婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我99厄我同c6仲多,連問99佢幾多歲,佢都厄我地

原文章由 GTT 於 08-7-15 00:21 發表

但起碼你都有10圍呀,我地得6圍咋,仲要有1圍我亞媽自己比錢ga....仲成日喺我亞媽面前話自己有幾慘幾窮,連我老公都比佢厄埋,跟住我地前排先踢爆佢原來有成四百萬身家呀,佢真係唔死都冇用...... ...
仔仔06-12-2003出世

大宅

好媽媽勳章

原文章由 maggiechow 於 08-7-15 11:00 發表
我隻獻世的千年老妖-99 呀 !!!!初頭知道結婚,話男家要擺返十幾廿圍,要3萬蚊裝身,要2萬買金器,要2萬後備...我話:你嫁仔呀...

絕句

[ 本文章最後由 sbandliz 於 08-7-15 11:13 編輯 ]

複式洋房

原文章由 maggiechow 於 08-7-15 11:06 發表
我99厄我同c6仲多,連問99佢幾多歲,佢都厄我地
我係奉子成婚的,當時真係唔夠錢要靠佢,但我至憎佢係連禮金都唔比我屋企人開,你唔比唔緊要,點解連餅咭都要講價,仲要係咁做戲又話d錢係同人借返嚟,但係其實佢户口有成四百萬嗰下先火爆.......我擺酒嗰日連我亞媽套衫都係我亞媽出錢租咋.....

大宅

我同c6結左婚7年...我都未說服到自己叫佢一聲"奶奶"...到依家我都只係叫佢"auntie"...可想言之...佢係一個咩人...唔洗多講...大家都應該估到

複式洋房

原文章由 Heady 於 08-7-15 12:50 發表
我同c6結左婚7年...我都未說服到自己叫佢一聲"奶奶"...到依家我都只係叫佢"auntie"...可想言之...佢係一個咩人...唔洗多講...大家都應該估到

同我一樣

大宅

好興幸我唔係同佢一齊住...臨生個大仔時...我就已經搵定屋搬...個原因係唔想日後同佢有d咩磨擦and佢屋企d居住環境太差...佢到依家都同人講話我玩分化...好彩我eq 同時運高...一於好少理..佢有佢講..我有我生活

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 Heady 於 08-7-15 12:50 發表
正所謂:面係人地比嗎

男爵府

我奶奶都係喎, 雖然我唔同佢住, 但佢由出世果日就係一個廢人, 日日訓到12點几1點, 起身睇電視, 我坐月時係自己HOME坐, 叫佢黎整野比我食幫我手睇下BB, 佢就只係洗晒D菜, 切好晒D送, 跟主就走人, 有時我老公D姑媽打比佢(99)吹水問佢係邊, 佢(99)就同人講我係個新抱倒煮野比佢食&湊亞B囉, 我頂, 好話唔好聽你係幫我洗炸, 之後全部都係我自己煮架, 仲成日係我面前講, 我地以前邊有人服示架, 一生完就乜都要做, 邊有你地咁幸福呀, 我心諗, 你有鬼服示我呀, 所以我同亞媽都勁憎佢, 想佢死, 因佢又係超巿繪, 我坐月時叫佢買送的$都係我自己比架, 薑澡$又係, 到生左叫佢幫我湊, 又話呢樣果樣, 最後我都要請人湊, 所以我10年都唔返佢HOME一次。

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 聰明笨伯 於 08-7-18 14:33 發表
我奶奶都係喎, 雖然我唔同佢住, 但佢由出世果日就係一個廢人, 日日訓到12點几1點, 起身睇電視, 我坐月時係自己HOME坐, 叫佢黎整野比我食幫我手睇下BB, 佢就只係洗晒D菜, 切好晒D送, 跟主就走人, 有時我老公D姑媽打比 ...

想佢死 妳真係10年都冇去佢屋企,用也值口呀?過兩招洗?

大宅

雖然我而家仍然係同我奶奶一齊住,但係我盡量都唔俾佢掂我個仔,多數我都出街,一係返自己屋企(外家),一係約 d fd 出去,出到夜晚先返去,返去就幫阿仔沖涼,之後就餵奶同氹佢訓~~~

複式洋房

原文章由 caca1314 於 08-7-19 17:35 發表
雖然我而家仍然係同我奶奶一齊住,但係我盡量都唔俾佢掂我個仔,多數我都出街,一係返自己屋企(外家),一係約 d fd 出去,出到夜晚先返去,返去就幫阿仔沖涼,之後就餵奶同氹佢訓~~~ ...

