美容扮靚

跳至

首頁
12345...34

尾頁

大宅

有無會員喜歡健身、做運動,請入來分享。

大家好,我喜歡健身、做運動。
因為流汗的感覺好舒服。
可以將壓力減低
及運動後全身鬆晒,好舒服、好開心。

我每天最少做30分鐘或最多2小時的帶氧運動。
我平時都會游水、踏單車、行山

我想找一些喜歡做運動的會員,分享運動的樂趣。

希望見到你留言啦。
「每一日我主,我懇求三件事, 更深刻認識你, 更虔誠敬愛你, 更緊緊地跟隨你,每一日。」

大宅

Re: 有無會員喜歡健身、做運動,請入來分享。

Hi 陳太,
same as you!
我通常星期1-5都會做gym/其他運動, 大約1小時, 我覺得時間不足夠, 因用lunch time (我是上班一族), 但晚上下班後又不想去(1日2次), 有人陪就好. 由於自小到大都很like運動. 現在生完bb後一定做, 因為還有11lbs要減, 很苦呀! 您在哪區玩gym?

男爵府

陳太/gracey,

我自少都係"周身郁, 無時定" - 即户內户外運動大多arm我玩. 打波, 游水, 踏單車, 行山, 露營, 野外定向都係我讀書時代節目. 而家我既要返工, 放工又要凑2個老細 (P.1 & K1). 所以, 我都係趁lunch time時去做gym. 我比較懶, 只做 3 days (@1 hour) per week, 另weekend 會游一陣水咁大把. 托賴, 自已身型本蜀單骨, 還過得去.

我非常同意常運動會帶來年青活力和強健體魄.

大宅

gracey及EY

我住加拿大的,我在edmonton的mall入面的健身室做gym架。

我唔做運動,就周身唔自然。好似缺少一樣野咁。

不過在月經週期,我會減少運動量。
只做一些柔軟體操

我深信做運動及配合飲食才可以keep fit。

是嗎?我星期一至日都做運動。
不過有時休息一天啦。
我丈夫和我一樣喜歡做gym。

我的身形屬於粗骨骼
皮膚是黑黑的
哈哈哈

不過我好開心,因為知道香港仍然有女士喜歡做運動。

因為做多些運動,身體健康、面色紅潤及排便都OK

我平日的LOOK是運動LOOK

你地呢?
你們的丈夫又是否喜歡做GYM呢

陳太

「每一日我主,我懇求三件事, 更深刻認識你, 更虔誠敬愛你, 更緊緊地跟隨你,每一日。」

伯爵府

陳太:

係我呀~ 你記得我嗎?

在加拿大生活好嗎?

我以前都有跳開健康舞, 不過, 近期無跳, 因為要照顧仔仔....有時在家sit up....

我同意呀~ 做完運動, 出一身汗, 整個人都好舒服呀! 運動後休息一會沖涼仲好.

大宅

陳太/EY:

您們好! NICE MEET TO HERE!
陳太, OVERSEAS 的生活比較輕鬆, 空氣清新, 不像HK甚麼都急, 我都喜歡, 但因為我先生不想移民(又沒有大本領), 現在歸於平淡的生活都OK. 我先生都喜歡做運動, 有時晚餐後會到樓下跑步. 我覺得HK人實在需要做運動!

別墅

我在香港的時候平常喜歡走路﹐跑步會被人當怪物的看。當我回到美國時﹐我很少有機會做運動﹐連走路的機會也很少。我家附近的GYM 要PARKING PERMIT﹐但我沒有﹐所以去也不能去。我真的要多做運動。
我老公常常叫我做運動﹐但他自己不會做﹐我叫他一起跟我做﹐他說他會看我做。給他氣死。
我想我應該開一個新的FORUM 讓姐妹互相鼓勵大家做運動。 陳太﹐你這個FORUM 很好。謝謝。

大宅

cathy , gracey and helen

首先好多謝你們入來留言分享做運動的樂趣。
我想人生好難找到志同道合的人架
所以我比較少朋友

知道你們喜歡做運動,我非常開心。
我想不論在任何地方居住,其實自己有恆心做運動。
什麼地方都可以做,而且不用怕別人點睇自己。

我曾經回香港,仍然keep住跑步。
不過我在運動場跑步。
雖然香港的天氣及環境和外國不同。
我想任何地方只要有路,就可以做運動。

哈「我最憎是下雨天,因為運動場及後花園濕晒
無得跑,要返入屋做健身單車。
我喜歡在戶外做運動。因為好自由

反而留在家中做運動,感覺不太free架

我丈夫喜歡和我一起做gym
他都好fit架,至少他沒有大肚南

雖然我做運動,但都有一些鬼祟肉架
哈哈哈
我身形好fit,屬中等身材

但我都有少少拜拜肉架
所以我有時都會做些舉重運動,結實肌肉。

你地呢?做gym或運動,多數喜歡幾時做?
放工後、返工前、星期六、日?????????????

好開心可以和你們分享

陳太

男爵府

Hello, 陳太,gracey,helenjoe, cathycathy - 好高興認識你地.

我剛做完gym回公司, 我又义滿电啦, 司以繼績拚博工作啦. 做女時代的我可穿細碼衫, 當我仔女出世后我必需改着中碼衫. 我仔女是"重量級"BB (大女出世有8 lbs, 細仔出世有9 lbs, 佢地都係早2 wks出世), 佢地留低的"唯一贈品" 美味豬腩肉仲係我身呀, 真惨:-(.

