自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

引用:小朋友扭計.. 我會立即同佢離開... 搵一個

原帖由 cnynicole 於 15-10-17 發表
小朋友扭計.. 我會立即同佢離開... 搵一個少人既地方等佢冷靜... 我唔會比小朋友影響到人... 如果4周都係人 ...
我所謂扭解其實只是佢想我買朱古力,佢只是重複講左幾句要食朱古力,我唔知甘樣都算影響人。

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

引用:BK文化...有委屈出POST一定俾人插

原帖由 anita_yps 於 15-10-17 發表
BK文化...有委屈出POST一定俾人插
係呀,另類思想。

lam322    發表於 15-10-17 18:53

男爵府

你甘計較點解當初唔鬧爆佢

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

引用:算啦 唔係個個都有愛心 唔係每個人都會包容

原帖由 小豬澄 於 15-10-17 發表
算啦 唔係個個都有愛心 唔係每個人都會包容人地既小朋友
雖然我自己都二件 但我既耐心只限我二個女 出街撞 ...
其實我只是覺得我係一個啱既地方做啱既野,點解大人講故事唔算吵,佢打電話唔算吵,我仔一講野就係吵呢?

水晶宮

回覆:琴日阿仔俾人鬧

怕細路嘈既話,我寧願行去第二度睇,避開d 豆丁

男爵府

引用:琴日早收工就同阿仔落會所玩,同時個50幾歲

原帖由 qinqinyan 於 15-10-17 發表
琴日早收工就同阿仔落會所玩,同時個50幾歲女人一起行入去。本來想去遊戲室,我又想去廁所,所以帶阿仔一起 ...
想靜咪去閱讀室或者返屋企,小朋友吵兩句都唔得,比我同佢開片

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

引用:自己的小朋友比人鬧,做父母或多或少會感到

原帖由 小manman 於 15-10-17 發表
自己的小朋友比人鬧,做父母或多或少會感到唔開心,但類似的情況可能好多機會會發生,雖知道呢個世界就係好 ...
多謝你,只希望唔會太影響阿仔,佢好nice,同陌生人都會打招呼,為人熱情。個刻佢係即刻收聲同攬住我既。

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

引用:我撐樓主和你小朋友。又唔係圖書館,小朋友

原帖由 lily233242 於 15-10-17 發表
我撐樓主和你小朋友。

又唔係圖書館,小朋友扭吓計有幾嘈?啲人神經緊張、衰弱咪匿埋係自己屋企囉,有人嘅 ...
謝謝你,我仔唔怕生唔驚陌生人,會主動同人交流,同人打招呼。以前都試過佢同人say hi,對住人哋講左幾次,人哋冇應佢。個人走左,佢問我,點解人哋唔踩佢,我話可能人哋唔識聽,可能人哋只識得聽普通話或其他語言。

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

引用:係圖書館入面, 正正就係好多樓主呢種家長,

原帖由 Miulo 於 15-10-17 發表
係圖書館入面, 正正就係好多樓主呢種家長, 任小朋友喧嘩, 四處亂跑, 無規無矩, 又大聲講故事給小朋友聽. ...
點解你會覺得我會係圖書館任由小朋友周圍跑周圍吵呢?我仔未至於好乖,但係街絕對唔會好吵,我哋會制止佢。阿仔出世到宜家呢個係第一個話佢既人,我哋食野既地方,食野講野,點解話我哋錯呢?

公爵府

呢個世界係有聲音嘅,荒島都有蟲鳥聲海浪聲,如果神經質到小朋友講幾句嘢都忍受唔到,我建議佢去睇精神科,其實佢想大聲夾惡趕走你地獨佔間房咋?

