論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

我都係7月出左VISA,8号到左

個政府都白白地 ,解困係解而家0架嘛,2年後我都唔知有幸發左 定捱唔住死左 mouth:mouth:" /> !!!!!!!!!

原文章由 fiorano 於 08-7-23 20:42 發表
1) 翁心怡 (11/7批出VISA, AGENT於當天便取走VISA)
2) jerma (i got the visa in mid of june, maid will star work at first of aug.)
3) fatfat (18/5/2008 renew contract )
4. Happy mum ( 2 x helpers. I have ...

大宅

我呢個都係用咗半年左右咋,因為之前換個人,計計吓我都好似唔知係咪就到期交添,如果收到信,唔知唔交會點呢?因為仲要交多成18個月,個度成七千幾文呀?

大宅

07 Aug Renew 3rd contract, loss $4800 for such policy!

CEO of HKSAR

大宅

今年6月同工人續約, 沒有了$9600,豈有此理!

男爵府

仲要交多成18個月

大宅

我個印印上年九月開工!我老公以為可以比少筆,點知空歡喜!

複式洋房

我姐姐8月到期,7月中拿visa(續約),我有3個小朋友,姐姐+我照顧,2個7嵗1個4嵗.已交$2400.

複式洋房

我個bunbun係7月16日同我續約, 比埋$2400...我之後小朋友大都唔會同佢再續約...慘

別墅

咁迷係lor,2年後我女都讀中學,可能都唔洗用工人la!

原文章由 hehebella 於 08-7-24 16:18 發表
我個bunbun係7月16日同我續約, 比埋$2400...我之後小朋友大都唔會同佢再續約...慘

伯爵府

Me lor...I might not need a maid after 2 years...

別墅

我7月中先拿了VISA,工人下月8月3日先到呀真係慘.......已交$2400

男爵府

我星期一簽咗contract俾佢申請working visa, 政府就星期三公佈話免2年稅, 仲心諗咁好?! 點知要9月出嘅visa先至有, 但係我個工人8月頭就出visa, 呢個政府真係一個笑話!!!

要BB沖上雲霄, 努力中!我呢個仔呀玩就最叻!

首頁

尾頁

跳至