自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

大廚勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

嘩~如果想讀名校真係難過中六仔

大宅

原文章由 kc_01k 於 08-7-19 10:51 發表

不如你地介紹我搵個好風水師增加運勢好過...............

聽倒都覺心跳~

我聽個家長講, 有人試過去宗教學校叩門, 個校長問點解你選這間學校? 個家長話: 唔知嫁.....可能係主既安排啦....(咁就得左la), 你可以試下呢招!!

子爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 貓狗褓姆 畀面勳章

我冇呀!! 呢幾日太陽猛咋~~
唉~~ 咁又點, 驚完一樣又一樣呀!! 到中學仲驚d添呀~~

原文章由 kc_01k 於 08-7-19 11:01 發表

你就好啦!!!!!!!!!

唔淮晒命

大宅

我都想問下,我其實諗住如果個囡派唔到理想既就去考c校,但有

位媽咪講過考c校要一早考,派完二輪先去考唔得架….咁正確既

程序又係點呢?請指點下,我真係好迷惘下....

子爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 貓狗褓姆 畀面勳章

好多私校都係響第一輪自行分配學位前已經開始接受申請同面見學生,好多都係搏收留位費嘛~~ 有d私校若果收個小朋友, 會要求響自行分配學位公佈前交留位費,再跟住響第二輪大抽獎前交埋書簿費...之類添~~
若果等大抽獎之後先去可能機會會少d喇~~ 因為就算有機會in剩番既學位都唔多同埋好少人咁做囉~~ 呢個動作應該係交表前已做, 抽獎後反而多人去津校叩門.

原文章由 patpatching 於 08-7-22 21:57 發表
我都想問下,我其實諗住如果個囡派唔到理想既就去考c校,但有

位媽咪講過考c校要一早考,派完二輪先去考唔得架….咁正確既

程序又係點呢?請指點下,我真係好迷惘下....
...

[ 本文章最後由 penpen 於 08-7-25 17:27 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

原文章由 PANGPANGCHUNG 於 08-7-19 10:46 發表

我接力 .....第二輪大抽獎第一part揀三間不限校網,第二part揀自己所屬校網,最好全部填哂,因為如果抽唔中你所揀嘅學校就會派一間最差無人揀嘅學校......都係嗰句,全靠運 ...

pangpang,
我想問,如果我得15分又明知果間學校有20分都好難入,首輪仲揀唔揀佢呢??

你話第二輪大抽獎第一part揀三間不限校網???!!!! 咁點解有d 人要搬去所屬校網呢???!!

pls help~
2/6/2005 : 2.59 KGS8/6/2005 : 2.66 KGS15/6/2005 : 2.72 KGS20/6/2005 : 2.86 KGS4/7/2005 : 3.33 KGS12/9/2005 :4.78 KGS   57CM23/9/2005 : 5.16 KGS  60CM27/10/2005 : 5.53 KGS 61.5CM14/11/2005 : 5.52 KGS 63.5CM13/2/2006 : 6.37 KGS

首頁

尾頁

跳至