利申:我都唔鍾意小朋友扭計聲,不過作為正常人,我識自控,同埋識走

男爵府

引用:琴日早收工就同阿仔落會所玩,同時個50幾歲

琴日早收工就同阿仔落會所玩,同時個50幾歲女人一起行入去。本來想去遊戲室,我又想去廁所,所以帶阿仔一起 ...
同佢講呢度唔係圖書館囉,要安靜一係返屋企,一係去自修室,不過50幾歲既女士可能正值更年期,會比較心煩氣燥

男爵府

引用:Quote:原帖由 anita_yps 於 15-10-17 發表B

係呀,另類思想。
佢地講就容易囉!有朝一日自己經歷就冇咁下巴輕輕啦!

lam322    發表於 15-10-17 18:54

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

引用:係圖書館入面, 正正就係好多樓主呢種家長,

原帖由 Miulo 於 15-10-17 發表
係圖書館入面, 正正就係好多樓主呢種家長, 任小朋友喧嘩, 四處亂跑, 無規無矩, 又大聲講故事給小朋友聽. ...
首先佢冇周圍跑,第二我又點會大聲讀書(只是俾個仔聽,如果佢唔想有人講野既,一早就唔應該揀來呢度睇,出邊成10既張沙發,夜晚人少,冇咩人坐),第三食野既地方可以講野(但只供食野人仕)。你何以聯想到周圍的跑,大聲叫呢?仲聯想到圖書館,我哋有閱讀室,都少人用,但佢唔去,選擇左有人讀書既地方。佢自己都有講電話,是否圖書館係唔俾講電話既呢?我講野時,佢冇出聲,但小朋友一講野佢就覺得煩?

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

引用:Quote:原帖由 小manman 於 15-10-17 發表我

原帖由 pooh仔 於 15-10-17 發表
你細女性格好似我細女((而家就嚟9歲) 佢細時又喺同你細女一樣. 逢人咁傾. 39唔識7都可以傾. 入到店舖又喺 ...
但事實佢冇好吵,如果你覺得佢講幾句「媽咪我想食朱古力。」係吵,我都冇話可說。佢係用正常聲音講既。可能我用錯詞,用左扭解,有人開始誤解,再我看來,佢食完餅就算,再叫我買朱古力已經算扭。差唔多隔日落來玩,出世到宜家第一次俾人話,如果你話我冇教,應該俾人話唔少,我也都唔覺得委屈啦。

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

引用:你甘計較點解當初唔鬧爆佢

原帖由 咪咪2007 於 15-10-17 發表
你甘計較點解當初唔鬧爆佢
我唔系計較,只想上來呻下,點知結果俾人圍插,我仔第一次俾人甘話,我係即刻攬住我既,我知佢好驚,所以我如果博返佢,我唸我小朋友仲驚。

大宅

回覆:qinqinyan 的帖子

撑你架樓主,嗰度又吾係圖書館,只要吾係過份喧嘩吵鬧,我有權講野食野又吾係違規。個女人咁巴閉要靜叫佢去圖書館啦!

男爵府

樓主只能叫你睇開d,如果你小朋友聲量歪常而個到係比講野既,咁佢都有權發表白既……(不過c6話佢再嘈臨走前叫小朋友唱首歌先XDDD)

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

引用:Quote:原帖由 qinqinyan 於 15-10-17 發表

原帖由 Yang81 於 15-10-17 發表
想靜咪去閱讀室或者返屋企,小朋友吵兩句都唔得,比我同佢開片
如果得我係度,都一定會同佢吵。我嗌交唔得,唔識講粗口,又唔夠大聲,一定輸。

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:原帖由+咪咪2007+於+15-10-17+發表你

我唔系計較,只想上來呻下,點知結果俾人圍插,我仔第一次俾人甘話,我係即刻攬住我既,我知佢好驚,所以我 ...
其實知驚咪好囉,你話佢出世到現在第一次比人話,坦白說,社會上總會遇上。

其實我反而想問,你話你她責罵你仔,其實又有幾大聲呢? 是否只係就咁啤過來,咁鬼嘈架。但你一聽到緊係吾happy la, 比人話嘈。但我覺得未必叫做鬧,只係比說話你地聽姐。我估佢無指住小朋友媽叉掛?

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

只能講句!個個出post都係自己永遠是對的

首頁
34567...12

尾頁