6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

我表妹女女一直食人奶而家6個月想轉奶粉,但一食奶粉就全身起紅點面又爆濕疹,每次食完半小時後就起之後唔食奶粉會好返,試過美素、美贊臣都係咁,比一餐之後唔敢再比,尋日試能恩今早起身直情全身爆紅起紅點面超勁,想問是不能飲奶粉?是否如果奶粉敏感可以飲豆奶?如果豆奶邊隻好?因為表妹要上班不方便再比人奶,加上就算人奶如果一食錯嘢如海鮮少少都起,所以想斷人奶,但奶粉又敏感,唔知點好,謝謝各位。

別墅

回覆:Syauyau 的帖子

公爵府

叻叻勳章

回覆:有敏感B媽媽嗎?可以幫幫我嗎?

低敏喇

禁止訪問

別墅

回覆:yu-rainbow 的帖子

想試羊奶唔知得唔得,其實睇咗醫生佢只係話BB蛋白敏感,都唔知點

複式洋房

可以試下有機羊奶柏美寶 羊奶係低敏 而且營養比豆奶粉好 city super 買到 我bb食緊都幾好 你可以試試

公爵府

叻叻勳章

能恩

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

試下食低敏奶粉,如果低敏都唔得既話,我建議你轉豆奶喇

伯爵府

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 熱血勳章 畀面勳章 爸B勳章 BK Milk勳章 DHA勳章

Isomil

子爵府

BB防敏心得分享勳章

我朋友都係用豆奶,飲愛心美幾好

首頁

尾頁

跳至