在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我日頭老公唔係企就唔會點開...但一到夜晚,因為兩個女都自己一間房瞓,晚晚都開三部冷氣...
我都要交$1900呀...唉...

我想問下呢,如果改開風扇,可以慳幾多電架?

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

日頭仔仔 先開
夜晚就一定開
佢唔訓既時候唔開比佢出下汗好似健康d
出街都會熱嫁la...唔通唔出咩....
不過冇必要都唔會12:00-4:00出

大宅

我都差唔多全日開,6pm-8pm呢段時間無咁hot就比個冷氣機休息下

大宅

我留空咗個細房同工人房,因為兩個女從小己習慣和工人瞓埋一個房,所以晚晚只需開兩部冷氣。
其他時候,全屋只會turn on 1 air conditioner to save energy.

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 barbieric 於 08-7-28 22:37 發表
我都差唔多全日開,6pm-8pm呢段時間無咁hot就比個冷氣機休息下

呢幾日在家一定要開因為實在熱+焗得好緊要! 開露台門(向北)d風都係熱架,點攪?! 好彩日日都出過街不至於成日開冷氣.
亞女食完lunch之後等冲涼段時間都唔開,等佢出吓汗囉.
6月份張單都$900,7月份都未收到 .

侯爵府

我日頭一訓醒就開廳,夜晚臨訓就開房,其實都唔想,不過冇辦法,我自己有濕疹,一唔開,出汗我皮膚就會好痕,起一舊舊,所以有時就帶埋個仔去行下商場,圖書館,當慳下電費

男爵府

呢幾日日日都有 3X 度~~ 晚晚訓覺唔開冷氣唔得 , 日頭打開哂門同 窗都無風 , 係焗到想暈, 我已經開了3把 FAN 都唔得, 唯有開冷氣, 希望果風(鳳凰)走後, 天氣涼番d就好.
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

大宅

係,但真是熱到想死
http://hk.myblog.yahoo.com/shadowlau15/
make -up shadow photos

大宅

係呀, 的電費好拿利, 自己唔緊要, 頂得住, 但個囡熱到全身都濕晒, 驚焗到傷風, 到時又要睇醫生, 想慳的都唔得, 我唔鐘意夏天, 我鐘意冬天多的, 阿囡傷風都少的, 夏天睇好多醫生, 快的過就好啦

洋房

原文章由 seeci 於 08-7-30 10:49 發表
係呀, 的電費好拿利, 自己唔緊要, 頂得住, 但個囡熱到全身都濕晒, 驚焗到傷風, 到時又要睇醫生, 想慳的都唔得, 我唔鐘意夏天, 我鐘意冬天多的, 阿囡傷風都少的, 夏天睇好多醫生, 快的過就好啦 ...

me too , turn on the air-con. almost 24 hours if we stay at home , the fee is very expensive

男爵府

魅力公主 7周年華麗國民

因為我屋企部冷氣係恆溫~
要開住先訓得好~

大宅

我岩岩收到單,$900,比我想像中少,我每日開18-20小時冷氣,不過開一部.

首頁

尾頁

跳至