自由講場

跳至

首頁
12345...61

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 +4熱血勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

父皇母后自小教我「書中自有黃金屋」,知識不但可以令我們的修養和智慧增值,現在各位王國子民登入教育王國瀏覽,即有機會每天賺取「國民生產總值」,升級入住王國筍盤!

【書中自有黃金屋】為期30個工作天......喔~原來今日,已經再無得玩喇!

講真,就連國王都好唔捨得哩個遊戲!

好開心見到您地不斷報告"今日加咗分喇!"、"又搬咗屋咯~~";
又好擔心有時系統上嘅失
誤,阻礙到您地玩遊戲;
亦試過因為有啲國民玩到忘咗形,唔守規矩搞到我好激氣......
但總括黎講,您地對遊戲嘅投入、堅持同執著,都令到我地覺得好驚喜!希望好快,可以再同大家玩遊戲喇!今次真係(20x26)+(50)+(500x3)分感動!!!

既然今日大家咁人齊,不如喺度做個「業主立案法團」小統計~~

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1634773

參加【書中自有黃金屋】己而加過分嘅國民/ 搬屋次數︰
例1. 大臣 / 2次
2. 參謀 / 0次
3.
4.

統計持續一星期,大家要如實作答啊~~

玩樂過後,希望教育王國討論區熱鬧依舊,大家記緊要每日瀏覽,同其他國民多多交流啊~~

仲有,仲有!想繼續搬大屋嘅話,記住︰

凡於親子王國發表文章、回覆、發短消息、投票、參與指定活動等,均可獲取「國民生產總值」積分!

「國民生產總值」積分參考︰
民房 0分
洋房 101分
別墅 501分
大宅 1001分

男爵府 5001分
子爵府 10001分
伯爵府 15001分
侯爵府 20001分
公爵府 25001分

珍珠宮 保密
水晶宮 保密
翡翠宮 保密
珊瑚宮 保密
瑪瑙宮 保密
象牙宮 保密
寶石宮 保密

噚日tips︰
如果大家有標題想發表,又唔識分類,最穩陣呢,就係放喺哩個討論區喇~~

問題所在位置︰
教育講場

書中自有千鐘粟,書中自有黃金屋,書中自有顏如玉。- 宋真宗《勸學文》
共勉之!下次見~~

複式洋房

子爵府

有無搞錯呀, 今日個問題, 我答橙色係錯, 其實我对比过好多次, 係教育版個王冠真係橙色架喎, 但有啲版又用黃色.....

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

珍珠宮

其實個問題會係邊度見到架

原文章由 chinghomama 於 08-7-22 10:52 發表
有無搞錯呀, 今日個問題, 我答橙色係錯, 其實我对比过好多次, 係教育版個王冠真係橙色架喎, 但有啲版又用黃色.....

珍珠宮

終於都搵到啦

大宅

醒目開學勳章

係囉, 我都見到係橙色, 又話人錯~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

大宅

我都想問好耐架喇, 其實啲積分, 級數, 住所要黎做乜架, 係咪只是用來豐富個a/c, 鼓勵下大家多啲用個網架咋! 別怪我愚蠢!

大宅

醒目開學勳章

好心佢地就改善下喇~ 一係就出好D個問題喇~ ~~~~~~~~~~~ 激死我~~~~~~~

大宅

醒目開學勳章

侯爵府

醒目開學勳章

我沉晚入過去 但搵唔到問題架

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

條問題係果版既最底部左邊, but咪揀橙色做答案, 陰人架....

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 neriyan 於 08-7-22 15:45 發表
我都想問好耐架喇, 其實啲積分, 級數, 住所要黎做乜架, 係咪只是用來豐富個a/c, 鼓勵下大家多啲用個網架咋! 別怪我愚蠢!

我都想問下呀

複式洋房

究竟點解呀?
原文章由 mat媽 於 08-7-22 17:46 發表

我都想問下呀

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

答對----黃色

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

大宅

係囉~ 我都想問下要是回覆一個post得1分的話,那我只出了一個topic加回了48次post,為何不是49分而會是100分的呢?
還是回一個post得2分,發一篇新主題有4分呀?
看來應該是這樣吧?!?

首頁
12345...61

尾頁

跳至