親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

想同老公自由行...陽光海灘休息一下....有咩好resort 請提議...謝謝....

子爵府

2024年龍年勳章

any suggestion??

原文章由 MuiTse 於 08-7-15 11:03 發表
想同老公自由行...陽光海灘休息一下....有咩好resort 請提議...謝謝....

大宅

我上次住Westin, 感覺唔錯, 又近碼頭, 出島玩好方便

大宅

原文章由 siti 於 08-7-16 11:47 發表
我上次住Westin, 感覺唔錯, 又近碼頭, 出島玩好方便

我有興趣book Westin,請問間hotel會不會交通唔方便?

大宅

個邊既主要交通工具都係搭的士, 我覺得westin好方便, 如果你出島玩, 住westin更方便, 因好近碼頭

公爵府

Westin very good....好近down town(瓜鎮) & 神鷹廣場

子爵府

2024年龍年勳章

dear all

thanks for your suggestion...Westin 食方面又如何? 我估每餐都要係Hotel 內食的, 是嗎?

大宅

我係酒店祇試過dinner buffet, 其餘都去了瓜鎮食, westin 既員工好好, 問佢地都會介紹一下, 而且去瓜鎮好近, 搵食無問題, 我知道另外有條食街有更多d選擇, 不過就遠d, 我自己就沒有時間試, 希望下次可以試到, 最重要都要睇下你自己既行程, 安排既景點, 如果就到都可以順道試埋

[ 本文章最後由 siti 於 08-7-19 12:26 編輯 ]

大宅

Hi siti,

我星期五都去 Langkawi,我想問吓你係咪去到機場先兌錢?我朋友話嗰邊唔收港紙 $500 同 $1,000 紙 (話驚有假銀紙喎),叫我全部帶港紙 $100 去兌, 咁我兩大一細去四日咪要帶好多張 $100 紙??? 唔係啩? 請問你有無呢個問題? 同埋兩大一細去四日要預幾多錢呢? 唔該哂你!

大宅

有無人最近去完呀?有無人可以解答到我問題呀.....唔該!

原文章由 Ali_03 於 08-7-21 11:42 發表
Hi siti,

我星期五都去 Langkawi,我想問吓你係咪去到機場先兌錢?我朋友話嗰邊唔收港紙 $500 同 $1,000 紙 (話驚有假銀紙喎),叫我全部帶港紙 $100 去兌, 咁我兩大一細去四日咪要帶好多張 $100 紙??? 唔係啩? 請問你有 ...

大宅

我係機埸先換錢, 用一千或伍佰都無問題喎, 其實用幾多錢, 真係好個人, 睇下你去幾多地方, 食都有限數, 又無咩特別貴既野買, 所以一般用錢都係出島...睇景點囉, 希望幫到你啦!

大宅

Hi siti,

唔該哂你呀。我想問多樣嘢你上次去係幾時倒去架?因為我朋友係舊年去話唔收 $500 同 $1,000 蚊紙,我想睇吓係咪而家改咗會收呢?麻煩哂!

原文章由 siti 於 08-7-22 09:30 發表
我係機埸先換錢, 用一千或伍佰都無問題喎, 其實用幾多錢, 真係好個人, 睇下你去幾多地方, 食都有限數, 又無咩特別貴既野買, 所以一般用錢都係出島...睇景點囉, 希望幫到你啦! ...

大宅

我係今年年初去架

大宅

siti, 唔該哂!

原文章由 siti 於 08-7-22 14:02 發表
我係今年年初去架

複式洋房

回覆 #8 siti 的文章

我一家大細8月初去, 有mug 好去處介紹?

大宅

這次我祇到了幾處地方, 出左島玩, 去左坐纜車同睇左一個海洋館(唔記得個全名), 去到Langkawi出島是必要的選擇, 有時間坐下纜車睇下風景都可以, 但是至於海洋館就可以唔去, 無咩特別, 門票又貴, 唔值!! 記得上次有人介紹過可以出島釣魚, 如果你地人多可以包船會便宜多呢! 聽聞釣魚又是一個不錯的選擇!!

複式洋房

回覆 #16 siti 的文章

Thanks siti:)

首頁

尾頁

跳至