但你奶奶冇話你咩??

複式洋房

原文章由 KoyeBaby 於 08-7-12 18:52 發表

d人白痴起上嚟咩都講得出口!!我99又係試過鬧我去買尿片買得耐,我話無貨要去幾二度買,佢就叫我買大碼話一樣!!(當時囡囡用緊細碼咋),如果佢咁樣同我講,我真係想串佢"你始終都要死架啦!不如早d去死!!" ...

你正正講咗我想講果句,
我都想答佢:「你都聞到棺材香啦,不如早d去,唔好阻頭阻勢啦!」

男爵府

saiwai,

其實我老公都知我唔中意佢屋企d人, 所以每次佢放工話去食飯我都唔會去, 而老公就會同99佢地講我要OT, 同埋SAT&SUN好似而家周圍都ON SALE我就一定會帶埋亞女去SHOPPING而唔返99家, 我62好恨見我個女, 但佢次次叫親飲茶, 我多數都會推, 因為我62&99每次都好似老馮敢要我兩公婆埋單, 講真呀, 佢地都有收入架, 而且除左佢地自己外仲無人要養, 都仲要屈我, 所以我最唔中意, 我同自己亞媽飲十次有9次都係亞媽比錢, 因我亞媽深明打工仔揾$有幾多大家都知, 所以佢唔會要我地比$, 只係我地同佢搶單找單就有, 呢個情境唔洗方會係99果面見倒。同埋我好憎99成日揾我叔仔對仔女同我個女比較, 我個女識聽晒我地講的野架, 敢會好傷佢自專心架嘛, 況且我返親去佢地家我都唔會講野, 一食完飯就OUT

男爵府

其實我都唔明D99點解對D新抱咁衰, 講真呀佢地都做過人新抱架, 而且係佢地面前一句野都唔可以講錯添, 因我奶奶超記仇, 實會周圍同D姨媽姑姐大做文章。所以第時我都諗住叫亞女唔好結婚, 仲要唔好生仔, 做個自由人, 中意拍拖就拍拖, 唔洗睇人面色。

大宅

原文章由 GTT 於 08-7-15 11:22 發表
我係奉子成婚的,當時真係唔夠錢要靠佢,但我至憎佢係連禮金都唔比我屋企人開,你唔比唔緊要,點解連餅咭都要講價,仲要係咁做戲又話d錢係同人借返嚟,但係其實佢户口有成四百萬嗰下先火爆.......我擺酒嗰日連我亞媽套衫都 ...

嘩!同我老公個賤呀媽一模一様呀!!
佢仲要走數唔肯比酒席既尾數(總數既一半)最後要我兩公婆比,
但男家人情佢袋晒, 連老公D同事朋友人情都食埋,
又係人情List到做數, 整細D銀碼, 扮到自己袋左好少!
話自己無錢喎, 而家仆左返加拿大(我同老公都係由加拿大返香港住)日日訓到2,3点...夜晩就去打麻雀, 一星期請人清潔一次(加拿大請中点要$120HKD/hr), 乜窮都可以噤生活既咩????
好彩個又蠢又賤既女人做晒D衰野比我老公睇到晒,
而家我老公都無再同聯絡, 走數前老公都成日想我同個女人關係好D, 而家無lu...因為都好嬲個女人~

大宅

我同老公講, 除左結婚個日, 佢哩世唔駛再只意聽到我再叫佢99,佢無噤既福份, 我囡囡8月出世, 以後既日子無論佢"冷"返香港又好, 我同老公仔女返加拿大又好, 我都唔會比個大話精見我D仔女

複式洋房

原文章由 kj803 於 08-7-22 13:32 發表
我同老公講, 除左結婚個日, 佢哩世唔駛再只意聽到我再叫佢99,佢無噤既福份, 我囡囡8月出世, 以後既日子無論佢"冷"返香港又好, 我同老公仔女返加拿大又好, 我都唔會比個大話精見我D仔女 ...

我都冇叫過佢做99.........佢太賤啦實在!!

男爵府

原文章由 GTT 於 08-7-22 15:59 發表

我都冇叫過佢做99.........佢太賤啦實在!!

八掛問句, 敢平時你地去99家見倒佢點叫佢呢?

複式洋房

原文章由 聰明笨伯 於 08-7-22 17:11 發表

八掛問句, 敢平時你地去99家見倒佢點叫佢呢?

點一點頭就算,話之佢話我冇禮貌又好乜都好la,反正佢都係大造文章ga la....

珍珠宮

等我下次試先

首頁

尾頁

跳至