當仔女仲細時, 我地2公婆會放工回家, 在附近公园一齊緩步跑20-30mintues或一齊游早水才各有返工. 而家無里D歌仔唱啦. 收工/週未/週日全個人+時間都比曬2位"老細"lu.

家下我和老公要分開偷空做exercise. 我lunch time 做gym, 佢隔日游夜水......

其實HK生活步代好急, 好大壓力. 運動教曉我可如何去balamce各方面和趁機歇息义电, 真的不錯.

Keep in touch.

大宅

嘩! 好熱鬧, 我也想一起搭訕,
我好熱愛運動, 後生時想過一生人要跑完一次全馬拉松,
不過跑完一次 1/2馬拉松後, 便沒有恆心苦練了,
多數會在假日行山, 八仙 , 馬鞍, 獅子我都會行,
可惜因工作不可請假, 沒有參加過毅行者,
但近月的山賊當道, 加上天氣酷熱, 自已年紀又大了,
改為一星期做一兩次 gym, 我老公本來不愛做 gym,
要我強迫的, 但他現在發覺身體 fit 了DD , 也開始多做運動了,
希望大家多做運動身體好, 但要量力而為,
開始時運動量不要過多以免, 心臟未能適應會弄巧反拙,
可以先check check 自己每分鐘的 heart rate, 然後定下運動量. :-P

大宅

咁多位大家好!
E.Y.妳可以穿S碼衫, 好羨慕呀! 我剛剛才可穿M碼, 生完BB後還要減45LBS, 由上年12月份到今日足足減35LBS, 但還有10LBS應該是最後沖線, 也是最難減啦. 我MUST 我一定9個月內減完45LBS. 我是LUNCH TIME 去玩GYM. 希望WE ARE KEEP IN TOUCH!
有美好的人生!

大宅

gracey:

哈,你無留意我前排post的message啦

<<靠運動和均衡飲食,9個月減了42磅>>
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=159093&forum=8&70

你的case好似我,哈。

race:
我都好開心見到你呀。
你喜歡跑馬拉松呀
我都想架
不過.........我唔敢做運動太勁。
因為我好易瘦。
但又易肥。
我現在的身形
丈夫已經下命令唔俾我再減肥。

其實講真呀。
我做運動每天都做,我都要keep fit
只是keep的過程中,
有時會瘦左,都唔出奇。

不過我地加拿大人的骨骼好粗大架
所以都好大隻架

我們好少行加拿大的山,因為好高。
又下雪〝好危險。
我都知道香港最近行山都有人打劫
小心為妙呀~~

EY:

你做女穿細碼架
我做女穿中碼
結婚後開心過頭,穿大碼
現在又穿回中碼啦

你平時可以做運動已經好好啦
有D人寧願去纖體中心用幾萬減
浪費金錢..........

其實各位喜歡做運動的會員
你們認為去纖體中心減肥、不用運動、不用節食
你們認為有效嗎????
會否反彈嗎?????

陳太

洋房

大家係未O係california or physical都做gym ga?

男爵府

Race – Welcome U. 馬拉松??? No la. 我驚我體力不逮ah.

QcutecuteQ – 我係Califoxxxx做, 貪佢近公司慳D時間

陳太/Grace – 細碼衫己是我既”過去式”, 不提也罷. 而家只望自己身體健康/有活力(可繼續同我D細路埋堆)外, 不好咁快變”肥師奶”啦.

Grace - 話你知丫,我每次生後都咗40-50 lbs. 每次我都用差不多一年時間去keep fit(餵人奶, 湊仔, 返工, 控制飲食, 運動.....etc)慢慢自然減肥. 家陳體重o.k. 加油努力, 我支持你.

大宅

QcutecuteQ:
我在加拿大,我在MALL的gym room做運動架。你亦喜歡做運動嗎?你喜歡那些運動???

gracey、EY、HELEN:
我認為做女性應該每天KEEP FIT。不論是為健康、為貪靚。
我們都要天天做運動。
我們要keep fit而不是減肥。
我們是燃燒脂肪而不是減體重。
哈。

我剛剛又踏完單車,流了一身汗。
然後沖涼.........舒服晒

陳太 :-P

別墅

陳太,
我很羨慕你, 又做完運動了.

gracey, EY, and QcutecuteQ
我也知道做完運動後那種感覺很好, 可是我有點懶, 乾乾爽爽變臭崩崩, 又要洗衣服. 請改變我這種壞思想.

cathycathy

大宅

cathycathy

其實你要鼓勵自己流多一點汗
因為有汗流代表自己的新陳代謝仍然好好
代表自己仍然青春及有活力

做多d運動,面色紅潤一點架

陳太

民房

QcutecuteQ,

洋房

E.Y.,
我都係O係california ga~

陳太,
我都算幾鐘意運動架~不過都係有時懶懶la...而且去gym都仲要撘車...如果O係我屋企附近就好lu...

cathycathy,
運動既野...一步一步黎la~唔好急呀...傷左就手尾長架la...

eunglaiwa,
o係physical ar...我都有諗過轉唔轉好呀...不過又係唔近我...全部都O係尖沙咀旺角...雖然旺區...

別墅

你們喜歡跳健康舞嗎? 我很喜歡kickboxing!! 我買了kathy smith 的 kickboxing!! 很好玩.

首頁
12345...34

尾頁

跳至