夫婦情感

跳至

首頁
45678...22

尾頁

水晶宮

原文章由 kwunwa_c 於 08-7-25 21:50 發表

我知我可以爭番個女,但係依一刻我問過家事法庭,依家我同我太太係有共同撫養榷....佢依家都無去玩..係有時下午同個囡出下街,甘我又要返工~~如果佢真係對個囡唔好既我一定會拎返個囡,但係依d都係一年後我同佢簽哂離 ...

明白...既然大家都做唔到D咩去令你老婆有咩改善改變,無謂費神諗佢喇,佢唔想俾人管,你都無謂SIDE精神時間落佢度,全心全意愛鍚個女啦...咁你老婆要HAPPY時,你都要架!有時都要對番自己好,對自己公平D囉.

水晶宮

原文章由 nicolwong 於 08-7-26 11:27 發表

我都22歲,我都有個仔13個月.

但係我已經收埋自己,唔玩啦!!

唔可以以年齡黎講既.

唔關年齡事啦...我老公有個老友,佢個前女友去到卅三歲乜工都嫌辛苦唔番,成日問朋友老豆同銀行借錢fing,成日掛住媾廿一二歲靚仔...不務正業,想當年我老公朋友對呢個女仔真係好好,所有家務都係個男人做哂,洗衫做家務竟然可以做到天光,仲要番工養佢,但個女仔都係日日玩仲出面係咁媾鬼佬,俾個男仔發現咗(佢有晚無番屋企訓,第二日至番黎),最後就算個男仔幾咁愛呢個女人,都慧劍斬情絲,飛咗呢個前女友...依家個呢個女仔都四張野架喇...仲係咁,無變,所以年紀真係同心智唔成關係.

洋房

我想睇你個B女呀,去邊度睇?同埋你既更新呀,THX~~

複式洋房

原文章由 angelmak 於 08-7-26 09:17 發表

人哋個BB已經3個月啦~ 唔係有咗3個月...

係咩~~~哈..sorry 囉

複式洋房

原文章由 nicolwong 於 08-7-26 11:27 發表

我都22歲,我都有個仔13個月.

但係我已經收埋自己,唔玩啦!!

唔可以以年齡黎講既.

妳講得甘依d係做媽媽應有既責任,當妳決定生個bb出黎,妳就要放棄好多野

複式洋房

原文章由 GTT 於 08-7-26 17:27 發表
樓主,我喺呢度都好小回帖,但唔知點解我見到你d post我都覺得好心酸,至於你老婆嘅野,你比多小小時間佢la,佢鍾意玩嘅你比佢玩飽佢,因我相信佢始終有一日會識返屋企嘅..................加油 ...

我都想多謝哂我會加油

複式洋房

原文章由 janet61 於 08-7-26 21:00 發表
我想睇你個B女呀,去邊度睇?同埋你既更新呀,THX~~

0係第一頁...我會日日更新,其中有一段yotube既片

複式洋房

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-7-26 19:02 發表

明白...既然大家都做唔到D咩去令你老婆有咩改善改變,無謂費神諗佢喇,佢唔想俾人管,你都無謂SIDE精神時間落佢度,全心全意愛鍚個女啦...咁你老婆要HAPPY時,你都要架!有時都要對番自己好,對自己公平D囉. ...

妳講得岩既....因為我依家做咩.佢都無咩feel,都係堅決離婚
可以從佢既回答知道,佢無為個囡諗過,佢一路都係覺得再同我一齊,佢自己會好辛苦,我尋日已經講左...我唔會再打比佢,見佢,因為我好累了~~~

男爵府

畀面勳章

原文章由 kwunwa_c 於 08-7-27 12:11 發表

妳講得岩既....因為我依家做咩.佢都無咩feel,都係堅決離婚
可以從佢既回答知道,佢無為個囡諗過,佢一路都係覺得再同我一齊,佢自己會好辛苦,我尋日已經講左...我唔會再打比佢,見佢,因為我好累了~~~ ...

其實你同你老婆點認識???係唔係有咗先結緍???

水晶宮

原文章由 kwunwa_c 於 08-7-27 12:11 發表

可以從佢既回答知道,佢無為個囡諗過,佢一路都係覺得再同我一齊,佢自己會好辛苦,我尋日已經講左...我唔會再打比佢,見佢,因為我好累了~~~ ...

睇埋你呢兩日既日記,,,既然佢呢刻都仲可以KEEP到做番個好媽媽既責任,,,唔好理佢keep到幾耐,呢段時間,大家都冷靜下啦....學你咁講,到你發現佢又黎打回原形時,你至爭番囡囡既撫養權,咁樣對大家都公平D,依家至緊要係囡囡幸福啫,D唔好野或者負面野唔好成日諗喇!無話d衰運跟唔跟住你,呢D只不過係人對自己既小小籍口嚟啫!人生要靠自己去好好創造,好定唔好都係好睇你點去行好呢段人生點去諗啫!振作呀~~~

複式洋房

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-7-27 20:42 發表

睇埋你呢兩日既日記,,,既然佢呢刻都仲可以KEEP到做番個好媽媽既責任,,,唔好理佢keep到幾耐,呢段時間,大家都冷靜下啦....學你咁講,到你發現佢又黎打回原形時,你至爭番囡囡既撫養權,咁樣對大家都公平D,依家至緊要係 ...

多謝哂妳~~~
依家唯有努力工作.....唔搵唔見...唔好諗佢,不過我知道好難,不過如果我做到,對件事係好既

水晶宮

原文章由 kwunwa_c 於 08-7-27 21:04 發表

多謝哂妳~~~
依家唯有努力工作.....唔搵唔見...唔好諗佢,不過我知道好難,不過如果我做到,對件事係好既

係啦,你都諗得通...只要你努力要自己堅持同積極,跨過咗呢段時間,自己一定做到...俾多d信心自己啦~~~你一定過到關.

