自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

點解咁問, 因為近來同99鬧左交, 激氣得滯帶同兒女搬左出來租屋住, C6就兩邊走,夜晚不過夜, 間屋基本上幾光猛和通風, 所以幾鐘意, 但入住無做特別儀息(如拜四角..), 諗住租來住唔駛卦! 暫時都無事發生, 只是衰在自己聽左鬼古, 突然有咁念頭, 如果萬一真係半夜有門鐘聲你地點處理, 以前我媽媽過新, 試過半夜2,3點有門鐘聲, 老公打開門無人, 佢都好驚, 男人老狗都驚, 我怕而家我更加驚, 到時開唔開門好????未發生, 只是問定你們意見.

伯爵府

我會莊下電眼先囉,如果冇人的話,我會9秒9跑入房楠住老公~

公爵府

你想得太多喇,越想越驚架,唔好想呢D嘢啦,
不如想下你一家人搬出黎住咪唔驚囉,
你老公一定要同99住咩,

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

半夜按鐘我會唔理唔開門...繼續瞓...

珊瑚宮

好媽媽勳章

唔好咁謎信 la , 係咪 d 醉猫摸錯門口咋

大宅

好媽媽勳章

mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" /> 梗係唔開啦...死都唔開
不過我都試過有人半夜3點半有人按門鐘...我哋果時住村屋2樓,根本唔可以響眼仔度裝係咩人,當然好驚唔知邊個唔開門啦,跟住個門鐘響咗一陣就停咗靜哂,我同家姐&佢男友就慢慢鬆一口氣...
點知隔咗一陣就有人好大力砰砰砰拍門!!!!
即刻嚇我哋fei起!!原來係停車場個保安上嚟話家姐男友架車頂住咗人哋果架個尾搞到人出唔到嚟,要佢立即落去泊去第2度...

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

俾我扮聽錯,連莊下電眼都唔會!

水晶宮

摆本圣经系枕头边...

男爵府

haha~我地住村屋所以唔會有門鐘
成日都miss左d郵件~要出元朗市區/天耀郵局到攞~好鬼麻煩
所以係近排整左個門鐘~
老公仲問我如果三更半夜有人按門鐘會點
我地兩個不約而同咁講:唔理 繼續訓!
]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/comcom/30.gif[/img]

侯爵府

電扮聽唔到,視開大聲d,塞埋隻耳仔大被"come"住訓, 如果係甘真係嚇死我。等99啖氣下左,你又順返條氣搬返去啦,唔洗係度迎住"有野"嘛,c6兩邊走好辛苦架

別墅

回覆 #6 湯圓圓 的文章

禁止訪問

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

試過la, 半夜兩點幾同C6兩個人睇DVD, 突然隱約聽到門鐘聲, 驚都要頂硬上, 開門咪見到樓上個住客投訴我地開DVD的聲浪太大囉.

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

我會叫c6裝下電眼,我就呢係房囉,睬佢都傻:;pppp: :;pppp:

珍珠宮

NO.

男爵府

會去睇下,但又好驚

子爵府

原文章由 vean 於 08-7-15 23:42 發表
電扮聽唔到,視開大聲d,塞埋隻耳仔大被"come"住訓, 如果係甘真係嚇死我。等99啖氣下左,你又順返條氣搬返去啦,唔洗係度迎住"有野"嘛,c6兩邊走好辛苦架 ...
岩岩簽左租約, 打C都唔返去, 咁辛苦同D女逃出摩掌, 而家不知幾free, 過左死約後, 如果業主唔加多再住埋個生約, 起碼一, 兩年後既事, 咪由得個衰佬兩邊走, 鬼叫佢做愚孝仔, 如果唔係企硬出去搵定屋, 他跟本唔比我搬出, 一齊住我就快痴線, 連我的小朋友也開心晒, 因為想出街就出街, 想食乜就食乜, 想玩就去玩, 我諗係我呢世女最開心既時候.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

咁~~~祝樓主幸福
一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

侯爵府

感化c6:;pppp: ,食都唔得 希望你開心快樂幸福啦

原文章由 lau 於 08-7-16 00:43 發表
岩岩簽左租約, 打C都唔返去, 咁辛苦同D女逃出摩掌, 而家不知幾free, 過左死約後, 如果業主唔加多再住埋個生約, 起碼一, 兩年後既事, 咪由得個衰佬兩邊走, 鬼叫佢做愚孝仔, 如果唔係企硬出去搵定屋, 他跟本唔比我搬出 ...

子爵府

原文章由 jo2901chan 於 08-7-16 00:52 發表
咁~~~祝樓主幸福
多謝祝福, 我諗隻衰99比鬼更可怕..., 都係唔諗咁多, 安安樂去睡覺, 半夜敲門也不驚.

首頁

尾頁

跳至