跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

我見有同學係穿校服長褲上學的,問學校話要自己出去訂造,請問呢度的家長知唔知係邊度造呢?thx!!

洋房

都係响st Peter 訂, 之不過你要响份校服單加長褲向學校同時訂購,又或者自行購買都得
皓皓

大宅

可不用訂造, 買白色長西褲(有橡筋)即可, 可在新墟仁愛堂d舖頭仔買到

原文章由 小ice 於 08-7-19 18:52 發表
我見有同學係穿校服長褲上學的,問學校話要自己出去訂造,請問呢度的家長知唔知係邊度造呢?thx!!

洋房

不過我指係黃色運動長褲喎!

原文章由 皓Mum 於 08-7-19 19:13 發表
都係响st Peter 訂, 之不過你要响份校服單加長褲向學校同時訂購,又或者自行購買都得

皓皓

大宅

這樣就要在學校買多一套黃色長袖運動杉, 長袖上身+長褲

原文章由 皓Mum 於 08-7-19 20:58 發表
不過我指係黃色運動長褲喎!

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

男爵府

原文章由 candybarhk 於 08-7-19 19:34 發表
可不用訂造, 買白色長西褲(有橡筋)即可, 可在新墟仁愛堂d舖頭仔買到

請問新墟仁愛堂d舖頭仔叫咩名呀 , 我上年揾左好耐都揾唔到, 問訂學校的舖口又話無咁細的.

大宅

仁愛堂出口左面, 以前域多利戲院涼茶舖位置, 好細間, 有賣童裝, 有賣少量校服, 要問有無白色長褲佢先找出來

原文章由 yu-ma 於 08-7-20 23:40 發表

請問新墟仁愛堂d舖頭仔叫咩名呀 , 我上年揾左好耐都揾唔到, 問訂學校的舖口又話無咁細的.

珍珠宮

2024年龍年勳章

原文章由 candybarhk 於 08-7-21 21:38 發表
仁愛堂出口左面, 以前域多利戲院涼茶舖位置, 好細間, 有賣童裝, 有賣少量校服, 要問有無白色長褲佢先找出來

thanks!等我搵下先..另請問,係咪造校服的地方係無得訂造白色長褲架?係米係凈色(白色)西褲就可以?穿校服時係米要將件衫"sit"入條褲度呢?唔該!

大宅

係咪造校服的地方係無得訂造白色長褲架?
- 唔知道,無問過

係米係凈色(白色)西褲就可以?
- 白色西褲就可以

穿校服時係米要將件衫"sit"入條褲度呢?
- 係呀

原文章由 小ice 於 08-7-22 16:02 發表

thanks!等我搵下先..另請問,係咪造校服的地方係無得訂造白色長褲架?係米係凈色(白色)西褲就可以?穿校服時係米要將件衫"sit"入條褲度呢?唔該!

珍珠宮

2024年龍年勳章

唔該曬!唔好意思,我仲有樣野想問,因我小朋友好像唔慣穿校服質地的布料,一穿佢就要除..返學既時候都唔知點..想問下你地會唔會穿底衫係入面架?or只是穿校服一件衫?

原文章由 candybarhk 於 08-7-22 20:06 發表
係咪造校服的地方係無得訂造白色長褲架?
- 唔知道,無問過

係米係凈色(白色)西褲就可以?
- 白色西褲就可以

穿校服時係米要將件衫"sit"入條褲度呢?
- 係呀

...

大宅

初時無同佢穿底衫(男仔), 但學校夏天開冷氣的話又好似單溥d, 所以後來都有同佢穿番件無袖底衫打底吸汗

原文章由 小ice 於 08-7-22 23:01 發表
唔該曬!唔好意思,我仲有樣野想問,因我小朋友好像唔慣穿校服質地的布料,一穿佢就要除..返學既時候都唔知點..想問下你地會唔會穿底衫係入面架?or只是穿校服一件衫?

...

珍珠宮

2024年龍年勳章

明白晒.thx~

原文章由 candybarhk 於 08-7-23 21:00 發表
初時無同佢穿底衫(男仔), 但學校夏天開冷氣的話又好似單溥d, 所以後來都有同佢穿番件無袖底衫打底吸汗

首頁

尾頁

跳至