網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

我上次買嘢係6月頭
尋日想買嘢時發覺户口得返 RMB0.44
我逐個月 check

發覺7月10日俾人偷咗户口 RMB187

大宅

回覆:支付寶被偷晒錢

我可以點做吖?

珍珠宮

2020勳章

wankapo 發表於 15-9-26 13:34
我可以點做吖?

搵淘寶客服睇下可以點做;另外亡羊補牢,花0.88買全年支付宝帐户安全险,唔見錢有得賠。

子爵府

畀面勳章

用pps la,唔洗怕比人偷錢

大宅

2020勳章

我都係次次清, 而家仲直接退返香港戶口, 正!

禁止訪問

引用:我都係次次清, 而家仲直接退返香港戶口, 正

大宅

2020勳章

唔駛設定, 只要係用pps, 佢就會直接退返入PPS, 即係當初扣錢的戶口.
真係好, 對於我呢D唔係成日淘的人, 就真係好方便. 因為唔駛理戶口的餘額, 又唔驚個戶口比人盜用, 因為都無錢係度, 佢咪買, 最多咪開第二個戶口.
以前就麻煩, 一退款就入返支付寶, 有時又話密碼不對, 有時又叫你身份認證, 攪到我有兩個戶口用唔到, 仲有十幾廿蚊係度!

別墅

wankapo 發表於 15-9-26 13:34
我上次買嘢係6月頭
尋日想買嘢時發覺户口得返 RMB0.44
我逐個月 check
你好,你可以係手機裝一個app叫alipay, 係一個支付寶既官方app, 你尸口有任何動静會馬上通知你,有錢入有錢出,一目了然的!

珍珠宮

2020勳章

樓主買得咁少,真係用PPS算啦。內地有啲購物網可以用銀聯信用卡付款,無手續費,都值得一試。

大宅

回覆:wankapo 的帖子

伯爵府

2020勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:wankapo 發表於 15-9-26 13:34 我上

原帖由 sixstar 於 15-09-26 發表
你好,你可以係手機裝一個app叫alipay, 係一個支付寶既官方app, 你尸口有任何動静會馬上通知你,有錢入有錢 ...
是我也有用,又任何交易,就sms你
用pps ,,收charge都幾貴

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

wai4919 發表於 15-9-27 09:46
是我也有用,又任何交易,就sms你
用pps ,,收charge都幾貴
pps 收 1.5%已比其他平, credit card 收3%, 便利店就更貴啦...........
我自己用內地戶口, 網銀比錢,冇收費., 亦唔怕比人盜用支付寶.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

子爵府

引用:Quote:wai4919 發表於 15-9-27 09:46 是我

原帖由 andyman 於 15-09-27 發表
pps 收 1.5%已比其他平, credit card 收3%, 便利店就更貴啦...........
我自己用內地戶口, 網銀比錢,冇收 ...
點樣可以存$入內地戶口??
我有時會快大6 玩, 想充支付寶

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

rebornarmy 發表於 15-9-28 13:18
點樣可以存$入內地戶口??
我有時會快大6 玩, 想充支付寶
我在深圳地鐵中國銀行開左戶口, 一定要開通埋網上銀行, 每次買野直接用網銀比錢。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

我都唔見左一百蚊人仔,在線轉賬左唔知去邊

首頁

尾頁

跳至