自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

我個人工作比較上心,工作上遇到問題就容易失眠,有時可以成晚都訓唔到。開始諗緊食唔食安眠藥,有冇JM有相同問題同有冇咩安眠建議?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆:Wongszemei 的帖子

我之前都好似你咁,夜晚就諗定一返工就做1, 2, 3, 4…… 又諗果張e-mail 要點答; 再加上果排要擔心呀仔升學問題,幾個月都係一晚瞓到2個鍾。自己同自己講咁樣唔得,會死㗎!又怕食藥會倚靠咗。於是買咗隻噴劑(巴士廣告果隻),話天然嘅,效用唔似安眠藥咁令你瞓得溫溫頓頓。有d寧神作用,不過半夜都會醒㗎,叫做瞓到多少少。

最終都係要運動,同埋自己要放鬆先可改善。

侯爵府

好媽媽勳章

引用:我個人工作比較上心,工作上遇到問題就容易

原帖由 Wongszemei 於 15-10-08 發表
我個人工作比較上心,工作上遇到問題就容易失眠,有時可以成晚都訓唔到。開始諗緊食唔食安眠藥,有冇JM有相 ...
收工前 list out 未完成的工作,然後就 bye bye 忘記它,做返我嘅正職 - 家庭主婦 😆

wcpcelia    發表於 15-10-8 08:42

大宅

回覆:工作壓力大,常常失眠

我都係多你少少呀
日日訓得3個鐘就返工,仲要唔知壓力源頭係咩 不過樓主可以試下lunch小睡15分鐘,我覺得會個人無咁眼訓

禁止訪問

回覆:工作壓力大,常常失眠

大宅

回覆:Wongszemei 的帖子

有隻糖係do姐做代言人, 係萬寧有得買, 我老公之前返工勁大壓力, 食完個心平靜了。

珍珠宮

好媽媽勳章

除了做運動, 我見上網有人教晚上用熱水浸下腳有助放鬆.

首頁

尾頁

跳至