,我只想和平共處,但我發覺我越遷就佢哋,佢哋就越欺負我⋯我只係盡量想影響到BB,一路以嚟我都用緊佢家人點樣對我,為咗個仔,我都會繼續忍受。

大宅

回覆:想問大家如果爺爺嫲嫲有冇權帶走我個仔?

唔想影響到BB

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

探視權同撫養權,只限父母;你大返佢地嘛,家下果老豆死咗既,咪可以同你爭下囉。係我同個官講;父親不在港,係唔會俾個仔過去。

不知所謂的乙陸!!!

複式洋房

唔可以咁帶走,共同撫養既弊病就係咁

禁止訪問

回覆:wesunlife 的帖子

男爵府

佢敬一尺你敬佢一丈,佢害你,你要遠離佢地,仲要把事實告訴個仔,一定要令個仔痴你。

大宅

回覆:Bicanna 的帖子

個仔只有兩歲,我又唔敢係佢面講太多我怕影響到佢成長

大宅

回覆:kinkis 的帖子

我個仔得兩歲,所以我估佢未知,任何人同佢玩佢都會覺得好開心

禁止訪問

畀面勳章

男爵府

妳尼招幾好.

我都打算用尼招. 拍Video影低仔不願跟佢地

大宅

回覆:Peter2012 的帖子

唔好丫,6299反轉豬肚就係死,你一日未出絕對離婚令,一日個官未有話俾邊個,你都可以唔俾對方見,我試過6299話見仔,鎖向屋入面唔俾我見,好彩我係餵人奶,所以我報警,D警察都話咁會餓死個仔……最後我地就無再見6299啦

大宅

回覆:power_jong 的帖子

當時我問過社工,如果個仔向佢度一段日子,對方一直拖,出唔到離婚令,佢地都有權唔俾小朋友對方見,萬一拖多幾年,小朋友主動同個講要同6299一齊,你到時點做都無用了!

首頁

尾頁

跳至