想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

宜家,我好想好想M小姐快D到...
8月31日是我first day of last period, 平時好準時,應該9月28-29日due date。到上星期二,唔覺有,懷疑bingo左。其實9月只DO了2天,11號和20號,和老公平時唔補、重食好多凍野。

直到10月11日,check CB顯示無。

由due date到上星期日,我都無任何痛,累,只是有少少胃氣,唔覺食多食少或反胃。到check左之後,原來無...咁我就諗可能之前太緊張啦,或者其他原因啦,M小姐唔到。

呢個星期,開始有D谷M痛,有少少想嘔但嘔唔出,不過個人唔辛苦,亦都唔覺得累。不過,宜家我反而好驚有左,唔想有左,因為我奶奶比好大壓力我,成日話食野涼、飲凍野、星期一無端端語氣好炆咁話你唔好再去瑜伽啦...好似我已經有左,驚死我整死佢個孫咁。

我真係諗過如果我生過程中,大人細路只選一個,奶奶點都寧願保住個孫。問題係,我份工做得好好,唔想QUIT。有左都係奶奶幫手(佢己講明佢湊,我又知佢會自己帶個小朋友返大陸比佢D親戚見),我試探過幾次,間中講小朋友食野真係要小心,乾淨,宜家鉛水問題,好多家庭都會買濾水器等等...佢答我: 以前鄉下人人都係咁,死雞死鴨都食,邊有事 ? 係宜家D人緊張,無得食無得飲就真係死...

佢一直和我關係好好,直至佢知道我未M又CHECK到未有,就覺得我一定有左,成日驚我整死佢個孫咁。令我突然好唔想生,有左都唔多想要...我唔係生仔機械 !

我媽咪知道我最近為呢單野好大壓力,話如果宜家生活開心唔好刻意啦,有就係開心,無亦都無問題。奶奶不是和我們住,不過成日來,因為有KEY,而且佢話如果我有左,佢可以搬來和我們住。我最近又諗一個問題,我家係有多一間房,如果有多個BB係做BB房,但奶奶成日想姑仔搬到我們家一起住(姑仔和我關係好,鍾意獨立,未婚,但同奶奶已反面,奶奶想姑仔和我們住,佢可以天天來見個女),即係我們自己一頭家+佢地一家,共用2間屋,邊到有位邊到瞓...唔知點解,我愈諗愈反感。

只是唔想老公難做,唔出聲...

所以我未看醫生,好驚醫生CHECK到有...M小姐,你幾時來我到呀...
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

RELAX.
如果安全起見, 去左睇醫生最妥當

子爵府

回覆:好想M小姐到,真係好唔開心

我同你情況好似呀,不過我再早啲,8月23day1,到而家都未黎,驗又唔係有左,但我就有反應,個人攰,成日反胃想嘔,一急尿就好急好急要即刻柯,我唔知呢啲算唔算係有左既反應,但我就想有左好過有病,因為之前個個月都好正常,最多遲幾日,無試過今次咁,我驚係子宮有病咋

子爵府

回覆 la_source 的帖子

約左今晚睇...點都要面對

la_source    發表於 15-10-15 11:15

子爵府

回覆 natalie520 的帖子

咁你真係似...我就好怪,真係少少懷孕徵兆都無...係呢兩日肚仔扭計咁痛,似M痛,同有少少想嘔感覺。食野好正想,好想食甜品。我的工作要走走笛笛,我無避忌,因為唔覺有野。

子爵府

引用:回覆+natalie520+的帖子咁你真係似...我就

原帖由 Smiile 於 15-10-15 發表

咁你真係似...我就好怪,真係少少懷孕徵兆都無...係呢兩日肚仔扭計咁痛,似M痛, ...
你都似喎,我都有m痛咁,你又想嘔、有左都會想食某啲野架,一係過多幾日去睇下醫生,我都諗住下到9月23都無黎就去照下超聲波

子爵府

之前去唔到便便,肚痛左幾日,一係去少少;今朝食左個麒麟果,排毒好勁果D,頭先便便左好多,舒服晒,連個肚都唔痛,又無嘔GE感覺LU...
我懷疑我便便谷得勁過頭,搞到個肚痛又作嘔希望啦 !

M小姐,快D來我懷抱,我等緊妳呀.......

子爵府

引用:回覆+natalie520+的帖子之前去唔到便便,肚

之前去唔到便便,肚痛左幾日,一係去少少;今朝食左個麒麟果,排毒好勁果D,頭先 ...
真係好煩,唔係有左就唔該黎m啦

子爵府

回覆:好想M小姐到,真係好唔開心

你睇左未呀?結果點?

子爵府

我剛去了雷生春堂看中醫,醫生話我氣太虛,所以根本無力排經...幫我把脈,話不像有懷孕。
開了3天通經藥比我,雷生春堂幫煲埋。

子爵府

引用:回覆+natalie520+的帖子我剛去了雷生春堂看

我剛去了雷生春堂看中醫,醫生話我氣太虛,所以根本無力排經...幫我把脈,話不像 ...
我都有睇過中醫呀,佢話我身體係濕啲,但都叫健康,想有bb都容易

子爵府

回覆:natalie520 的帖子

我諗我要有唔容易

子爵府

引用:我諗我要有唔容易

我諗我要有唔容易
唔緊要啦,調理下就得,我朋友佢係四季經,佢睇中醫調理而家生左個仔

首頁

尾頁

跳至