自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原文章由 bbfruit 於 08-7-15 13:23 發表
我老公唔係人
自己唔墳報稅表
我已經同佢向稅局延左期
到了最後期限佢都唔理
我日摧夜摧去都唔理
我專登掉在地上, 又係我拾返上來...
由佢畢業八年都係我幫佢填, 佢轉左新工我叫佢填番,
佢仲話 ...

唔填報稅表--->唔係人

咁我唔係人好多年啦!

年年都是C6填完第比我簽名,
我話佢唔係我身邊我就唔知點算,
佢就

樓主,你咪對住你老公

子爵府

原文章由 車厘b 於 08-7-15 16:20 發表

轉晒d$去你戶口佢都唔會知

hehe ^^ 依家都會啦~ 只要留足夠$$俾佢, 佢都唔理~~

子爵府

原文章由 mylulu007 於 08-7-15 14:50 發表
橫店唔填會俾稅局罰$,不如佢俾錢你幫佢填,你要佢坐在你旁一齊填囉。

$$$ 好辦法 $$$

大宅

年年都係c6幫我填
我唔識填架
亦無動力去學識填
你幫佢填,無所謂啦
大家各有長處

子爵府

好小事啫, 唔使講到佢唔係人呀? 睇topic 仲以為佢叫x
我未結婚前, 以前bf 幫我填報稅. 到結左婚, 就老公幫我填. 家中所有水, 電, 煤, 管理費, 差餉全部由老公交錢報錶. 咁唔代表我唔係人或者懶, 只係我一見到有關數字既野就想嘔, 個頭會好痛.
我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

禁止訪問

大宅

未生bb前我地兩公婆各有各填
之後申請左網上報稅, 我老公幫我填埋
因為我o個份簡單好多

禁止訪問

男爵府

係羅, 好小事啫. 我都年年幫老公填, 無咩野. 唔使講到妳老公唔係人咁嚴重掛
原文章由 2heiBBmama 於 08-7-15 14:13 發表
我年年都主動幫我老公填報稅表嫁~

好小事啫, 唔好為d小事勞氣啦~

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

多謝0甘多位.............

你地問我點解唔幫c6填,因為佢有4-5份收入零星收入, 我又唔係佢本人, 根本問唔到, 又點填...今次出左王牌==> 搵佢阿爸阿媽

已經同老爺和奶奶講左, 個c6 俾佢阿爸阿媽炳
舒服左...........
年年都係我幫佢交稅....
anyway
thx all

水晶宮

D佬個個都係咁架!都唔知點解咁驚填表,我幫我老公填form都填咗十年,教佢地又唔學,我老公連嗌外賣電話甚至乎信用卡開卡確認都要我代勞,早兩個月前我直頭唔幫佢打電話開卡(信用卡),寧願佢開大電話喇叭大家一齊聽,等佢無得賴話唔識聽囉!

禁止訪問

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我老公都係~由我做學生果陣已經佢幫佢填~
佢懶到呢...
如果我遠行~
我唸我要要掛d"江蘇餅"係佢條頸度~
唔係佢會餓死~

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

絶對絶對絶對絶對絶對絶對同意!! 係la, 揾人幫手填, 我收好平咋 , 打個八折俾你喇

原文章由 迷你豬 於 08-7-15 15:15 發表

睇標題以為你老公做D咩傷天害理嘅事添
唔填報稅表啫........唔駛話佢唔係人下化

都依懶左你8年LA........他朝有日佢唔再依懶你, 你咪仲驚.....mouth:

唔好為D小事咁嬲LA, 市面上咪有D幫人報稅嘅公司, 你唔想幫你老公咪比$$$人幫你老公填LAW............

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

而家都係我填ka.
因c6一出黎做野,62咩都幫晒c6,搞到c6唔識填.
有次我仲比62搞到我比稅局罰左2千幾呀
嬲到我

大宅

佢依賴咗係啦...又得佢

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 kellyly 於 08-7-15 22:13 發表
而家都係我填ka.
因c6一出黎做野,62咩都幫晒c6,搞到c6唔識填.
有次我仲比62搞到我比稅局罰左2千幾呀
嬲到我

我好奇何解你比稅局罰左2千幾???
我c6 都成日依賴我,仲同我講如果老公唔依賴老婆, 老婆先要驚

我老公都成日搵佢阿媽做野, 都係同你一樣

禁止訪問

侯爵府

BK Milk勳章

我都同我老公填左十幾年啦, 我令原我幫佢填,好過佢填錯又攪一輪

唔好咁嬲啦, 有野慢慢傾, 同佢講聲先, 一係佢自己填番, 如果你幫佢填, 填錯唔關你事

珍珠宮

你老公係依賴定唔識填.

首頁

尾頁

跳至