嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛試食思敏兒2號但發覺磋完支奶後好多泡(比較之前食開果隻"能恩"),吮起仲多泡。因為我BB1-3個月時肚子比較多風易肚痛同埋皮膚好易敏感。想請教以下:

1) 有冇人都覺得好多泡呢?
2) 會唔會搞到BB食咗之後好多風呢?
3) 有冇人轉食思敏兒2號有問題嘅呢?

大宅

I didn't try it before. Are you using "Chu Chu"?
原文章由 kyuen 於 08-7-15 15:12 發表
剛試食思敏兒2號但發覺磋完支奶後好多泡(比較之前食開果隻"能恩"),吮起仲多泡。因為我BB1-3個月時肚子比較多風易肚痛同埋皮膚好易敏感。想請教以下:

1) 有冇人都覺得好多泡呢?
2) 會唔會搞到BB食咗之後好多風呢?
3) 有 ...

男爵府

same here! 吮起仲多泡, but maybe due to the nipple? I use Pigeon, so no air passon hole...

大宅

泡泡

我打去問咗喇,佢話因為冇落到"化泡劑"全天然喎,可以攤吓先飲。

大宅

回覆 #1 kyuen 的文章

only feel like 吮起仲多泡, I thought it was because my BB is hungry. when bb drinks fast, it will have many bubbles!! when bb is not that hungry, there was not much bubbles!!

i used NUK with air system!!

my bb drinks思敏兒since born and now is almost 1 year old.

別墅

醒目開學勳章

除了多泡之外,我發覺比起1號難溶解,成日奶樽底都有一舊舊。
最慘係我BB轉了之後唔知點解一日去成3,4次便便,差不多一餐一次,健康院姑娘話食番1號好D,營養高D,至於便便問題佢叫我自己睇醫生.
私家醫生又話便便如果無特別臭就OK,但佢話1號營養唔夠,要繼續食2號,試下開稀D喎. 宜家都唔知食邊隻好?
你地食2號的BB有無此情況, 請指教下

男爵府

I dont' find it 難溶解 wor. you just need to "swing" it sideways (not up and down wor, that will be a lot of bubbles ga...)

goldenmouse, so even you use nuk, there is a lot of bubbles?

伯爵府

我又唔覺好多泡喎, 會唔會搖錯左方法??
係兩邊搓喎, 唔係上下"duk"喎...

大宅

請問開7安是否7安水加7匙奶粉?

原文章由 cathy29 於 08-7-18 15:35 發表
我又唔覺好多泡喎, 會唔會搖錯左方法??
係兩邊搓喎, 唔係上下"duk"喎...

男爵府

回覆 #9 star128 的文章

yes. that should come up about 8oz+

大宅

thanks!

原文章由 Kim08 於 08-7-18 16:23 發表
yes. that should come up about 8oz+

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我仔仔o岩o岩都轉左思敏兒2號...都ok多泡..但係我仔仔食完又無乜唔妥..我仲覺得比之前果隻惠氏2號更易溶..而家我仔仔飲8安..我就開7安水+7匙奶粉...

大宅

我呀仔介咗人奶之後,就一路食思敏兒1號、2號,而家食到3號,覺得冇咩問題喎! 泡多我諗會唔會係奶樽嘅問題呢?

大宅

Hi Kim08

with bubbles only if the baby drinks fast.

原文章由 Kim08 於 08-7-18 14:44 發表
I dont' find it 難溶解 wor. you just need to "swing" it sideways (not up and down wor, that will be a lot of bubbles ga...)

goldenmouse, so even you use nuk, there is a lot of bubbles?

首頁

尾頁

跳至