跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

天水圍及元朗區應該有校車安排, 你可以打番學校問校車公司電話

上午班上課時間 9:00-12:00 (8:30開始可以入課室)
下午班上課時間 1:30-4:30 (1:00開始可以入課室)

原文章由 maggieddie 於 08-9-17 14:24 發表
我想問下天水圍有無校車去st peter o家?
同埋佢地上下午校o既返學時間係幾點至幾點?
我仲考慮緊幫小朋友報上午校定下午校好...

大宅

熱血勳章

THANKS~

原文章由 琛琛 於 17/9/2008 14:50 發表
天水圍及元朗區應該有校車安排, 你可以打番學校問校車公司電話

上午班上課時間 9:00-12:00 (8:30開始可以入課室)
下午班上課時間 1:30-4:30 (1:00開始可以入課室)

...

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 琛琛 於 08-9-17 14:45 發表
以我所知每班30人, 上下午班共8班, 但我所知每年報考人數唔止五百幾咁少,

我想報09k1,聽你咁講,我好擔心,機會好微.

複式洋房

我個囡今年讀k.1d。佢好鍾意返學。

大宅

原來係同班同學仔喎,
我個仔叫翹仔吖
原文章由 CHERRYIEONG 於 08-9-13 23:05 發表
wingslaw,

童童讀k1d班,你的小朋友呢?

大宅

都幾多K1D喎 你地好吖
原文章由 carmenaxa 於 08-9-19 14:56 發表
我個囡今年讀k.1d。佢好鍾意返學。

大宅

carmenaxa & WINGSLAW,

好開心呀,我地既小朋友原來係同一班!日後我地可以多d交流下學校的消息喇!

wingslaw,
我女女話猴子組有一個小朋友叫俊翹,唔知係咪你的小朋友呢?
我女女頭一兩個星期返學大致上都ok,話幾開心。但呢兩日就有d唔開心,話而家d小朋友好頑皮,會搶玩具。
班主任時老師都幾盡責,間中都有打電話俾我傾下,不過我既感覺係而家既老師比青山正校既老師嚴格一d,要求亦高左,可能因為佢地唔再係n1既小bb,已經大左少少,需要佢地守規矩。

原文章由 wingslaw 於 08-9-19 15:07 發表
都幾多K1D喎 你地好吖

大宅

好媽媽勳章

我囡囡係上午1b班....有無同班同學仔 ?

大宅

各位媽咪:

唔知大家有無去到學校網頁->「寶寶園地」睇下呢? 前幾日學校已經上載左迎新日及開學日的相片/ video,快d去睇下見唔見到自己既小朋友啦!

原文章由 琛琛 於 08-9-20 22:20 發表
我囡囡係上午1b班....有無同班同學仔 ?

大宅

cherryieong
童童好叻吖, 肯講到班d同學仔名比你知 係吖, 我個仔就係焌翹, 佢個衰野, 我問左佢幾次班d同學仔叫咩名佢都話吾知 原來童童都係青山村轉過黎, 真係岩la, 翹仔都之前係青山村係返下午架
仲有時老師有過你傾計吖, 佢就冇過我吖, 我仲以為而家吾揾添, 因以前青山村頭個零月個班主任都有打比我傾下既 等我都問下個仔多吾多小朋友搶玩先, 因佢而家都係鐘意返青山村多mouth: 吾知關吾關事呢

大宅

cherryieong
我睇左la, 我個仔有幾個遠鏡, 返而麻麻就有個近鏡
原文章由 CHERRYIEONG 於 08-9-21 15:10 發表
各位媽咪:

唔知大家有無去到學校網頁->「寶寶園地」睇下呢? 前幾日學校已經上載左迎新日及開學日的相片/ video,快d去睇下見唔見到自己既小朋友啦!

...

大宅

wingslaw,

我個女都係喜歡青山多d,令我有d擔憂,唔知係咪幫佢做錯決定...
童童之前係青山n1既插班生,返左2個月咋,但佢以前會識講大部份同學既名俾我知,又會同我講佢地邊個乖/ 唔乖,再舉出例子。但而家佢只係話到俾我知2個同學既名,兩個都係坐佢隔離,一個就係晉廷,一個就係焌翹,佢地都係monkey組的。
童童又幾日都唔想返學,話小朋友唔鍾意佢,會爭野....但佢而前係個個小朋友都好friend...令我有d擔心。

原文章由 wingslaw 於 08-9-22 14:11 發表
cherryieong
童童好叻吖, 肯講到班d同學仔名比你知 係吖, 我個仔就係焌翹, 佢個衰野, 我問左佢幾次班d同學仔叫咩名佢都話吾知 原來童童都係青山村轉過黎, 真係岩la, 翹仔都之前係青山村係返下午架 ...

