興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

查實我既budget都係一千蚊以內的,但唔知邊隻牌子好,同埋最重要係墨盒問題,邊隻牌子既墨盒係易配D同埋唔貴又come用?有無好介紹?因為我部printer瓜咗,依家要買番一部...

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-7-18 13:10 發表
查實我既budget都係一千蚊以內的,但唔知邊隻牌子好,同埋最重要係墨盒問題,邊隻牌子既墨盒係易配D同埋唔貴又come用?有無好介紹?因為我部printer瓜咗,依家要買番一部... ...

Brother真係唔駛諗,Epson機同墨都平,不過易壞

Canon我就用緊Pixma MP160,而家好似平左添啊,我大半年前買就$588,已經有埋scanner同影印呢d基本功能

我而家都係用原裝墨,價錢都唔係太貴,$270就可以換晒黑色同彩色墨

別墅

hp 好似好d播....

水晶宮

原文章由 haileymama 於 08-7-18 16:32 發表

Brother真係唔駛諗,Epson機同墨都平,不過易壞

Canon我就用緊Pixma MP160,而家好似平左添啊,我大半年前買就$588,已經有埋scanner同影印呢d基本功能

我而家都係用原裝墨,價錢都唔係太貴,$270就可以換晒黑色同彩色墨 ...

係呀...今日仲諗住買brother添!因為我見D價錢唔貴,所以都想買部幾合一有埋scan功能既printer囉(部機好似小型影印機咁)..頭先响百老匯度睇咗好耐,見brother有幾隻款都係六百至八百幾蚊已經有我想要既功能,不過就係唔知耐唔耐用同埋D墨可唔可以用代墨囉...我實情主要print黑白多,彩色間中啦(都少),如果我要千二蚊以下既價錢,canon有咩機好介紹?

水晶宮

原文章由 hewett 於 08-7-18 17:27 發表
hp 好似好d播....

HP我都有諗,不過就係唔記得之前聽過邊度講話HP D野好易壞唔come用,究竟係咪呢?

大宅

to 仔仔媽咪

我用過Epson,Canon同HP,Epson成日jam紙, Canon用左冇耐壞左,HP用過二部, 一部唔好,jam紙要在後面取出,唔係咁方便.但而家用緊部HP Photosmart(C5280)又唔錯wor.好少jam紙.

我見HP機有啲好有啲唔好,好睇你彩數.

水晶宮

原文章由 winwin055 於 08-7-21 22:53 發表
to 仔仔媽咪

我用過Epson,Canon同HP,Epson成日jam紙, Canon用左冇耐壞左,HP用過二部, 一部唔好,jam紙要在後面取出,唔係咁方便.但而家用緊部HP Photosmart(C5280)又唔錯wor.好少jam紙.

我見HP機有啲好有啲唔好,好睇 ...

好!等我八卦下HP嗰D機啦.

首頁

尾頁

跳至