跳至

首頁

尾頁

禁止發言

大宅

我自己生第一胎時就帶網褲,衛生巾,杯,毛巾,牙擦牙膏,一個細盤.鎖頭.錢.尿片,bb用濕紙巾.紙巾一卷.出院用嘅bb衫自己衫就叫老公之後帶嚟.

複式洋房

原文章由 kumara 於 08-7-20 00:59 發表
我自己生第一胎時就帶網褲,衛生巾,杯,毛巾,牙擦牙膏,一個細盤.鎖頭.錢.尿片,bb用濕紙巾.紙巾一卷.出院用嘅bb衫自己衫就叫老公之後帶嚟.

我都同你帶既野差唔多啦,其實唔駛咁擔心,遲下健康院or醫院會比張紙仔你,話你知要帶齊d咩架,的確我生第一胎個陣,真係好似帶左好多野咁,好似去旅行咁款呀,我用agnes b斜咩大袋,成個袋係放滿晒爆晒架,入院個陣最好就著拖鞋,因為唔駛自己再帶多對係醫院著丫嘛,至於網褲同產婦衛生巾,Jusco一定有架,你去睇下啦

大宅

我都係係威爾斯生啊...
第一胎...都好緊張都唔知帶咩...
你的預產期係幾時啊...
我係十一月十五日

子爵府

產婦衛生巾,萬寧,惠康,百佳都有得賣,網褲可以去d賣孕婦既店到有得賣﹗

禁止發言

珍珠宮

我預產期11 月4日
我都開始買定野
買左網褲、乳墊、哺乳bra, 吉x島有
荷花都有

別墅

想問下其實網褲其實有乜野用呢? 雖然我係第二胎, 但我第一胎時我都有買網褲, 但都係無乜點用

原文章由 咖央 於 08-7-21 16:25 發表
我預產期11 月4日
我都開始買定野
買左網褲、乳墊、哺乳bra, 吉x島有
荷花都有

大宅

網褲係用黎幫助著產婦衛生巾架!至於媽媽袋,我今次就唔會再執,因為我生果間醫院乜都包哂,上次買左都冇咩點用,所以今次唔會買,不過有兩樣野我一定會帶,一係一本用黎打發時間既書,二人一對耳塞,咁夜晚肯定有教好瞓!
原文章由 lovely_jac 於 08-7-21 21:15 發表
想問下其實網褲其實有乜野用呢? 雖然我係第二胎, 但我第一胎時我都有買網褲, 但都係無乜點用

複式洋房

聯合唔知要帶d咩入院?

11月17日生.................聯合唔知要帶d咩入院?and Can i need write my name on the baby clothes?thanks!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我第一胎係聯合生, 而家第二胎(預產期11 月10日)都會係聯合生, 根據上次經驗都唔駛帶太多野架, 基本個人用品(網褲,衛生巾,杯,毛巾,牙擦牙膏, 紙巾), 至於bb用品都係尿片,bb用濕紙巾, 到bb出院嘅衫仔可以叫老公之後帶嚟架, bb係醫院時穿d衫仔係醫院架

原文章由 tallgirl13 於 08-8-27 23:26 發表
11月17日生.................聯合唔知要帶d咩入院?and Can i need write my name on the baby clothes?thanks!
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

複式洋房

thanks monkey

首頁

尾頁

跳至