大宅

cherryieong
係吖, 我問左翹仔識吾識童童係邊個, 佢話識係好朋友仔 係吖, 以前係青山村佢既同學仔名我都係知多d, 肯講d, 但而家仲未肯點講比我聽:;pppp: 我都有擔心過有冇轉錯校問題, 但佢又冇好抗拒吾返, 事到如今希望佢快d適應, 吾諗佢住la
係喎, 5/10去山頂廣場慈善步行, 你地有冇參加吖?我地參加左
原文章由 CHERRYIEONG 於 08-9-24 10:25 發表
wingslaw,

我個女都係喜歡青山多d,令我有d擔憂,唔知係咪幫佢做錯決定...
童童之前係青山n1既插班生,返左2個月咋,但佢以前會識講大部份同學既名俾我知,又會同我講佢地邊個乖/ 唔乖,再舉出例子。但而家佢只係話到俾我知2個 ...

大宅

WINGSLAW,

咁要請翹仔同童童好好相處,互相照顧喇!
話時話,佢地K1D班有6個小朋友既名都有個「童/彤/桐/同/潼」,29人有6個叫「童」,好厲害!我女女叫「善童」SHARICE。
我地無參加步行呀,因為個日有朋友仔搞生日會。
希望下次有機會再一齊玩!

原文章由 wingslaw 於 08-9-24 12:11 發表
cherryieong
係吖, 我問左翹仔識吾識童童係邊個, 佢話識係好朋友仔 係吖, 以前係青山村佢既同學仔名我都係知多d, 肯講d, 但而家仲未肯點講比我聽:;pppp: 我都有擔心過有冇轉錯校問題, 但佢又冇好 ...

大宅

我都希望佢地好好相處, 希望我個衰仔吾會百厭la 原來有咁多"同"名吖 咁老師要好小心叫名羅, 原來你地要去生日會咁開心, 咁唯有下次機會再見la
原文章由 CHERRYIEONG 於 08-9-24 12:39 發表
WINGSLAW,

咁要請翹仔同童童好好相處,互相照顧喇!
話時話,佢地K1D班有6個小朋友既名都有個「童/彤/桐/同/潼」,29人有6個叫「童」,好厲害!我女女叫「善童」SHARICE。
我地無參加步行呀,因為個日有朋友仔搞生日會。
希望下 ...

大宅

今日收到通告,4/10(六)有海上親子遊,我地一家三口會參加。你地有興趣嗎?

原文章由 wingslaw 於 08-9-24 14:00 發表
我都希望佢地好好相處, 希望我個衰仔吾會百厭la 原來有咁多"同"名吖 咁老師要好小心叫名羅, 原來你地要去生日會咁開心, 咁唯有下次機會再見la ...

大宅

吾得吖, 我SAT. 都要返工架
原文章由 CHERRYIEONG 於 08-9-25 21:00 發表
今日收到通告,4/10(六)有海上親子遊,我地一家三口會參加。你地有興趣嗎?

別墅

hello
這裏好似好少下午班的同學仔bor
我囡囡讀下午1C班
多多指教

水晶宮

想問下兆麟聖彼得堂既媽咪..上午班一班幾多人架?幾多位老師呢?同青山那間是否一樣咁多人?係咪兆麟聖彼得堂一班人數比例會少D人,老師照顧得好D呢?

大宅

好媽媽勳章

emilylam,
好似上午班有4班, 每班30人, 全校老師及職員約有70人, (如有錯請其他媽咪糾正)

原文章由 emilylam 於 08-9-28 15:59 發表
想問下兆麟聖彼得堂既媽咪..上午班一班幾多人架?幾多位老師呢?同青山那間是否一樣咁多人?係咪兆麟聖彼得堂一班人數比例會少D人,老師照顧得好D呢?

首頁

尾頁

跳至