親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

係香港唱定錢去好定去到韓國先唱好呢!!!

而家滙率唔知點呢.....

複式洋房

我都想知呀!
我問過旅行社的職員,佢地話去到那邊的銀行才換,但會不會全團人只得我一個要換架,咁咪左住晒。
另外如果到韓國才換,咁那邊會收港幣嗎?還是我要用美金換韓幣呢?

複式洋房

Hi mkok506:

妳是跟團還是自悠行呀!會不會去夢幻樂園架,入面有個加勒比海水上樂園,請問知不知有無儲物櫃架。

別墅

原文章由 天下無雙 於 08-7-22 15:43 發表
Hi mkok506:

妳是跟團還是自悠行呀!會不會去夢幻樂園架,入面有個加勒比海水上樂園,請問知不知有無儲物櫃架。

我係跟團去架....我都會去加勒比海水上樂園,我都未去過lei個水上樂園喎,你幾時去呀,我就跟新x8月5日果個團....如果你未去的話,等我返黎話你知啦.....

大宅

after u pass thru the custom there is a money exchange
right next to the exit, won't take long don't worry.
原文章由 mkok506 於 08-7-22 13:34 發表

複式洋房

我是8月中去的,都係跟新x呀。

[ 本文章最後由 天下無雙 於 08-7-22 17:19 編輯 ]

大宅

我打算9月頭去, 想跟新華去加勒比海水上樂園同住童話式的木屋, 可以影相share下嗎?

別墅

原文章由 kaiyee 於 08-7-22 17:30 發表
我打算9月頭去, 想跟新華去加勒比海水上樂園同住童話式的木屋, 可以影相share下嗎?

我會影d相同你地分享,不過我唔知識唔識放上黎bk呀....返黎話你地知啦

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

香港只有少數銀行可對換韓圜,仁川機場及明洞地方都有得換。

子爵府

以前去韓國都係響o個邊機場唱, 幾點都有得唱. 跟團會等埋人唔c 驚.

響hk 唱錢, 我通常去呢樹, 個rate 好d. 但韓圜就唔知邊樹抵, 泰幣就響呢樹同bkk 唱都好差不多.

http://berlincompanyexchangelimited.blogspot.com/
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

別墅

you can exchange some $$ in advance at Wing Lung Bank then exchange more at the airport.

原文章由 mkok506 於 08-7-22 13:34 發表

大宅

原文章由 mkok506 於 08-7-22 15:54 發表

我係跟團去架....我都會去加勒比海水上樂園,我都未去過lei個水上樂園喎,你幾時去呀,我就跟新x8月5日果個團....如果你未去的話,等我返黎話你知啦..... ...

我打算報9/8美x華五天團$3399(大人)$1799(小童)現在報名可減$100.(Tiger World 溫泉水上樂園,繽紛夢幻樂園,韓國傳統文化體驗.重提升入住itewon酒店/victoria酒店/pj酒店/co-op.
唔知有無人跟過美x華.如何

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 玉子 於 08-7-25 10:33 發表

我打算報9/8美x華五天團$3399(大人)$1799(小童)現在報名可減$100.(Tiger World 溫泉水上樂園,繽紛夢幻樂園,韓國傳統文化體驗.重提升入住itewon酒店/victoria酒店/pj酒店/co-op.
唔知有無人跟過美x華.如何 ...

我都想在美x華及新x中揀8月中同小朋友去韓國,
有什麼意見?

複式洋房

仁川 124 對 hk$1(27/7)

別墅

原文章由 stu 於 08-7-28 16:16 發表
仁川 124 對 hk$1(27/7)

thx, 係咪係仁川機場換呀.....

複式洋房

原文章由 mkok506 於 08-7-28 16:20 發表

thx, 係咪係仁川機場換呀.....

Yes, 仁川機場換, 不過我冇換到, 因為個領隊話佢有, 用125同我地d團友換

大宅

exchange in Korea is better than HK. The rate is better in Korea. Most people exchange at the airport as if you join tour, you might not have time to exchange in bank.

別墅

原文章由 kaiyee 於 08-7-22 17:30 發表

我返黎啦......lei 個trip都ok嘅,個加勒比海水上樂園有locker架,記住帶毛巾呀,個加勒比海水上樂園好多人呀......個小木屋環境都ok嘅,好歐陸law,住就痳痳地,因為係"踏踏米"(訓地)呀...仲要係一間大屋有6間房,6個家庭一間屋,咁啱我係住下層,我樓上果家係有"鼻寒"我訓係地我就聽到law,我自己就唔係十分高興law,大家去韩國都有心理準備係食得唔好啦,買零食去呀,仲有,第一日搭完零晨機真係好辛苦呀......

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

係呀, 一定要帶零食去, 我地頭兩日住的都不好, 第一日住小木屋, 附近無野食買架, 好慘, 導遊只在路過的一間好似7仔叫family Mart的舖仔度買野, 全部杯麵都是chillie的, 唔啱小朋友食, 所以一定要帶乾糧呀, 另又要帶拖鞋毛巾, 因為如果不是住五星級的酒店係無得供應架. 另都要帶一些潤喉的小食或沖劑, 因為食好多熱氣野, 個喉嚨會好涸呀.

首頁

尾頁

跳至