自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 cc0524 於 08-7-21 11:52 發表
乜 B2 貴過 B1 架?? 而且仲要兜路?? 我一直係元朗西鐵站搭開 B1 架!!

CC, B1好似$10定 $11, B2好似係 $12 架, 其實兩架巴士都兜路架, SO 我唔 LIKE 搭巴士

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 多利是 於 08-7-21 11:53 發表
哦..咁係好行d & 平d既~ 但, 5洗轉黃巴士咩??

我地泊車係舊黃崗對面個停車場, 再搭綠 VAN 去落馬洲口岸, SO 唔用搭黃巴

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

嘩~~ 由落馬洲過去咁貴架??? 係未有深圳灣口岸之前我試過係金光華那裡打的去南山書城, 實際幾多錢就唔記得啦, 不過我記得好似都坐左好耐, 因為亞仔坐坐下都訓著左都仲未落得車!!

原文章由 多利是 於 08-7-21 11:51 發表
CC

落馬州去南山打的都好貴架..要成$60架..

if 要去南山, 一係就搭地鐵去到世界之窗站打的, 或轉bus~ 一係就從深圳灣口岸去, 可以搭245或打的$20-

其實我幾like行南山, 感覺無咁多人, & 規劃好d, 單南山書城, 海 ...

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

B1 係 $10 , 而家佢轉左個總站係天水圍, 我係元朗西鐵站上車, 佢唔洗再兜路, 好快就到落馬洲, 我諗都比以前快一半時間!!

咁坐 B2 係元朗去深圳灣口岸, 你知唔知要幾耐呀?

原文章由 bobo 於 08-7-21 11:54 發表

CC, B1好似$10定 $11, B2好似係 $12 架, 其實兩架巴士都兜路架, SO 我唔 LIKE 搭巴士

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 cc0524 於 08-7-21 11:58 發表
嘩~~ 由落馬洲過去咁貴架??? 係未有深圳灣口岸之前我試過係金光華那裡打的去南山書城, 實際幾多錢就唔記得啦, 不過我記得好似都坐左好耐, 因為亞仔坐坐下都訓著左都仲未落得車!!

...

CC, 我老公試過係世界之窗打的去海岸城要24,5蚊呀, 咁你話啦, 係落馬洲打的去咪仲貴囉, 加埋塞車就仲金, 唔化算架, 我情願係世界之窗打的去好過

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 cc0524 於 08-7-21 12:00 發表
B1 係 $10 , 而家佢轉左個總站係天水圍, 我係元朗西鐵站上車, 佢唔洗再兜路, 好快就到落馬洲, 我諗都比以前快一半時間!!

...

我TOTAL 搭過都無5次, 真係唔知要幾耐喎, 但一定多過半個鐘啦

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 cc0524 於 08-7-21 12:00 發表

...

我TOTAL 搭過都無5次, 真係唔知要幾耐喎, 但一定多過半個鐘啦

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

yes yes..我坐過, 由福田口岸去南山海岸城, over half hour, $60-

原文章由 bobo 於 08-7-21 12:06 PM 發表

男爵府

hi~~

我已好耐冇去過深圳,因怕治安唔好,對上一次係去做衫,俾果度d人恐嚇。e+見咁多人去,所以想請教大家:

其實我想去買布、烘焙用品、同一些平的食品 & 用品

1) 我打算早上由樟木頭乘火車去,應在哪個站下車?

2) 哪間超市較便宜及怎樣去?

3) 請推荐點度d 野好食?'大飽口福自助餐'好吃及乾淨嗎? (因我腸胃較差)

謝謝!
《 在神面前萬事非偶然,因神計劃萬有。》

男爵府

請問南山怎樣去?

原文章由 多利是 於 08-7-21 11:51 發表
CC

落馬州去南山打的都好貴架..要成$60架..

if 要去南山, 一係就搭地鐵去到世界之窗站打的, 或轉bus~ 一係就從深圳灣口岸去, 可以搭245或打的$20-

其實我幾like行南山, 感覺無咁多人, & 規劃好d, 單南山書城, 海 ...

