跳至

首頁
12345...10

尾頁

複式洋房

唔好意思,想問下一D關於讀N1(半日班)嘅問題,因我已經報了比諾同梁省德,到依家都未知比佢讀邊間好,因我知梁省德重點會係自理能力多D,可能英文字數目字會無咁快有得學,我想知比諾N1班會唔會有英文字母同埋數目字學呢?同埋N1班有冇外籍老師上堂教英文,當然我都好想佢D自理能力做好D,但好驚佢K1面試咩都唔識,所以如果比諾會多D野教就會讀比諾,比諾教自理能力教得好唔好呢?請妳地幫下我,因真係未選擇到讀邊間,謝謝!!

[ 本文章最後由 logitech 於 08-7-20 07:30 編輯 ]

水晶宮

我囡囡響比諾讀著九個月,學識26個字母及一d英文生字,1-10既數字,認顏色,學識自己去洗手間,食茶點,自己收玩具.N1都日日有外籍老師教英文,大概教15分鍾左右.梁省德我就唔清楚.

複式洋房

原文章由 whywhite22 於 08-7-21 09:40 發表
我囡囡響比諾讀著九個月,學識26個字母及一d英文生字,1-10既數字,認顏色,學識自己去洗手間,食茶點,自己收玩具.N1都日日有外籍老師教英文,大概教15分鍾左右.梁省德我就唔清楚. ...

whywhite22,

妳嘅回覆對我好有用,真係唔該晒,咁妳女女係唔係會讀埋上去呢?

水晶宮

我之前都因為佢口碑真是麻麻而想過轉校,但囡囡話唔想轉校,我見佢讀得幾好,又學到野,所以取消轉校既打算,浪費著500蚊響天主教既留位費.我都知比諾同好多幼稚園冇得比,但響TKO來講,真是好難搵到間更啱我心水既,就算德X,都有好多人話佢依家差著,區外既選擇多好多,但我又唔想囡囡咁細個晨早就坐校車返學,所以我諗住繼續讀落去,等囡囡大小小先看下轉唔轉校.
響TKO來講,比諾真是算唔錯既,唔可以同九龍塘個D比.

原文章由 logitech 於 08-7-21 16:16 發表

whywhite22,

妳嘅回覆對我好有用,真係唔該晒,咁妳女女係唔係會讀埋上去呢?

[ 本文章最後由 whywhite22 於 08-7-21 17:06 編輯 ]

複式洋房

原文章由 whywhite22 於 08-7-21 16:57 發表
我之前都因為佢口碑真是麻麻而想過轉校,但囡囡話唔想轉校,我見佢讀得幾好,又學到野,所以取消轉校既打算,浪費著500蚊響天主教既留位費.我都知比諾同好多幼稚園冇得比,但響TKO來講,真是好難搵到間更啱我心水既,就算德X ...

剛剛有D時間睇完"有無小朋友讀緊比諾幼稚園/幼兒園"依個標題嘅內容,完來有好多有用要睇嘅野,平時真係無咩時間睇,睇完之後對讀比諾信心大o左,係呢比諾個醫生簽名信要幾時交呢?

[ 本文章最後由 logitech 於 08-7-21 17:58 編輯 ]

大宅

原文章由 logitech 於 08-7-21 17:56 發表

剛剛有D時間睇完"有無小朋友讀緊比諾幼稚園/幼兒園"依個標題嘅內容,完來有好多有用要睇嘅野,平時真係無咩時間睇,睇完之後對讀比諾信心大o左,係呢比諾個醫生簽名信要幾時交呢? ...

園長冇再叫我交信喎~ 我仲以為唔使交..... 等佢叫你先交啦~ 依家我等緊8月開學好緊張........

大宅

原文章由 Hellomimi112 於 08-7-21 22:59 發表

園長冇再叫我交信喎~ 我仲以為唔使交..... 等佢叫你先交啦~ 依家我等緊8月開學好緊張........

hellomini,
你係咪1/8返學呀, 我都係架! 果日應該穿校服/運動服呀??園長有無話返幾點至幾點呀?

水晶宮

KK-CAN:
學校是三,五上體育,要著運動服,波鞋,其他日子著校服.
N1,K1新學期半日班既返學時間: 8:30 -10:00
N1,K1全日班: 8:30-6:00

[ 本文章最後由 whywhite22 於 08-7-22 09:56 編輯 ]

別墅

Jayson will start on 30/07 wor, 8.30 - 10.00 hehe
i can accompany him from 30/07 to 01/08 3 days 8.30 - 10.00

Jayson was born in Apr2006
Jeremy was born in Apr2008

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

梁省德是不是在尚德村的?

水晶宮

聽聞是響尚德.

原文章由 塵大聞 於 08-7-22 12:15 發表

複式洋房

原文章由 Hellomimi112 於 08-7-21 22:59 發表

如果園長唔追就等佢追先交lu,因要見下醫生,都好煩下.

複式洋房

原文章由 塵大聞 於 08-7-22 12:15 發表

係尚德村平台4樓.

大宅

原文章由 kk-can 於 08-7-22 09:16 發表

hellomini,
你係咪1/8返學呀, 我都係架! 果日應該穿校服/運動服呀??園長有無話返幾點至幾點呀?

你又係呀? 可能到時係混亂中相遇喎~
真係比你提醒左呀, 唔知頭幾日返學時間點返播.....我諗住張通告話8月份9時開始麻......?! 等我星期六又去問下園長先.mouth:

大宅

原文章由 whywhite22 於 08-7-22 09:54 發表
KK-CAN:
學校是三,五上體育,要著運動服,波鞋,其他日子著校服.
N1,K1新學期半日班既返學時間: 8:30 -10:00
N1,K1全日班: 8:30-6:00

whywhite22,
謝謝!

大宅

原文章由 Hellomimi112 於 08-7-22 20:44 發表

你又係呀? 可能到時係混亂中相遇喎~
真係比你提醒左呀, 唔知頭幾日返學時間點返播.....我諗住張通告話8月份9時開始麻......?! 等我星期六又去問下園長先.mouth: ...

吾係喎, 園長話返8:30~10:00, 我都要了解一下, 到時交相時我都要去問問先。

別墅

點解我返30/07???唔通當Jayson 是舊生??

水晶宮

JOSEJANDY:
我估因為你有交7月份既學費,所以返7月30日,唔是返8月1日.我個女都是返7月30日.但8月份返咁短時間,唔知是米新舊生一樣呢,是就煩,對舊生來講10點放學太早啦.

原文章由 josejandy 於 08-7-23 09:47 發表
點解我返30/07???唔通當Jayson 是舊生??

別墅

我張通告話N1 and K1 8:30 - 10:00 wor

水晶宮

我張通告都是咁寫,唔知是米成個8月都是返到10點呢,是就煩,唔知同個女去邊度玩好,怕佢成日響屋企會好悶.
我同事個仔響另一間幼稚園返緊全日班,都是話8月返兩個鍾,其餘時間唔知搵邊個湊佢好,佢話或者帶佢返公司.

原文章由 josejandy 於 08-7-23 10:18 發表
我張通告話N1 and K1 8:30 - 10:00 wor

首頁
12345...10

尾頁

跳至