自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2020勳章

我記得往年中秋夜好似冇落雨

侯爵府

回覆:年年中秋賞月都冇落雨??

無落呀

水晶宮

2020勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

錯...以我記得年年中秋都已經雨絲絲,大家要著秋褸架啦,9月開學果時已經要換冬季校服,毛衫外套,近呢10年天氣先越來越熱咋.
<br><br>

大宅

今年可能落雨啦☔

公爵府

引用:錯...以我記得年年中秋都已經雨絲絲,大家要

原帖由 chinatea 於 15-09-26 發表
錯...以我記得年年中秋都已經雨絲絲,大家要著秋褸架啦,9月開學果時已經要換冬季校服,毛衫外套,近呢10年天氣 ...
我都記得以前讀書時,9月開學無耐已經要著學校個件冷褸返學,而家到9月尾10月都仲著緊短袖……

超級版主

2020勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

近年都無, 因為我女年年都有份舞火龍所以我印象好深, 係得其中一年有落雨
今年無參加, 否則.......辛苦晒有份參加的人 (打風落雨全部唔會CANCEL)

男爵府

回覆:Fion710 的帖子

真係好少機會落雨,今年唔知攪咩

水晶宮

2020勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:真係好少機會落雨,今年唔知攪咩

原帖由 草八刀 於 15-09-26 發表
真係好少機會落雨,今年唔知攪咩
附近有颱風嘛,可能有關係

好馬不吃回頭草,一路走好...

水晶宮

2020勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 iceicedog 的帖子

而家d天氣真係變哂架,果時一話入秋,真係一早一晚已經要著衫,9月未到中秋就已經聽到d c奶話開綿羊仔,即入定張被,我細時最鍾意秋天,初秋我亞姨就會執定上年著d秋褸比我,因為我4姨勾衫好靚架,而家聖誕節都試過30度,真係冇左4季風味.
<br><br>

子爵府

過節落雨, 真係好掃興.

公爵府

2020勳章 2018復活節勳章

近年無,早七八年仲記得同朋友夜晚bbq慶祝中秋,燒左一半落勁大雨,好掃興

侯爵府

好媽媽勳章

引用:我記得往年中秋夜好似冇落雨

原帖由 Fion710 於 15-09-26 發表
中秋多數有雨

大宅

尋晚天文台話,以往紀錄計,有58點幾個%會落雨

水晶宮

2020勳章

引用:我記得往年中秋夜好似冇落雨

原帖由 Fion710 於 15-09-26 發表
唔係喎,我記得年年中秋都有雨,一係落微雨一係落雨粉

大宅

2020勳章

記憶中每年中秋都有小小雨

大宅

舊年中秋都有落雨

男爵府

引用:錯...以我記得年年中秋都已經雨絲絲,大家要

原帖由 chinatea 於 15-09-26 發表
錯...以我記得年年中秋都已經雨絲絲,大家要著秋褸架啦,9月開學果時已經要換冬季校服,毛衫外套,近呢10年天氣 ...
係, 細個時中秋夜晚落街玩已經天氣涼, 要着返件薄外套, 而家11月都未必要着外套, 世界越來越熱, 就快冇冬天啦

大宅

引用:尋晚天文台話,以往紀錄計,有58點幾個�

原帖由 gigiyoung 於 15-09-26 發表
尋晚天文台話,以往紀錄計,有58點幾個%會落雨
即係機會一半半

伯爵府

畀面勳章

世界變丫麻

男爵府

但我呢幾年都去親戚天台燒野食,都無落過雨,至少近呢三四年都無,仲見到個大大月光

首頁

尾頁

跳至