烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 Helen617 於 08-7-12 22:09 發表
我好耐之前去過一次,都覺得個職員唔係幾helpful,唔係咁喜歡客人問野,果度又難搵又唔係咁方便,去過一次之後都無再幫親過,果次主要係想買高溶點芝士,點知去到話賣晒. ...

呢間店真係好難搵的, 要話唔知幾多號電梯至去到門口.
我第一次去時入到大廈左兜右兜搵了超過20mins才去到門口.
第二次再去時, 都係唔識點搵. :givuep:
不過佢的公仔產品算係平, 所以我會幫襯.

Helen617,
下次想買芝士, 記住打電話confirm有貨至好去了.

re: 高溶點芝士
我在網上search高溶點芝士都唔知除了cake diy仲有邊度有得賣. 不過我見cake diy的高溶點芝士相片上的英文名係 "rocessed Chedder Cheese", 我早前在City Super見到卡夫有隻"rocessed Chedder Cheese", 價錢我記得係$33/250g (希望冇記錯). 我估卡夫呢隻都係高溶點芝士來的. 不過我未試過.
大家如果想焗芝士包, 又嫌cake diy遠或1kg太多, 或者可考慮試卡夫呢隻. 不過我未考證過係咪真係高溶點芝士來架.

大宅

原文章由 pinkypiggy 於 08-7-12 18:42 發表
開埋裡面睇,發現其中一個裡面佈滿蜘蛛網,好恐怖,究竟呢d係咩野貨,洗唔洗賣d咁嘅野俾人,態度又惡劣,我好想投訴佢地!

http://f20.yahoofs.com/hkblog/G8nT0ZSZERnH9uaiHQeztT2qQI7HsQ--_26/blog/ap_20080712065606859.jpg.jp ...

pinkypiggy,
吾係馬, 好嚇人喎
套麵包模你買左幾錢呀?
我最近係又一城logon見到你呢套模 (係台灣出)
一套三件, $150, 之前有隻係一件賣都要$85

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 amypekkle 於 08-7-13 02:13 AM 發表

呢間店真係好難搵的, 要話唔知幾多號電梯至去到門口.
我第一次去時入到大廈左兜右兜搵了超過20mins才去到門口.
第二次再去時, 都係唔識點搵. :givuep:
不過佢的公仔產品算係平, 所以我會幫襯.

Helen617,
下次想買 ...

我就係想買高溶點芝士,上次網友買左分左d俾我,味道一般啦,但勝在唔算貴。如果ct叔婆有得賣,應該仲好味得多(以前食sogo賣個d包包,d高溶點芝士又香又唔會太鹹),等我都做吓有關資料搜集先得,多謝妳報料!
盡我一己之力,發放正能量!

男爵府

原文章由 Panda-Z 於 08-7-13 09:51 發表

pinkypiggy,
吾係馬, 好嚇人喎
套麵包模你買左幾錢呀?
我最近係又一城logon見到你呢套模 (係台灣出)
一套三件, $150, 之前有隻係一件賣都要$85

一套4件 105元 我也有買
就係因這套野才去佢到買
150元三件我都知

大宅

哩間野不嬲都態度唔好架啦,如果帶埋小朋友去,即頭會黑面添架~~~
果次我帶左個女,happy帶埋仔女去,d細路仔見d野得意緊係想摸下架啦,果個女職員即刻叫佢地唔好掂~~~
講咩都冇用,態度唔好就唔洗旨意再幫趁。

男爵府

原文章由 CeciLeung 於 08-7-13 13:10 發表
哩間野不嬲都態度唔好架啦,如果帶埋小朋友去,即頭會黑面添架~~~
果次我帶左個女,happy帶埋仔女去,d細路仔見d野得意緊係想摸下架啦,果個女職員即刻叫佢地唔好掂~~~
講咩都冇用,態度唔好就唔洗旨意再幫趁。 ...

同意 ..... 就算平D都咁話 , 服務態度令人失望, 根本唔會有再去的機會 , 令願買貴D有好服務好過啦 ! 特別我都是做服務業 , 打開門口做零售生意 , 個客買$1都係客 . 除非佢間舖指明是做批發 , 唔做零售 , 散客入去唔想賣 , 散客入去會唔高興的 , 咁講法又唔同喎 !
其實好似我咁 , 可能要專程坐車入去 , 車費都係番度啦 !

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 acintl 於 08-7-12 22:51 發表
唔係喎!
cake diy 一向都服務好好, 我成日都幫襯佢買野既, 態度無野吖! 無你哋所講咁樣喎! 我反而覺得二德惠服務就真係九流喇! 所以我而家都將佢打入左冷宮 ...

我無去過 cake diy, 但我覺得二得惠ok喎, 因為我每次提問, 佢哋都會有問必答, 如果唔識仲會幫我問佢d同事添, 見我攞住d野, 佢哋都會主動攞 "攬" 比我添。

[ 本文章最後由 cloudybobo 於 08-7-14 10:46 編輯 ]

子爵府

原文章由 mander888 於 08-7-12 23:07 發表

咁你和佢地有緣囉
二德惠無佢地咁衰
我諗這間舖唔歡迎拖住小孩的人去啦
我二次去都係黑臉的
真的好嬲呀
原來比人歧視真的好唔好受的

二德惠又無喎, 我參不多次次都帶我個仔去, 但佢哋都無面黑。

[ 本文章最後由 cloudybobo 於 08-7-14 10:46 編輯 ]

子爵府

原文章由 pinkypiggy 於 08-7-12 23:57 發表
sorry, 我只係說實話,我真係覺得2記的態度100分,好有禮貌,最近買左個磅唔work,佢都好有禮貌換俾我,不過可能因我係傷殘人士,所以對我好d

...