複式洋房

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 08-7-27 21:11 發表

係啦,你都諗得通...只要你努力要自己堅持同積極,跨過咗呢段時間,自己一定做到...俾多d信心自己啦~~~你一定過到關.

我會~~~我一定得既~~

子爵府

叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章

我好耐冇入過黎" 夫婦情感",今日入到黎由頭到尾睇一次你呢個opic,我覺得你好叻,真係一個好好o既爸爸,你要努力呀,亦都希望你同囡囡日後o既日子會過得開開心心!

複式洋房

原文章由 kwunwa_c 於 08-7-19 23:11 發表
佢覺得做單親媽媽無咩特別,因為佢唔雖要理會家庭開支,日日只雖要睇住個囡,餵個囡食野,同個囡沖涼,同個囡訓,其他咩都唔洗理..... ...

我想問, 佢覺得好快會搵到另一個, 定係佢屋企大把?
我無聽過單親媽媽爭個囡囡, 理由係佢可以無業專職湊女囉.

我閒人身份講啦.
其實佢當個囡係個公仔.
玩吓就得.
大個D就...哼...

佢再出去玩就...
真係咁先同你講.

別墅

我係一個爸爸
留意你篇文章好耐
忍不住要打小小意見
如果照你所寫的一切
你老婆真係好有問題……..

但係我覺得你本人本身都有好大問題
見你講野 知道你係一個比較主觀自我兼粗魯的男人
你不停數老婆不是
轉頭又話老婆好鍚女
唉…..你從頭到尾都只係表現自己係一個 “好人, 好爸爸”
“打” 佢為了 “打醒佢”
佢的一切你都要管
如果這篇文章由你老婆寫…….可能變左
….. 我老公以前行古惑, 成日不理屋企人, 又粗魯, 仲出手打我, 我要帶埋個女離開…….

你估BK 媽媽又會如何回應呢 ?????

你叫你老婆不要返工揍女
佢全職揍女你就覺得佢貪你D錢
你叫佢唔好去玩揍女
佢做左你就話佢好快又會變返…..
你自己都做了 “衰人” 好多好多年
你傷害了家人, 身邊人, 同被你欺負的人多年……….
你自己只是改變小小時間, 老婆便成了一等一的----衰人
唉, 如果你有心要返個老婆
就不要再用文字及說話傷害她……….
應該用心另佢改變....

PS. 就算離婚與否, 你都應該為家人或女兒買保險
我自己未結婚已經買比家人, 結婚後再加多份比太太
亦都無同佢講過………
我真係好希望你明白, 好多事情不可以計得清清楚楚
不是你比一元佢, 佢就要還返同等價值 而 不計前嫌
你只著眼自己如何 “偉大”
原全沒有理別人感受

又PS. 如果你從頭到尾覺得只有你太太出了問題
如果佢願意改變你就有返個幸福的家, 你就要好好返醒,
兩個人一齊生活, 有問題一定相方面問題, 縱容都係問題,
單方面覺得自己無問題, “問題” 一世都解決不到

複式洋房

原文章由 leungsf 於 08-7-28 18:15 發表
我係一個爸爸
留意你篇文章好耐
忍不住要打小小意見
如果照你所寫的一切
你老婆真係好有問題……..

但係我覺得你本人本身都有好大問題
見你講野 知道你係一個比較主觀自我兼粗魯的男人
你不停數老婆不是
轉頭又話 ...

依位爸爸...你都講得好岩~~
但係依一刻係我外母,佢表姐果d都各得係我老婆出問題呀,個問題唔0係我到呀,我照顧佢地係我既責任,但係身為一個男人,想個老婆好,唔好出夜街飲到醉哂返屋企甘都好有問題呀,莫非你太太甘樣出去玩,你唔擔心既???
你可以容忍自己個老婆有男仔媾既???
我0係依到無講過我無問題,但係依一刻係我老婆個問題大過我,我好清楚自己既問題,仲有我雖然之前係古惑仔,但係我都有照顧佢地ga...依一刻我仲愛我老婆,我更愛我既女兒,我唔係要佢回報d咩比我,我只想個女兒0係一個健全既家開開心心甘成長,唔通有錯咩

複式洋房

原文章由 kwunwa_c 於 08-7-28 19:29 發表

依位爸爸...你都講得好岩~~
但係依一刻係我外母,佢表姐果d都各得係我老婆出問題呀,個問題唔0係我到呀,我照顧佢地係我既責任,但係身為一個男人,想個老婆好,唔好出夜街飲到醉哂返屋企甘都好有問題呀,莫非你太太甘樣出 ...

支持你.........加油

複式洋房

原文章由 Doomfree 於 08-7-28 16:25 發表

我想問, 佢覺得好快會搵到另一個, 定係佢屋企大把?
我無聽過單親媽媽爭個囡囡, 理由係佢可以無業專職湊女囉.

我閒人身份講啦.
其實佢當個囡係個公仔.
玩吓就得.
大個D就...哼...

佢再出去玩就...
真係咁先同你講 ...

佢依家唔會明白做單親有幾難...

複式洋房

原文章由 tszwan123 於 08-7-28 01:46 發表
我好耐冇入過黎" 夫婦情感",今日入到黎由頭到尾睇一次你呢個opic,我覺得你好叻,真係一個好好o既爸爸,你要努力呀,亦都希望你同囡囡日後o既日子會過得開開心心! ...

多謝.....

首頁
45678...22

尾頁

跳至