婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我尋晚同我老公講左妯娌搶婚期同坐月果個事件,問佢如果件事發生我地身上,佢會唔會讓步 (我兩公婆同隻妯娌關係好差)。佢居然答我:睇我父母啦,如果佢地想我讓,我會讓囉,但就一定唔會將我book左既野比埋佢地。我:下?有無搞錯呀,咁都讓?你咁算唔算愚孝?佢:梗係唔算,咁係尊重我父母。我:咁我呢?唔洗尊重我?仲有兩三日就過大禮,全世界知我結婚,咁邊個理我感受?我塊面要擺去邊?佢:哈哈,你咁激動做乜啫,我地都結左婚啦,加上你咁惡死,邊個敢搶你d野?

jm們,你地有無問過老公會唔會讓?我老公的答案令我好驚訝,不過佢一向好保護我,每次隻妯娌搞事,佢問都唔問咩事就會撑左我先

伯爵府

BK Milk勳章

如果真係發生係我地身上,

我老公性格係.....天皇都無面比

可樂寶貝    發表於 15-10-9 14:47
認真就輸了!

伯爵府

貝媽 發表於 15-10-8 19:01
我尋晚同我老公講左妯娌搶婚期同坐月果個事件,問佢如果件事發生我地身上,佢會唔會讓步 (我兩公婆同隻妯 ...
我有問老公,佢會讓,佢話有咗唔通唔讓咩

侯爵府

引用:Quote:貝媽 發表於 15-10-8 19:01 我尋晚同

原帖由 ivyko 於 15-10-08 發表
我都係甘講,但一定唔會比上黎坐月咯

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

公爵府

貝媽 發表於 15-10-8 19:01
我尋晚同我老公講左妯娌搶婚期同坐月果個事件,問佢如果件事發生我地身上,佢會唔會讓步 (我兩公婆同隻妯 ...
我老公冇兄弟,呢件事唔會發生,但假設真係有咁嘅事,我老公應該唔會理迷信嘅嘢,仲會話,一齊啦,一起搞熱鬧 d 呀,親戚又唔使來兩次飲...

大宅

引用:如果真係發生係我地身上,我老公性格係.....

原帖由 matthewconnielo 於 15-10-08 發表
如果真係發生係我地身上,

我老公性格係.....天皇都無面比
你老公好野!!!

大宅

引用:Quote:貝媽 發表於 15-10-8 19:01 我尋晚同

原帖由 ivyko 於 15-10-08 發表
我老公就理得佢係咪大肚,主要係佢會順父母意囉。好在我同6299 d 關係唔錯

大宅

引用:Quote:原帖由 ivyko 於 15-10-08 發表我有

原帖由 mwmyway 於 15-10-08 發表
我都係甘講,但一定唔會比上黎坐月咯
咪就係,無啦啦比人當臭四。我試過一日隻妯娌搬屋,99,佢加三個小朋友去左我度坐,我做左一日亞四,叮熱個撻比佢食又話熱得制,drum杯水比佢又話做咩唔係暖水。我同我老公講,下次我要返外家唔會再招呼佢,自己落會所坐啦

大宅

原帖由 mugtaitai 於 15-10-08 發表
我老公冇兄弟,呢件事唔會發生,但假設真係有咁嘅事,我老公應該唔會理迷信嘅嘢,仲會話,一齊啦,一起搞熱 ...
一齊搞我又唔制呀,咪有一半野要比隻野話事

公爵府

貝媽 發表於 15-10-8 20:23
一齊搞我又唔制呀,咪有一半野要比隻野話事
如果感情唔好嘅,咁當然唔好一齊啦,見面都盡量避免 tim 啦。話時話,我都唔知有規矩唔可以同一年辦兩次喜事,我識得有對孖仔,約埋同一日結婚,不知幾開心熱鬧,人地仲係大戶人家,又冇聽講過唔可以兩兄弟一起結婚

公爵府

回覆:我老公對妯娌搶婚期的睇法

我99同我地信教,唔會有呢個問題

民房

我無問呀,等我試下問先

民房

我問左啦,佢答我照結

之後我話佢地咁大個人落唔落仔,佢地負責,而我無必要為佢地搞出既事而竹犠生自己

佢話:係囉

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

完全唔會發生係我身上
因為如果有人搶我婚期 我老公可以成個男家都唔駛黎 淨係女家黎就得

男爵府

如果姑9搶婚期,我諗老公會拱手相讓,仲會好多謝姑爺。。。

但可惜事實係姑9無拍拖。。。

男爵府

我兩個叔仔都無拍拖!!

大宅

我老公只會話,我唔答假設性既問題

HoneyBee30    發表於 15-10-9 08:22

子爵府

畀面勳章

剛問咗C6,佢話正常都會讓,但佢係唔正常所以唔讓,仲會鬧細佬擺唔平自己女友係佢嘅事!拎落仔黎威脅更加睬佢有味~

珍珠宮

但佢搶完 又改期。咁其實洗咩搶。

咪各有各照結

唔吉利,咪留返比6299自己吉飽佢

大宅

引用:我老公只會話,我唔答假設性既問題

原帖由 JanTS 於 15-10-09 發表
我老公只會話,我唔答假設性既問題

首頁

尾頁

跳至