嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

有啲媽咪話"美贊臣A+1"會令濕疹病情加重?是否真有其事?是的話,實建議我個friend BB唔好再飲,因為佢都有濕疹㗎!

大宅

我估冇關係, 如果係對奶粉敏感, 應該隻隻都會喎

大宅

原文章由 Lamui 於 08-7-19 06:05 發表
有啲媽咪話"美贊臣A+1"會令濕疹病情加重?是否真有其事?是的話,實建議我個friend BB唔好再飲,因為佢都有濕疹㗎!

我都覺得無關邊個牌子會對某樣野會對病情加重, 不過如果有濕疹問題, 有嚴重的話, d醫生會建議轉食低敏奶粉, 減輕病情啫!

複式洋房

我bb本身冇濕疹,但係飲左a+之後塊面就出粒粒,停左冇飲又冇事,所以都轉左第二隻啦.

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我曾經問過醫生, 會唔會食某些食物會加重濕疹個病, 佢話無醫學報告話食物會影響, 反而天氣,環境就會對小朋友有影響.....
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

食物係會影響濕疹既, 如: bb 對牛奶產品過敏就真係唔食得

我仔對蝦過敏, 一食完當晚就出疹既

不過, 我仔果時食 A+ 真係成身粒粒, 一轉食其他就無事

複式洋房

係呀!!我有朋友個b一食a+就出濕疹~~
一轉第二隻就好番好多喇!!~

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

別墅

原文章由 yan0728 於 08-7-20 04:27 發表
係呀!!我有朋友個b一食a+就出濕疹~~
一轉第二隻就好番好多喇!!~

me too ar~

大宅

嘩!Bingo!我個friend BB又係個身出粒粒,所以我咪諗住幫她問問,真是要停飲!

首頁

尾頁

跳至