烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題。因本人未用過,好怕改用後會後悔。

別墅

回覆 #1 cindybb 的文章

We have used 電磁爐 for almost 2 years. This is absolutely safe and I can leave all the cooking work to my maid. The maid can take good care of my baby even though she has to cook in the kitchen. Safety is the most that we concern.

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

我個fd話唔好用,無(獲)氣. 比d火o黎

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 cokcok28 於 08-7-25 09:12 發表
We have used 電磁爐 for almost 2 years. This is absolutely safe and I can leave all the cooking work to my maid. The maid can take good care of my baby even though she has to cook in the kitchen. S ...

AGREE

大宅

好媽媽勳章

一d都冇後悔~~
係冇咁好鑊氣~~但對於我呢d小油人黎講,真係好好多~~煮飯冇咁熱~~執廚房又唔洗執得辛苦~~
如果你鐘意鑊氣,咁就用煤氣啦!!
無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

大宅

總括來說,電磁爐相明火,火喉相比係差d.........

但唯一好處,油煙係少d,如果比工人用,電磁爐會安全d,起碼煲過龍會熄.....

洋房

後悔用得太遲.........

男爵府

原文章由 lasalleps 於 08-8-1 14:06 發表

大宅

好媽媽勳章

原文章由 lasalleps 於 08-8-1 14:06 發表

me 2...真係好好用

複式洋房

回覆 #1 淘氣小雪兒 的文章

區真系好好用,吾使講話炒吾炒到菜先啦,用區黎煲下水,煲下湯都慳返好多煤氣費,依樣就抵贊區啦

禁止訪問

我後悔

大宅

好媽媽勳章

我都後悔,煮咩都慢過人,好似冇力咁,同埋d油一彈出黎彈到d制又熄,唯一好處係靚同容易清潔,如果好似我咁唔係成日煮飯就可以,如果想一次整好多餸既家庭就有排都冇得食 我打算呢個一壞就用返煤氣

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我用咗三年幾電磁爐啦,都真係覺得好好用,有時間制,唔怕煮過時,係唔夠鑊氣,煮嘢係慢啲,無咁快,但都ok呀!無乜油煙,又唔怕小朋友玩火,我屋企真係搵個火機都無架!

超易清潔,啲鑊唔會黑媽媽,個廚房都會乾淨好多!

最鍾意係煲湯可以唔使睇火,唔怕煲乾水!

大宅

我已經用返媒氣!!
個電磁爐用左一年多就壞,保養超貴!!

男爵府

Noodlebb,

保養超貴!! 幾$呀?? 如果買新大約幾$呀??

原文章由 Noodlebb 於 08-8-3 12:18 發表
我已經用返媒氣!!
個電磁爐用左一年多就壞,保養超貴!!
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

子爵府

畀面勳章

原文章由 MINIBEAN 於 08-8-2 22:52 發表
我都後悔,煮咩都慢過人,好似冇力咁,同埋d油一彈出黎彈到d制又熄,唯一好處係靚同容易清潔,如果好似我咁唔係成日煮飯就可以,如果想一次整好多餸既家庭就有排都冇得食 我打算呢個一壞就用返煤氣 ...

d油一彈出黎彈到d制又熄 邊隻牌子?
我都想轉用電磁爐所以想睇下邊隻多人用同好用

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 honeybear0207 於 08-8-3 00:34 發表
我用咗三年幾電磁爐啦,都真係覺得好好用,有時間制,唔怕煮過時,係唔夠鑊氣,煮嘢係慢啲,無咁快,但都ok呀!無乜油煙,又唔怕小朋友玩火,我屋企真係搵個火機都無架!

超易清潔,啲鑊唔會黑媽媽,個廚房都會乾淨好多!

最鍾意係煲湯可以唔使睇 ...

係呀, 算唔錯. 有時間制, 煲湯有時較左時間制走落街都唔怕

唯一唔好既, 係唔夠鑊氣囉

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 yan511229 於 08-8-5 23:43 發表

d油一彈出黎彈到d制又熄 邊隻牌子?
我都想轉用電磁爐所以想睇下邊隻多人用同好用

我唸所有輕觸式果d都會. 我屋企用緊果隻都係. 好似係尚朋堂

男爵府

完全沒有後悔 , 可能我地好少會炒餸 , 所以對我地嚟講係一個好好的選擇 , 尤其是大熱天時煲湯個廚房都唔會好似個"火爐"咁 , 清潔又方便 , 一抹就ok , 最緊要的是唔會好大油煙 。

別墅

其實總括嚟講,真喺好好用,煮飯變咗喺一種樂趣,夏天時候超舒服唔會好熱囉。

首頁

尾頁

跳至