自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:法国??

原帖由 eemm 於 15-10-12 發表
法国??
係呀 聞藥加氧氣$500

Our anniversary[br]

伯爵府

回覆:不吐不快~尋晚同個仔睇夜診

駛唔駛咁現實,咁講野呀

大宅

引用:咁衰 小朋友現在好返d未啊

原帖由 小姐變太太 於 15-10-12 發表
咁衰 小朋友現在好返d未啊
今日睇返私家醫生 (佢以前係醫學院教授),佢話夾手指唔準嘅,唔駛自己嚇自己!
其實阿仔一直都有氣管問題,半夜去呢間醫院都唔係第一次,主要想俾佢聞霧化了嘅藥易吸收,俾佢瞓好啲!

大宅

前幾日小朋友又係條氣唔順,am12點去聯合睇,超多人!但係我只係等咗5分鐘就見醫生,政府醫院check到小朋友條氣唔順,多數好快有得睇!

大宅

引用:態度係衰,但血含氧得93我會留院Touchwood

原帖由 joyan1228 於 15-10-12 發表
態度係衰,但血含氧得93我會留院
Touchwood有咩事,點都會有e生俾我問,我先安心
血含氧唔應該低過95架。即 ...
所以其實我都猶豫,想佢度多一次如果都係低我就入院,點知姑娘咁答我

大宅

引用:Quote:原帖由 cmw1010 於 15-10-12 發表仁

原帖由 Icecream17 於 15-10-12 發表
Yes,我都試過,又係小朋友燒,又係叫入院,問佢入院有咩做,佢答:有姑娘幫佢抹身我話同我自己係 ...
我都係咁諗: 我仔份保險 cover 到,咁係咪就要入院?
從來冇諗過姑娘係咁 x 眼看人低! 講咗2次叫我有事就入急症,返嚟都冇用

大宅

引用:私家真係乜都叫你入院,入到院乜都叫你做檢

原帖由 fionlo1988 於 15-10-12 發表
私家真係乜都叫你入院,入到院乜都叫你做檢查,嗰時我仔已經做左mri...出左報告又叫我地做ct scan同ultraso ...
我有個朋友做醫生,佢話門診醫生叫到病人入院有 $$ 的。

Rjeuxxx    發表於 15-10-13 00:18

大宅

引用:我昨晚零晨三點幾去睇(仔仔耳仔痛到係咁喊)

原帖由 castle100 於 15-10-12 發表
我昨晚零晨三點幾去睇(仔仔耳仔痛到係咁喊)但D姑娘幾好喎、一入到嚟:問邊度唔舒服呀、著咁多衫嘅?我:佢 ...
大部份姑娘都好,係個別一兩個嘴臉態度差啲

琥珀宮

嘩間醫院個姑娘有份開?

男爵府

引用:其實政府醫院對小朋友急症非常重視!香港幸

原帖由 Wonderlady 於 15-10-12 發表
其實政府醫院對小朋友急症非常重視!香港幸好有咁完善既醫療
加上對孕婦係好緊張的

水晶宮

BK Milk勳章

引用:其實政府醫院對小朋友急症非常重視!香港幸

原帖由 Wonderlady 於 15-10-12 發表
其實政府醫院對小朋友急症非常重視!香港幸好有咁完善既醫療

私家政府都住過
我會去政府
小朋友吾水下下做無謂既檢查抽血
無需要既野只係有錢收姐

子爵府

近幾年大吉利是見醫生多左,我女有先天病,政府醫院至會睬我,不論診所同醫院都有時受氣到不得之了,私家醫院講緊生意額,咩都想你驗但佢地唔敢接我女既case怕麻煩怕出事,或者怕我多多都唔夠比,水蛇春咁長既單就最好但只限無咩特別既病人,私家醫院開既門診我就遇過掉電筒發火去抹眼鏡洗面趕我40度燒既女出大堂,我忍住度氣無嘈,因為燒到喊到顛左,我唔敢去急症室怕必定入院,果個醫生仲要派2個姑娘去大堂問我症,呢啲就真係醫生界既敗類。

政府醫院就有時就想要經驗,我上次半夜感冒起燒左幾日唔退,houseman話幫我3歲唔夠既女抽骨髓,我感覺係攞我女試做白老鼠,明明燒幾日都因感冒起,居然建議我抽骨髓話怕急性腦膜炎,入院上房一陣都未睇清楚,講真唔傷唔痛我唔介意做教材,我女心漏做左好多次瑪麗教材我係聯合做學生同姑娘既教材,但我會限1位同學,因為加埋正式醫生就變2次,我唔想搞到細路仔忟曬發顛,所以政府同私家都要自己分析,適當時候要say no。

同埋計兒科,萬一有事既私家拿拿聲推你出門口叫你去政府添,同埋政府既兒科設施同姑娘既經驗一定贏私家。

男爵府

強烈唔建議人去呢間醫院
病人又多 又等得耐
姑娘又無禮貌
浸會好過啦

大宅

引用:強烈唔建議人去呢間醫院病人又多 又等得耐

原帖由 waiwai730 於 15-10-13 發表
強烈唔建議人去呢間醫院
病人又多 又等得耐
姑娘又無禮貌
請問浸會係咪都有夜間門診?

小朋友半夜唔舒服,第一時間就只諗起去呢間“歐洲”醫院!

男爵府

引用:Quote:原帖由+waiwai730+於+15-10-13+發表

原帖由 小bon 於 15-10-13 發表
請問浸會係咪都有夜間門診?

小朋友半夜唔舒服,第一時間就只諗起去呢間“歐洲”醫院!
其實浸會都有24小時夜診架
如果兩間都係私家,我寧願去間等得無咁耐嘅等囉
小朋友燒住等都辛苦啦

首頁

尾頁

跳至