論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

只做了三星期,就收到財務公司寄給她的信,應該點做好?

複式洋房

搵定新工人啦! 你將會收到收數佬打比你的.

禁止訪問

大宅

原文章由 lormy 於 08-7-21 23:26 發表

有冇叫佢拆開俾你睇? 可能係還7 個月果d, 搞清楚先!

yes....

大宅

原文章由 lormy 於 08-7-21 23:26 發表

有冇叫佢拆開俾你睇? 可能係還7 個月果d, 搞清楚先!

我都覺得係!三個星期?應該無咁快呱

伯爵府

好媽媽勳章

係啦, 係咪佢間agent咋....
我都收左啦
我問過佢, 跟住係佢面前拆的

複式洋房

多謝你地回應

我今天會先問下agent個邊,之後就會問印印。

大宅

環保接龍勳章

回覆 #1 JessieB 的文章

我agent同我提過,工人到後一個月內,財務會直接寄張咭黎俾工人,自己去7-11交錢,唔需要經agent;其實我agent叫我拆開,幫佢去7-11,免得工人走數;但我信得過工人,佢每月先己去交錢

大宅

環保接龍勳章

我agent同我提過,工人到後一個月內,財務會直接寄張咭黎俾工人,自己去7-11交錢,唔需要經agent;其實我agent叫我拆開,幫佢去7-11,免得工人走數;但我信得過工人,佢每月先己去交錢

大宅

環保接龍勳章

大宅

原文章由 JessieB 於 08-7-21 23:10 發表
只做了三星期,就收到財務公司寄給她的信,應該點做好?

如果你工人唔係本地請, 就好正常. 唔借錢跟本唔可能來香港做野.

男爵府

我沒有幫工人交, 亦不知她有沒有交???
請問如她沒有交, 財務會不會追我????

原文章由 avahy 於 08-7-22 13:55 發表
我agent同我提過,工人到後一個月內,財務會直接寄張咭黎俾工人,自己去7-11交錢,唔需要經agent;其實我agent叫我拆開,幫佢去7-11,免得工人走數;但我信得過工人,佢每月先己去交錢 ...

大宅

不好幫她交,要她(工人)交,否則若她告妳克扣工資.....你就煩!
財務公司不會煩妳,如你炒了工人可fax上 財務,絕對冇問題.
原文章由 candy9328 於 08-7-22 14:30 發表
我沒有幫工人交, 亦不知她有沒有交???
請問如她沒有交, 財務會不會追我????
When the rain is over, the sky clears up take one's course 順其發展;聽其自然

複式洋房

agent回覆是7個月個d財務,而我也打電話問埋間財務公司添,了解完後就比左封信給印印,重提醒佢記得還錢同唔好出去借錢,如果唔係就炒

真係多謝各界回覆及提醒

首頁

尾頁

跳至