跳至

首頁

尾頁

男爵府

今個星期日(20/7)就係我地嘅2.5歲沙灘派對喇, 大家請留意以下事項:

另外,多謝wendy (mother30)幫手交錢,睇場地&confirm細節

1. 餐廳名,地點 & 活動行程
Name: Sopranos
Address: 愉景灣水滸坊 D Deck G07
活動行程

12:00 – 2:00 pm => lunch buffet
2:00 – 3:00 pm => cake cutting & photo shooting
3:00 – 5:00 pm => fun at beach

2. 天氣安排
我地已經付款俾間restaurant (for the buffet), 所以, 如果活動當日8:00am係掛黃雨或者3號風球, 活動就會順延至另外一日 (日子有待決定).
注意: 活動只會延期, 不設退款

如需要, pm / 毛媽攞聯絡電話

3. 如何到達愉景灣水滸坊?

有以下建議途徑:
(a) 港鐵欣澳站,轉乘接駁巴士 (約每20分鐘一班,車程約15-20 分鐘)
(b) 由中環碼頭搭船入
(c) 由東涌巴士總站(東薈城附近)搭接駁巴士

4. 食物安排
Italian Lunch Buffet

根據餐廳所講,食物會一直有供應,不過我同毛媽都
建議:大家盡量準時到達,咁大家可以食多幾round

Menu如下:
for adults:

Greek salad
Chicken wings
Garlic bread
Steamed fish with lemon butter sauce
Chicken cacciatoria
Lasagna bolognaise
Risotto primavera
Sautéed vegetables
Fruit salad
Drinks: draught beer, stella & Carlsberg, soft drinks
(每人會refill 2次drinks)

for kids:
Pizza margharita
Spaghetti carbonara
Chicken tenderloins
Chips
Icecream
Drinks: soft drinks & juices

其他extra orders請自付

5. 餐廳場地安排
餐廳有6張highchairs, 我地會預留俾有細BB嘅家庭使用

每張餐枱可以坐2個家庭(以 2A1K計).如果有家庭嘅參加人數較多,可以選擇坐梳化位置,但請盡量坐到2個家庭
餐廳出面亦有位置可以泊BB
餐廳有膠餐具俾小朋友用,你地可以用餐廳嘅或者自備

有問題隨時搵我/毛媽

真係希望天氣快d好番!!

星期日見

[ 本文章最後由 pwypaulina 於 08-7-22 00:39 編輯 ]

大宅

睇天氣報告也指星期日多數是陰天及有微雨.
see u la!

大宅

thanks! see you!

男爵府

唔該晒你地既安排, 辛苦晒.

複式洋房

期待星期日見到大家

多謝你地既安排

大宅

雖然我唔去, 但希望你哋玩得開心, 太陽伯伯照住你哋!!

大宅

星期日見呀

[/url]

子爵府

如果唔join 自助餐,淨係去沙灘,我點會合你地呢?

男爵府

原文章由 goofyszesze 於 08-7-18 14:25 發表
如果唔join 自助餐,淨係去沙灘,我點會合你地呢?

meet us directly at the beach at around 3pm, or you can call me/moma first

男爵府

仲有兩件事補充

1.我地會有免費回程船飛,大人同細佬都要船飛.聚會完之後如果你地打算坐船離開愉景灣,食飯時間可以通知我/毛媽,我地會安排俾飛俾你地.數量有限,真係打算坐船走就搵我地喇

2.我地會喺沙灘玩兩個遷子遊戲,歡迎你地參加:

1) 親子跑步接力賽:
起點:由爸爸孭住小朋友由一邊跑到另一邊(媽咪已經喺另一邊等緊),然後交小朋友俾媽咪抱住跑番到起點為之完成

-一共有10個家庭參加
-分兩組,每組5個家庭比賽
-每組最快時間為勝出,會有一份小禮物

2)親子堆沙比賽
限時30分鐘,一家大細一齊堆沙,要有主題(即係評判要睇到堆乜嘢,例如,一座山).

**如參加呢個比賽,記得要自備堆沙道具
-參加家庭名額不限
-評判將由我,毛媽同埋唔參加呢個比賽嘅媽咪組成

如有任何問題,隨時搵我/毛媽

天氣應該會唔錯,記得帶埋防晒用品呀!!

星期日見

男爵府

一陣間見....記得帶齊堆沙玩具, 沙灘波, 飛碟.....

男爵府

尋日去完愉景灣之後, 番到屋企安頓兩兄弟之後,我自己又趕出去飲,實在太攰又好夜,所以未有時間上網....今日喺公司又上唔到嚟.....

尋日嘅聚會我真係想講聲唔好意思,首先有幾個families要坐室外,令到大人細路都好熱,咁辛苦,真係唔好意思.

其次係計劃好玩沙灘遊戲但係最後冇玩到,因為我比較遲離開餐廳到沙灘,到咗之後搵到個地方就坐低,唔係見到好多家庭喺附近,同時又要睇住兩個細路....冇周圍去招集大家一齊玩遊戲.....其實我禮物都帶咗喺身邊....最終冇玩到,我覺得非常唔好意思.....

希望你地喺餐廳食嘢嘅時候都有傾下講下,一齊影下相,小朋友都有一齊玩過喇

再次講聲唔好意思

別墅

回覆 #1 pwypaulina 的文章

pwypaulina,
唔洗唔好意思!!其實,你地咁有心幫我地開咗個party,讓我地可以聚下,已經好好了!!

況且,當時3點左右都好熱:;pppp: ,
真係坐住都不斷流汗,又點會有心情玩遊戲
anyway, 我要多謝你就真 正!

男爵府

唔緊要啦, 睇住兩個細, 真係好辛苦, 我地返到去, 都散左.

原文章由 komama 於 08-7-22 11:22 發表
pwypaulina,
唔洗唔好意思!!其實,你地咁有心幫我地開咗個party,讓我地可以聚下,已經好好了!!

況且,當時3點左右都好熱:;pppp: ,
真係坐住都不斷流汗,又點會有心情玩遊戲
anyway, 我要多謝你就真 正! ...

大宅

Thank you pau pau 同 毛媽 幫我地搞呢個聚會呢! 你地湊兩個係真係好累的!

需然我老公之前ee oo 話山長水遠, 但係呢個百彈齋主竟然讚soprano 是他食過咁多香港意大利餐最好食的(當然佢都只係多數去spagetti house......或者偶爾fat angelo...) 跟住見到peter仔向沙灘玩得開心, 所以非常ok 呀!

本來我地都只係諗住食完就走, 所以除左拖鞋之外, 甚麼沙灘玩具都沒有帶。不過天氣咁好就出去行下啦。多謝朗朗借出玩沙玩具比peter仔。阿仔好記得朗朗, 琴日都不忘同姐姐提起有朗朗同佢玩呢!

重有毛毛套三點式好靚, hehe, 要約你地多d去沙灘玩先!

我都係夜晚要去個birthday dinner。趕到我死死下, peter 生話頂唔住甩底, 等我自己一個去, 重搞到成點幾先返到屋企....

再一次多謝咁多位幫我地安排呢個聚會, we really had a good time!

首頁

尾頁

跳至