嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

吾好意思,我係大人,有d問题想請教各位媽咪。
我上星期搽完七日類固醇,過左幾日,面上d濕疹又想返發,我就每兩,三小時搽一次ai cream. 佢就無咁(紅,痕,腫)。
但每次洗臉,我只用水洗就洗吾甩d cream。用physiogel cleaning 加用手細細力按,就洗得甩,不過塊面紅晒。
我應該又得d cream 留响塊面倒 or
洗走佢(次次要按,先洗得甩,又㑹紅晒)?

大宅

引用:吾好意思,我係大人,有d問题想請教各位媽咪

原帖由 crystalcbh 於 15-09-26 發表
吾好意思,我係大人,有d問题想請教各位媽咪。
我上星期搽完七日類固醇,過左幾日,面上d濕疹又想返發,我就每兩 ...
help

珍珠宮

回覆:搽ai cream

你搽好厚?我有幫個女搽Ai cream薄薄一浸,無你講嘅問題

大宅

回覆:AGa1111 的帖子

我一日搽6,7次,所以搽完好似好厚。

子爵府

BK Milk勳章

引用:你搽好厚?我有幫個女搽Ai+cream薄薄一浸,

原帖由 AGa1111 於 15-09-26 發表
你搽好厚?我有幫個女搽Ai cream薄薄一浸,無你講嘅問題
請問您Al cream 是否可以長用?我仔自從1歲左右用,到而家3歲,呢2日用QV facial cream 但又出返d未用Al前的紅疹仔?

大宅

回覆:babywish 的帖子

可能你仔仔對QV facil cream的成份敏感,就出粒粒。
你仔仔夏天用 ai cream, 冬天都用ai cream 會吾會吾夠潤?

首頁

尾頁

跳至
熱門主題