婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

進入最後倒數……我就快生bb啦!

周邊所有人都替我緊張了,除了肥婆99……

昨日c6伯娘特意嚟我地屋企,送上好多藥材同發好既海參,準備比我坐月食,好感動呀!

伯娘又問下我地有無煲薑,煲成點……
我地話煲了50斤,煲埋男家架啦!

昨日從伯娘口中得知,原來肥婆99又大安指意想叫伯娘幫佢煲薑醋,因為佢無爐喎。
(無爐就借口,無心就真啦!)

我忍唔住講:佢而家先講!我地煲晒囉!
(因為唔想做,仲好意思叫伯娘做,有無搞錯!)

c6:因為佢驚人地問佢拎薑醋,佢無煲咪無面囉!佢仲唔點人做咩!(火藥味)

伯娘好好幫佢打圓場,話萬一唔夠,再幫手煲(佢真係好好人)

再聽伯娘講,原來姑仔嬲咗99,有幾日無返屋企……

原因係姑仔9月畢業,99本來答應咗去睇,點知最後去發花癲去旅行無去到!

其實唱歌發花癲仲緊要過d仔女嗎?

其實好担心姑仔,等我生完要多d約下佢,傾下計。

<font color="Magenta">大家睇還睇,千萬唔好轉載去其他地方呀!!!!仲想追我既故事,就請大家合作~保持我神秘身份!!!!

大宅

回覆:Arrin的玩野99 2015(我39週啦)

一直有睇你既玩野99 2015, 你c6
祝生產順利,我10/3都生左bb啦

公爵府

開刀定順產呀 ? 俾你阿娘湊? (近娘家嗎?)

侯爵府

祝:大細平安。

男爵府

回覆:cathy_chui 的帖子

恭喜晒!加油呀!

<font color="Magenta">大家睇還睇,千萬唔好轉載去其他地方呀!!!!仲想追我既故事,就請大家合作~保持我神秘身份!!!!

男爵府

回覆:美之選468 的帖子

順呀,但未作動住。
住近阿娘架,第日阿娘湊

男爵府

回覆:李大嫂 的帖子

好耐無見啦!多謝祝福,我都祝你萬事如意

伯爵府

祝一切順利,順心順意!加油!

別墅

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投

祝你一切順利. 見你而家咁幸福, 真心戥你高興.

琥珀宮

子爵府

加油呀!!!祝母子平安!!

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

祝平平安安生BB
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

大宅

認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

祝一切順利

子爵府

一切平安!

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

恭喜,期待bb 相

男爵府

多謝大家祝福呀~因為太多未能一一回覆
講個秘密比大家知

bb有8磅6,而家要行多d做多d運動等易生d呀!

大宅

呢排返左風,記得入院時帶夠衫,頸巾,帽,襪,bb襪,bb手套,潤唇膏。祝你母子平安,陣痛時間不要太長

大宅

引用:進入最後倒數……我就快生bb啦!周邊所有人

原帖由 Arrin 於 15-10-12 發表
進入最後倒數……我就快生bb啦!

周邊所有人都替我緊張了,除了肥婆99……
預祝樓主生產順利,母子/女平安,你奶奶暫時唔好理佢住,依家最多放鬆心情等待BB來臨!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:多謝大家祝福呀~因為太多未能一一回覆講個

原帖由 Arrin 於 15-10-12 發表
多謝大家祝福呀~因為太多未能一一回覆
講個秘密比大家知
祝平安

等你生左上黎報喜

男爵府

回覆:venessatang 的帖子

希望唔好痛咁耐啦,不過我預咗我無咁好運架啦,我有心理準備架啦!

首頁

尾頁

跳至