自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

回覆:唔係偏幫B6女人,有時覺得香港女人............

唔硬淨 又話個女人痴身小小事都要個男人整
嗲佢既 又話好聽就小鳥依人 難聽就鬼練咁聲

男爵府

引用:各有各好,只要唔好貶低人地抬高自己就得啦.

原帖由 方方媽媽 於 15-09-26 發表
各有各好,只要唔好貶低人地抬高自己就得啦.
好似有JM係另一個post話,有D人認為:
HK FTM = 偉大
無錯,就係雙重標準,每個人選擇既人生唔同,人地選擇點做,如果不涉及其他人利益,真係唔關其他人既事。

做人,5好難为自己

翡翠宮

回覆:唔係偏幫B6女人,有時覺得香港女人............

大陸女人都好強,你睇有時捉小三或虐待小朋友果d新聞

翡翠宮

嘩。。你咁講野架

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

引用:見另一個post講B6女人,.唔係偏幫B6女人點解

原帖由 miemiemie 於 15-09-26 發表
見另一個post講B6女人,.唔係偏幫B6女人點解嫁黎唔駛做,
有時覺得香港女人太硬淨,
公一分,婆一分,
我即時醒起“阿銀“,距比好多港女更搏。
唔系所有大6女人都懶(當然肯定有大食懶,仲臭寸添),香港女人亦非個個女强人。點解成日見到大6媽凑仔唔返工?因為距地出去做野同請工人差唔多

琥珀宮

畀面勳章

要老公俾又話港女要男女平等

大宅

見另一個post講B6女人,.唔係偏幫B6女人點解嫁黎唔駛做,
公一分,婆一分,
下?唔返工老公養先叫小鳥依人?你攪錯左呢句話個定義!

男爵府

應該咁講,有d大6 女人嫁來香港求其搵個男人有間公屋有三餐咁咪唔洗出去做野囉,相反香港女仔大部分有學識洗鬼過呢d生活咩

水晶宮

畀面勳章

大陸女人表面就扮小鳥,到你啲錢俾佢閹走晒你就知死

水晶宮

畀面勳章

又要賺$,做家務,打扮漂亮,笑臉迎人,又要硬淨,你以為香港男人都係iron man? 多金,帥,IQ 高,一個打十個?叫d男人搬d野都困難,真係想爆粗口,女人與男人同甘共苦,竟然係女人個性強, 你d mud 理論呀

家龍mA    發表於 15-9-26 21:41

子爵府

坦白講,女人太叻真的吾係好事,辛苦命一條

珍珠宮

引用:呢D係香港女士嘅優點,雖然比較其他國家可

原帖由 amber-darling 於 15-09-26 發表
呢D係香港女士嘅優點,雖然比較其他國家可能比較唔溫柔又辣小小,但好多香港女人嫁咗俾你就能夠同你甘苦與 ...
講得好

侯爵府

是旦啦,咩人都有會有人講

水晶宮

依家做香港女人真係俾人彈到一棟都無,同以前真係差好遠,今日雅虎講香港女多男小,港女要北上揾老公,一大批港男狠批,港女係大陸邊有市場,娶港女不如死咗佢,唉!但就讚到陸女點温柔點點點,好彩冇生女!

大宅

引用:呢D係香港女士嘅優點,雖然比較其他國家可

原帖由 amber-darling 於 15-09-26 發表
呢D係香港女士嘅優點,雖然比較其他國家可能比較唔溫柔又辣小小,但好多香港女人嫁咗俾你就能夠同你甘苦與 ...
認同!b6女人睇下你失業冇錢果陣仲會唔會同你捱!佢地只能共褔,並不能共苦!

公爵府

good_pig 發表於 15-9-26 13:39
有d女人覺得大街大巷鬧老公好巴閉添
我諗起十四巴港女

公爵府

大家討論下,只係大家各有優點短處,
我無講過全香港女人都好硬淨,
亦無講過全B6女人好小鳥依人,
我只係見到我身邊既女性朋友有時太強,
先大家討論下啫,
有DJM未免太敏感或激動了,
好啦,我講到呢度都完了,不會再回覆

珍珠宮

2018復活節勳章

香港女性係比較掘比較硬淨,但正正因為咁,所以我哋好捱得,願意同分擔屋企所有事,好多香港女性要返工又要兼顧屋企同小朋友,好多都無怨無悔,甘之如飴克勤克儉地為屋企所以值得俾掌聲

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

公一分,婆一分,
我啲男同事成日話日本女仔好溫柔,其實好多都係想搵長期飯票唔使做,相對嚟講香港女仔好少咁樣。

男爵府

BK Milk勳章

香港女人,搵錢返去,就算有工人,返去仲要處理家事,生仔,應付男家,敎功課,陪默書⋯個男人放工,就打機,睇電視,瞓覺⋯仲想要小鳥依人⋯⋯真係有病

首頁
12345...6

尾頁

跳至