同意! 我都成功換咗野, 所以都唔係你講的原因

子爵府

原文章由 召藥師 於 08-7-13 01:17 發表

我最近都冇去佢度買野,只係上兩個月買左包酵母同一包奧勒崗香草。
我自從2年前同批發麵粉後,我都冇再幫襯佢買麵粉。佢地d麵粉又的確唔多掂,高粉整包痴牙(我指50磅裝麵粉),而黑麥粉買左未開,放左一個月後就生哂蟲。
至 ...

呢樣就真係唔知, 唔知散裝有無呢個問題呢, 因為我未整過, 如果有呢個問題, 我都唔會諗到係粉的問題, 一定認為係自己的技術差, 我仲買咗兩包添 (1kg裝) 不過d模就真係幾花, 所以我都無係佢度買模。

[ 本文章最後由 cloudybobo 於 08-7-14 10:45 編輯 ]

大宅

原文章由 mander888 於 08-7-13 11:38 發表

一套4件 105元 我也有買
就係因這套野才去佢到買
150元三件我都知

$105/4 件又真係好抵喎
不過附送蜘蛛網又真係差d

別墅

其實我都有係呢2間買野, 以前我會自己上去 cake diy 買, d人都ok啦, 問野佢都答我呀, 我上個星期又再係 cake diy 訂野係灣仔拎, 佢仲打比我 confirm d野到左提我有d野要雪唔好唔記得, 又remind 記得去攞, 真係唔錯架啦, 而 2德惠就收錢果2個老闆(灣仔 & 油麻地)就好, 其他同事就麻麻, 有次我問個女工d 綑蛋糕d膠帶係邊, 佢指住個角落話係果邊叫我自己搵, 我搵唔到再問, 佢都係咁指住個角落答我同一個答案, 之後我問個收銀姐姐, 個姐姐叫果個女工拎比我, 你話佢地d服務都ar係一個個人好lor, 不過我又唔會因為咁唔去買野, 因為我買野都係睇價錢..

原文章由 monmonpupu 於 08-7-13 01:53 發表
我最近都有幫襯cake diy, 因我住港島所以send e-mail order, 個小姐態度ok, 比起去佢舖頭時好好多, 而且d貨品都無問題...

但見到呢度有post入面嘅模有蜘蛛網就恐怖d, 希望佢地可以改善下啦! ...

男爵府

原文章由 kellyho123 於 08-7-14 12:51 發表
其實我都有係呢2間買野, 以前我會自己上去 cake diy 買, d人都ok啦, 問野佢都答我呀, 我上個星期又再係 cake diy 訂野係灣仔拎, 佢仲打比我 confirm d野到左提我有d野要雪唔好唔記得, 又remind 記得去攞, 真係唔錯架 ...

咁有可能你唔係帶小孩去啦
這間舖係唔歡迎有小孩的媽咪去
所以有小孩的人唔好去啦
真的會以為你偷野的
有人抱住bb都黑臉

[ 本文章最後由 mander888 於 08-7-14 13:16 編輯 ]

男爵府

真的好火爆呀
我一定去消費者告佢地
好彩我寫完有人留言比我姐
唔係拎左去吃 害我女佢就死得

我真的好少好少咁樣的
買野唔好最多以後不幫親
我都好討厭買完野去唱衰舖頭的
但真的好過份
我真的忍不到
現在我還要去多一次這間舖頭呀
好火爆呀

大宅

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 mander888 於 08-7-14 09:41 PM 發表
真的好火爆呀
我一定去消費者告佢地

http://f20.yahoofs.com/hkblog/T4nFPwGZEQCWZSb2b29Bhg--_3/blog/ap_20080714093200847.jpg.jpg?ib_____DlhCJ6ZQw
http ...

妳唔係唱衰,只係妳遇到ge事實。
盡我一己之力,發放正能量!

男爵府

回覆 #2 mander888 的文章

真係不黏 ...但有嘢甩出來加料比你囉 !

男爵府

原文章由 召藥師 於 08-7-14 22:33 發表

妳唔係唱衰,只係妳遇到ge事實。

我以前買野 最多吞左佢史算數
但這次真的好嬲呀
我現又要比車錢再去我跟本唔想再去的舖頭
好慘

大宅

~~~嘩,簡直係大開眼界~~~

原文章由 mander888 於 08-7-14 21:41 發表
真的好火爆呀
我一定去消費者告佢地

http://f20.yahoofs.com/hkblog/T4nFPwGZEQCWZSb2b29Bhg--_3/blog/ap_20080714093200847.jpg.jpg?ib_____DlhCJ6ZQw
http ...

大宅

呢間野有email的話,比呢條line佢地自已睇下啦!服務差,貨品又污..joe..,宜家仲有問題添! 見佢都有好多得意野,仲諗住呢幾日得閒搭車上去買野,睇泥車費可以慳番!

首頁

尾頁

跳至