男爵府

請問泊車係果度安全嗎?

原文章由 bobo 於 08-7-21 11:55 發表

我地泊車係舊黃崗對面個停車場, 再搭綠 VAN 去落馬洲口岸, SO 唔用搭黃巴

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 pinkypiggy 於 08-7-21 12:16 發表
請問泊車係果度安全嗎?

安全呀, 我地成日都咁泊架啦, 過夜泊都無問題喎

你另外問果 D 問題, 我唔係太熟, SO 答你唔到, 至於大飽口福, 我個人就食左幾次啦, SO FAR 未出過事, 口啤唔錯, 腸胃有問題咪唔好食咁多生冷野囉, 果度衛生情況我滿意

男爵府

請問日泊同夜泊幾錢?因我會先去樟木頭住3晚

原文章由 bobo 於 08-7-21 12:23 發表

安全呀, 我地成日都咁泊架啦, 過夜泊都無問題喎

你另外問果 D 問題, 我唔係太熟, SO 答你唔到, 至於大飽口福, 我個人就食左幾次啦, SO FAR 未出過事, 口啤唔錯, 腸胃有問題咪唔好食咁多生冷野囉, 果度衛生情況我 ...

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 pinkypiggy 於 08-7-21 12:26 發表
請問日泊同夜泊幾錢?因我會先去樟木頭住3晚

我要問下我老公先知喎, 問到再 POST 出來啦, 無記錯好似日泊 $40定 $60 咁上下

男爵府

thank you

原文章由 bobo 於 08-7-21 12:31 發表

我要問下我老公先知喎, 問到再 POST 出來啦, 無記錯好似日泊 $40定 $60 咁上下

侯爵府

環保接龍勳章

原文章由 多利是 於 08-7-21 10:50 發表
sharon

唔好意思, sat 無搵你呀, 因為我地very tired, 無打算出返去市中心, 一路都係南山蒲, 最後累到求其係海岸城食d野就閃啦~

唔緊要, 我4點幾到深圳後去了佳寧娜 Jolibee食漢堡包(又真系比麥記好食好多). 跟住去佐少年宮書城, 再去cocoparkJusco, 行完去真功夫叫套餐外賣, 原來跟超市一樣, 沒免費袋提供:;pppp: , 我自己帶備2個環保袋己滿了, 唯有再加5亳子袋費, 返到屋企都9點幾啦

公爵府

畀面勳章

請問有冇人行過樂安居家具城, 係海岸城對面既, 唔知多唔多野買

水晶宮

sharon, 真功夫 d 野好唔好食架?? 我見中心城家樂福一出黎就有一間呀!

原文章由 sharonchoi 於 08-7-21 12:35 發表

唔緊要, 我4點幾到深圳後去了佳寧娜 Jolibee食漢堡包(又真系比麥記好食好多). 跟住去佐少年宮書城, 再去cocoparkJusco, 行完去真功夫叫套餐外賣, 原來跟超市一樣, 沒免費袋提供:;pppp: , 我自己帶備2個 ...

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

唔係嘛, 食店外賣都無膠袋, 好唔方便

原文章由 sharonchoi 於 08-7-21 12:35 發表

唔緊要, 我4點幾到深圳後去了佳寧娜 Jolibee食漢堡包(又真系比麥記好食好多). 跟住去佐少年宮書城, 再去cocoparkJusco, 行完去真功夫叫套餐外賣, 原來跟超市一樣, 沒免費袋提供:;pppp: , 我自己帶備2個 ...
生日月, 開心過

侯爵府

環保接龍勳章

原文章由 雪文 於 08-7-21 14:19 發表
唔係嘛, 食店外賣都無膠袋, 好唔方便

仲有深圳百里臣(7-仔店)都無.  

首頁

尾頁

跳至